Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία Γιαννιτσών (Τσιναρλί)» και δύο αντιπλημμυρικά έργα στην Αλμωπία στην περιοχή της Αψάλου και της Πολυκάρπη


Εντάχθηκε χθες στο Ε.Π. Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη, το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία Γιαννιτσών (Τσιναρλί)», προϋπολογισμού 3.150.000 €, με απόφαση της Γ.Γ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μ. Λιονή.
Η υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει άμεσα και αφορά στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε τμήμα του χειμάρρου Τσιναρλί, μήκους 2.830 μ., με αρχή τη γέφυρα επί της εθνικής οδού Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης και τέλος τη γέφυρα επί της οδού Γιαννιτσών-Γουμένισσας και περιλαμβάνουν εργασίες εκσκαφής της κοίτης, απομάκρυνση απορριμμάτων και αχρήστων αντικειμένων, δημιουργία της τυπικής διατομής κοίτης με εκσκαφή ορυγμάτων, επίχωση πρανών και προστασία τους με την κατασκευή συρματοκιβωτίων, κατασκευή αναβαθμών και τοιχίων αντιστήριξης κ.α.
«Το έργο είναι εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή των Γιαννιτσών, καθώς η ολοκλήρωση της κατασκευής του πέραν από την αντιμετώπιση θεμάτων αντιπλημμυρικής προστασίας θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπλαση της περιοχής, αλλά και στην αναβάθμιση της ίδιας της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων», δήλωσε η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Τζάκρη.
Επιπλέον στο Ε.Π. Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013 εντάχθηκαν δύο ακόμη αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Αλμωπίας και συγκεκριμένα η «Διευθέτηση τμήματος ρέματος Αψάλου», προϋπολογισμού 605.000 και η «Διευθέτηση τμήματος ρέματος Πολυκάρπης», προϋπολογισμού 835.000 €, με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία των εν λόγω περιοχών. Και στα δύο έργα πέραν των εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας περιλαμβάνονται και ερευνητικές εργασίες και σωστικές ανασκαφές της εφορίας αρχαιοτήτων.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)