Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΣΗ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΜΕ καθυστέρηση δύο εβδομάδων και μετά την επισήμανση της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ,για την καθυστέρηση, ο Δήμος Αλμωπίας αποφάσισε επιτέλους να δημοσιοποιήσει το ψήφισμα για την ΔΟΥ Αριδαίας και το πιθανό κλείσιμό της.

                     ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ


   Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας, στην τακτική του συνεδρίαση της 10ης Φεβρουαρίου 2011, με αφορμή την πληροφορία που έχει για σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομικών περί κατάργησης της Δ.Ο.Υ Αριδαίας, εκφράζει ομόφωνα τα παρακάτω:

   Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που ακολουθείται από την κεντρική εξουσία, των καταργήσεων υπηρεσιών, των συγχωνεύσεων ή υποβαθμίσεων αυτών, που ενώ στοχεύει τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, καταλήγει να καταστρέφει την κοινωνική δομή της επαρχίας και συγκεκριμένα της επαρχίας Αλμωπίας. Εκμηδενίζει κάθε πιθανότητα ανάπτυξής της, υποδαυλίζει την πορεία του νέου διευρυμένου Δήμου που προήλθε από τον Καλλικράτη, οδηγεί σε μεγάλη ταλαιπωρία χιλιάδες πολίτες και στραγγαλίζει την οικονομία της παραμεθόριας αυτής περιοχής.

   Ο Δήμος μας αναπτύσσεται σε έκταση 981 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι από τους λίγους παραμεθόριους Δήμους του Καλλικράτη, στα όρια του οποίου υπάρχουν 1 Δημοτικό Διαμέρισμα και 29 Τοπικές Κοινότητες και έχει συνολικό πληθυσμό 29.354 κατοίκους.

   Από τη Δ.Ο.Υ. Αριδαίας εξυπηρετούνται ετησίως, μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της, 14.000 φορολογούμενοι και 2.500 επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα). Τα δε έσοδα από συναλλαγές αγγίζουν τα 15.000.000,00 ευρώ.


   Στόχος μας, ως Δημοτική Αρχή, είναι:

   Η εξυπηρέτηση του πολίτη και η δημιουργία προϋποθέσεων για την ανασύνταξη και την αναζωογόνηση της Αλμωπίας. Είναι επιβεβλημένο τη στιγμή αυτή, να συγκροτήσουμε ένα σύγχρονο Δήμο αρωγό στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Η κατάργηση υπηρεσιών όπως η Δ.Ο.Υ. Αριδαίας υποβαθμίζει το Δήμο μας και δημιουργεί τεράστια προβλήματα, όπως:
1. Τη μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων και κυρίως των ορεινών χωριών λόγω της μεγάλης απόστασης από την Έδεσσα και της ελλιπούς συγκοινωνίας.  Για παράδειγμα, η μετάβαση από την τοπική κοινότητα Αρχαγγέλου στην Έδεσσα απαιτεί περίπου μιάμιση ώρα.
2.Την οικονομική επιβάρυνση των επαγγελματιών που καλούνται να συναλλάσσονται καθημερινά σχεδόν με την εφορία.
3.Την αναγκαστική αλλαγή έδρας των συναφών επαγγελμάτων (λογιστές, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί) στην πόλη της Έδεσσας.
4.Τορπιλίζει το κοινωνικό κεκτημένο της ύπαρξης αποκεντρωμένων περιφερειακών υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης του πολίτη.
5.Αναιρεί την ουσία της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης.
6.H κατάργηση της θα συμβάλει στον οικονομικό μαρασμό της Αριδαίας.
7.Η κατάργηση της τοπικής εφορίας είναι αντιφατική με την ουσία του Καλλικράτη, ο οποίος ζητά έναν αυτόνομο οικονομικά Δήμο.
8.Η κατάργηση της εφορίας από την Αριδαία στερεί από τους δημότες την αυτοδύναμη εξυπηρέτησή τους από μια σοβαρή και αναγκαία σε καθημερινή βάση δημόσια υπηρεσία.    
   Η ΔΟΥ Αριδαίας είναι η μόνη Δ.Ο.Υ. του νέου καλλικρατικού Δήμου Αλμωπίας.
  Ζητάμε να εξεταστεί η ευρύτερη οικονομική και κοινωνική σύσταση, να υπολογιστούν παράμετροι όπως οι εργατοώρες, τα έξοδα μετακίνησης, η επιβάρυνση (περιβαλλοντική, συγκοινωνιακή κλπ) για την πόλη της Έδεσσας και τέλος, τις οικονομικές συνέπειες στην πόλη της Αριδαίας και των τοπικών της κοινοτήτων, και κυρίως των κατοίκων της.

   Επιδιώκουμε την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών υπηρεσιών αλλά και τη δημιουργία νέων.

   Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε απόφαση για κατάργηση υπηρεσιών που λειτουργούν στο Δήμο Αλμωπίας γιατί πρέπει ο ακριτικός αυτός τόπος να έχει προοπτική και ανάπτυξη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)