Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

«Μαραθώνια» συνεδρίαση του Δ.Σ. Πέλλας



      Πάνω από 5 ώρες κράτησε το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο το οποίο είχε συνολικά 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη και άλλα 2-3 προ ημερήσιας με τα οποία και ξεκίνησε το Δ.Σ.
ο Πρόεδρος του κ. Πασαλής. Το πρώτο θέμα ήταν η ανάγνωση του ψηφίσματος που εξέδωσε η Δ.Κ. Κρύας Βρύσης για το ενδεχόμενο κατάργησης του Α.Τ. Κρύας Βρύσης. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα και την περετέρω προώθησή του, ενώ κατά την διάρκεια των τοποθετήσεων των δημοτικών συμβούλων, ο κ. Ουραηλίδη τόνισε ότι θα πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση δημιουργώντας μία διαπαραταξιακή επιτροπή που θα επισπευτεί τους βουλευτές του νομού μας και μαζί με αυτούς το αρμόδιο Υπουργείο και τον Υπουργό. Στην ίδια φιλοσοφία κινήθηκες και η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου στην Δ.Ε. Κρύας Βρύσης κ. Αιβαζίδη ο οποίος τόνισε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να κάνουμε γρήγορες κινήσεις για να μην μας αιφνιδιάσουν με μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη στο θέμα αυτό Ο Δήμαρχος κ. Στάμκος δήλωσε ότι ήδη βρίσκετε σ΄ επαφή με το υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς στους οποίους με τεκμηριωμένα επιχειρήματα τους επισημαίνουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έξαρσης των παραβατικών ενεργειών στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Κρύας Βρύσης και συνεπώς το Α.Τ. Κρύας Βρύσης είναι αναγκαίο να παραμείνει.
      Στην συνέχει το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης αναλώθηκε στην κατάργηση και συγχώνευση των νομικών προσώπων των πρώην δήμων και στην δημιουργία των νέων, καθώς και στον ορισμό των νέων διοικητικών τους συμβουλίων. Χαρακτηριστικό στις σύνθεση των Δ.Σ. των νομικών προσώπων είναι ότι πέρα από τις υποχρεωτικές θέσεις που προβλέπετε να καλυφτούν από αιρετούς, υπάρχουν και θέσεις που καλύπτονται από φορείς και δημότες, στις οποίες πάντως θα μπορούσαν να είναι ποιο αντιπροσωπευτικές απ΄ όλο τον Δήμο. Για παράδειγμα στη Δ.Ε.Υ.Α. ΠΕΛΛΑΣ όπου συγχωνεύτηκε η Δ.Ε.Υ.Α. του ΔΗΜΟΥ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ η οποία είναι οργανωμένη και διαχειρίζεται και βιολογικό καθαρισμό, προφανώς θα εξακολουθήσει να υφίσταται, ως παράρτημα βέβαια, με έδρα την Κρύα Βρύση δεν προτάθηκε ούτε καν για τις θέσεις των δημοτών στο Δ.Σ. της νέας επιχείρησης κάποιος πολίτης από την περιοχή της Δ.Ε. Κρύας Βρύσης, εκτός του κ. Ελευθερίου που προέρχεται από την αντιπολίτευση.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
      Το Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ αποτελείται από 11 μέλη και διαμορφώνεται από 6 δημοτικούς συμβούλους (δύο της αντιπολίτευσης) , 1 εκπρόσωπο εργαζομένων, 1 εκπρόσωπο κοινωνικού φορέα και 3 δημότες
Η ΣΥΝΘΕΣΗ
1.      ΜΑΝΤΖΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ (Πρόεδρος)
2.      ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Αντιπρόεδρος)
3.      ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
4.      ΣΚΑΠΕΡΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.      ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (αντιπολίτευση)
6.      ΤΣΙΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (αντιπολίτευση)
7.      ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (εκπρόσωπος εργαζομένων)
8.      ΤΑΒΟΥΚΤΣΙΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (δημότισσα)
9.      ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (δημότισσα)
10.  ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ ΠΟΛΥΜΝΙΑ (δημότισσα)
11.  εκπρόσωπος των συνταξιούχων των ΚΑΠΗ

      Το Δ.Σ του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ αποτελείται από 11 μέλη και διαμορφώνεται από 5 δημοτικούς συμβούλους (δύο της αντιπολίτευσης) , 1 εκπρόσωπο εργαζομένων, 1 εκπρόσωπο κοινωνικού φορέα και 4 δημότες
Η ΣΥΝΘΕΣΗ
1.      ΛΟΥΣΠΑ ΕΡΑΣΜΙΑ (Πρόεδρος)
2.      ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Αντιπρόεδρος)
3.      ΦΑΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
4.      ΜΗΛΩΣΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ (αντιπολίτευση)
5.      ΑΡΝΑΚΗΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ (αντιπολιτευση)
6.      ΜΠΟΥΛΟΥΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (εκπρόσωπος εργαζομένων)
7.      ΦΛΙΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (δημότισα)
8.      ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (δημότισα)
9.      ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ (δημότης)
10.  ΣΑΡΑΦΟΥΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (δημότισα)
11.  ΣΑΡΑΦΟΥΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (εκπρόσωπος φορέα)

      Το Δ.Σ του ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ  ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ αποτελείται από 11 μέλη και διαμορφώνεται από 7 δημοτικούς συμβούλους (δύο της αντιπολίτευσης) , 1 εκπρόσωπο εργαζομένων, 1 εκπρόσωπο κοινωνικού φορέα και 2 δημότες
Η ΣΥΝΘΕΣΗ
1.      ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (Πρόεδρος)
2.      ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Αντιπρόεδρος)
3.      ΤΟΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
4.      ΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
5.      ΛΑΓΟΜΑΤΗ ΗΛΙΑΝΑ
6.      ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (αντιπολίτευση)
7.      ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (αντιπολίτευση)
8.      ΧΑΡΥΠΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (εκπρόσωπος εργατικού κέντρου)
9.      ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (δημότης)
10.  ΑΡΕΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (δημότης)
11.  ΚΙΟΥΚΤΣΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ (εκπρόσωπος εργαζομένων)

      Το Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ αποτελείται από 15 μέλη και διαμορφώνεται από 6 δημοτικούς συμβούλους (δύο της αντιπολίτευσης) , και τα υπόλοιπα 9 μέλη αποτελούνται από εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.
ΑΙΡΕΤΟΙ
1.      ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Πρόεδρος)
2.      ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Αντιπρόεδρος)
3.      ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡ. ΚΩΝ.ΝΟΣ
4.      ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
5.      ΜΗΛΩΣΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ (αντιπολίτευση)
6.      ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (αντιπολίτευση)

      Το Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ αποτελείται από 15 μέλη και διαμορφώνεται από 6 δημοτικούς συμβούλους (δύο της αντιπολίτευσης) , και τα υπόλοιπα 9 μέλη αποτελούνται από εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.
ΑΙΡΕΤΟΙ
1.      ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ (Πρόεδρος)
2.      ΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (Αντιπρόεδρος)
3.      ΛΑΓΟΜΑΤΗ ΗΛΙΑΝΑ
4.      ΦΑΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5.      ΑΜΠΕΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (αντιπολίτευση)
6.      Χ΄΄ΗΛΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (αντιπολίτευση)

ΑΚΑΡΠΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ
Αρκετό παρασκήνιο όμως είχε και η έμμισθη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης μέχρι την στιγμή της έναρξης του δημοτικού συμβουλίου, αφού οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί για την θέση αυτή στον Δήμο Πέλλας έφταναν γύρω στις 25, κάποιες εκ των οποίων αποσύρθηκαν λίγο πριν την έναρξη του Δ.Σ. όταν φάνηκαν οι προθέσεις των δύο παρατάξεων για το ποιους πρόκειται να στηρίξουν με κοινή γραμμή για την κάθε μία κατά την ψηφοφορία. Και οι δύο υποψήφιοι ήταν δικηγόροι στο επάγγελμα. Έτσι ενώ έγιναν δύο απανωτές ψηφοφορίες, όπως προβλέπει η νομοθεσία, η κατανομή των ψήφων και στις δύο ψηφοφορίες ήταν 24 για τον Κέφαλο Μαύρο (υποστηριζόμενος από τον συνδυασμό του κ. Στάμκου) και 15 για τον κ. Αθανασόπουλο (υποστηριζόμενος από τον κ. Παπανικολάου) ενώ και στις δύο ψηφοφορίες οι οποίες ήταν μυστικές είχε από έναν φάκελο κενό, προφανώς από τον κ. Σίσκο με κάθε επιφύλαξη μας. Για την επιλογή του Συμπαραστάτη η νομοθεσία προβλέπει μετά από ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο την συγκατάθεση των 2/3 του και συνεπώς στην προκειμένη περίπτωση του Δήμου Πέλλας χρειαζόντουσαν τουλάχιστον 27 ψήφοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)