Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

«Αφεντικό « ο Παναγιώτης Ψωμιάδης





Έκανε επιθεώρηση εργασιών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας



Ακόμα πιο έντονη κάνει την παρουσία του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης . Δείχνει με τον τρόπο του ποιος είναι τελικά το ¨αφεντικό¨στη Κεντρική Μακεδονία. Ετσι την  Τετάρτη 30/11

μαζί με τον αδερφό του  Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη επιθεώρησαν τις εργασίες στο οδικό δίκτυο των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, καθώς και την αποπεράτωση της παράκαμψης Πέλλας την οποία ζήτησε για άμεση παράδοση σε κυκλοφορία. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επανειλημμένα  έχει  τονίσει ως πρώτη προτεραιότητά του και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  είναι το οδικό δίκτυο της Πέλλας.

Στο κλιμάκιο που ενημερώθηκε για τις εργασίες ήταν παράγοντες και ο γεν. Δ/ντής της πρώην ΔΕΣΕ κ. Μήλιος , η κ. Ωραιοπούλου ως εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Νουσηκύρου, οι κ. κ. Ζωγράφου και  Καράμπελα, ο κ. Ανδρίτσος,  ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος , ο Δ/ντής Ασφαλείας Γιαννιτσών κ. Περδικάτσης, ο Υποδιευθυντής κ. Παπαπροδρόμου, ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας κ. Τελλιανίδης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πέλλας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το τμήμα του οδικού  δικτύου Παραλίμνη – παράκαμψη Πέλλας (παράκαμψη Γιαννιτσών) , έχει προϋπολογιστεί στα 115 εκατ. Ευρώ,και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του ΕΣΠΑ. δημοπράτηση του έργου αφού υπάρχει η δυνατότητα αυτό το κομμάτι να δημοπρατηθεί σε β’ δημοπρασία.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης, ο οποίος έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη – Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά –Έδεσσα - όρια Π.Ε. Πέλλας,  δήλωσε ικανοποιημένος για την πορεία των εργασιών ενώ, παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι εργασίες ταχύτερα ώστε να ολοκληρωθεί το έργο αυτό που χαρακτηρίζεται ως έργο πνοής για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.


Χαρακτήρισαν  απαράδεκτο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, μιας ιστορικής, παραμεθόριας περιοχής με πλούσια πολιτισμική παράδοση. Μια πολυποίκιλη παράδοση η οποία αντικατοπτρίζεται στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, στην περιοχή του Λουτρακίου, στην ιστορική πόλη της Έδεσσας, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν, το Λουτράκι, τη λίμνη Βεγορίτιδα σημεία αναφοράς της Πέλλας που αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ακόμη χαρακτηρίστηκε μη συμβατό το γεγονός ότι, ενώ, είναι διαθέσιμα προγράμματα και κονδύλια του ΕΣΠΑ για διεκπεραίωση μεγάλων, προσοδοφόρων έργων, τα κεφάλαια αυτά παραμένουν αναξιοποίητα και δημιουργούν εμπόδια στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου.


 
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)