Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πρόγραμμα πρόσληψης προσωπικού για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε Δήμους

Από το γραφείο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι ένα νέο πρόγραμμα πρόσληψης προσωπικού για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε Δήμους πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή το αμέσως προσεχές διάστημα.
Το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους και προβλέπει την πρόσληψη 40.000 ανέργων την επόμενη τριετία. Οι προσληφθέντες θα μπορούν να εργαστούν στους οικείους Δήμους, Συνδέσμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου έως 135 μέρες ετησίως, με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών. Οι προσλήψεις θα γίνονται κατόπιν αιτήματος των οικείων φορέων προς τον ΟΑΕΔ της έδρας τους. Η επιλογή θα γίνεται βάσει κυλιόμενου πίνακα κατάταξης που τηρεί ο ΟΑΕΔ και θα υπόκεινται στον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Τα κριτήρια πρόσληψης έχουν ως εξής: α) το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, β) η ηλικία, με πρόβλεψη για αυξημένη μοριοδότηση για νέους έως 29 ετών και ανέργους άνω των 55 ετών, γ) η οικογενειακή κατάσταση και δ) η ανεργία του/της συζύγου.
Η βουλευτής σε δήλωσή της ανέφερε πως «το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την τόνωση της απασχόλησης, ειδικά στην περιφέρειά μας όπου η βαθιά οικονομική κρίση έχει απειλήσει τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική συνοχή. Μέσα από το πρόγραμμα θα δοθεί η δυνατότητα σε χιλιάδες ανέργους να αποκτήσουν ξανά εισόδημα, να διαφυλάξουν ένα ελάχιστο επίπεδο κοινωνικής διαβίωσης, να αποκτήσουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δικαιώματα επί κοινωνικών επιδομάτων».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)