Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Επί του καθαρού ποσού ο υπολογισμός των εγγυητικών στο εξής από τον Δήμο Αλμωπίας




Μετά τον σάλο  που προκλήθηκε και την πρσφυγή ενδιαφερόμενου εργολάβου που αποκλείστηκε από διαγωνισμό , ο Δήμος Αλμωπίας ,
υπολογίζει το ύψος των εγγυητικών  επιστολών επί του καθαρού και όχι επί του συνολικού ποσού (Φ.Π.Α. ή τυχόν προσαυξήσεις). Αυτό προκύπτει από προκηρύξεις που δημοσιεύονται στον ιστότοπο του Δήμου. Παρά την επιμονή των τεχνικών υπηρεσιών , αλλά και άλλων, φαίνεται πως ο νόμος άλλα επιβάλλει και ότι η τόση επιμονή στον λανθασμένο προηγούμενο τρόπο , δίνει την εντύπωση ότι δεν ήταν και τόσο …αθώος

4 σχόλια:

  1. Παρακαλώ το σχόλιο να δημοσιευτεί αλλιώς θα υποθέσω ότι θέλετε να γράφετε όπως νομίζετε.
    Η δημοσιογραφία θα πρέπει να στηρίζετε σε ρεπορτάζ και όχι σε εικασίες.
    Αν ρωτούσατε θα ξέρατε ότι υπάρχουν πολλές διαδικασίες διαγωνισμών: έργων - μελετών - εργασιών - προμηθειών. Κάθε μία από αυτές γίνεται με διαφορετική νομοθεσία και υπολογίζεται διαφορετικά η εγγυητική. Ρωτήστε πρώτα.
    Παρακάτω στα άρθρα σας δημοσιεύεται την προσφυγή του εργολάβου κατά της απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Γιατί άραγε προσέφυγε εκ νέου και αυτή του φορά κατά απόφασης του Γ.Γ.;;; Γιατί πήρε εγκριτική ο Δήμος καθώς ο διαγωνισμός του κρίθηκε σύννομος.
    Ρωτήστε πρώτα.
    Ανατρέξτε στις προκηρύξεις που αναφέρεστε και θα δείτε ότι διέπονται από διαφορετική νομοθεσία. Βάλτε την μία προκήρυξη δίπλα στην άλλη. Δεν κάνει κόπο. Η τελευταία στην οποία αναφέρεστε βασίζεται στον Ν. 3669/2008 και η προηγούμενη στο Π.Δ. 80/1980. Διαβάστε σωστά τις προκηρύξεις και πληροφορείστε σωστά το κοινό. Για να φτάσετε στο σημείο να αφήνετε υπονοούμενα και μομφές για μία υπηρεσία κάντε τον κόπο να την ρωτήσετε πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώσε μια απάντηση με στοιχεία ρε φιλε και βαλε στην θεση του τον καθε Πασχαλίδη φτανουν οι φούσκες, στοιχεία να δουμε και δείχνεις οτι εισαι γνώστης των γεγονότων αλλα και ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,εχουμε φλομώσει απο μπούρδες.

      Διαγραφή
  2. Μάλλον εσείς δεν είστε και τόσο αθώοι ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ15 Αυγούστου 2012 στις 5:57 μ.μ.

    ΦΙΛΕ 11.24
    ΕΒΑΛΑ 100 ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ,
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ Η ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΟΥ ΠΟΣΟΥ Χ Ω Ρ Ι Σ Φ.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)