Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πισωγύρισμα η απόσπαση της Ε.Γ. Δασών από το ΥΠΕΚΑ»



    Πισωγύρισμα χαρακτηρίζει την πολιτική και διοικητική μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Ειδικής Γραμματείας Δασών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.


Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου, επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, από τον οποίο ζητάει να πληροφορηθεί την επίσημη θέση του ΥΠΕΚΑ για τη μεταφορά της Ειδικής Γραμματείας Δασών και φυσικά αν συμφωνεί με τη μεταφορά της στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ακολουθεί η ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο

ΘΕΜΑ: Απόσπαση Ειδικής Γραμματείας Δασών από το ΥΠΕΚΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας - Ενημέρωσης και ΜΜΕ της 10ης Αυγούστου 2012, η Ειδική Γραμματεία Δασών μεταφέρεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η διαφαινόμενη, δεύτερη μέσα σε τρία χρόνια, μεταφορά της αρμοδιότητας των δασών δεν θα βελτιώσει τη δασική πολιτική που θα έπρεπε να είναι και το ζητούμενο μιας διοικητικής αναδιάρθρωσης υπηρεσιών. Αντίθετα, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα όπως την επαναφορά περιττών συναρμοδιοτήτων, την καθυστέρηση σημαντικών ήδη δρομολογημένων έργων όπως οι δασικοί χάρτες και η κωδικοποίηση-απλοποίηση της δασικής νομοθεσίας, την επιπλέον περιπλοκή της διαδικασίας περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων έργων κ.λπ. Η πολιτική και διοικητική μεταφορά της αρμοδιότητας των δασών από το ΥΠΕΚΑ αποτελεί πισωγύρισμα χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα. Αντίθετα, η παραμονή της και η αναβάθμιση του ρόλου της Ε.Γ. Δασών, μπορεί να συμβάλει και στην προστασία και στην παραγωγική αξιοποίηση του δασικού πλούτου της χώρας μας. Κατόπιν αυτών,      

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Περιβάλλοντος

Ποια είναι η επίσημη θέση του ΥΠΕΚΑ για την μεταφορά της Ε.Γ. Δασών και εάν συμφωνεί με τη μεταφορά της στο ΥΠΑΑΤ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)