Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

«Προβλήματα με τις αίθουσες για την καθαριότητα των σχολείων Δήμου Πέλλας»




  Την άμεση επίλυση του σοβαρού προβλήματος που έχει προκύψει σχετικά με τις αίθουσες για καθαριότητα των σχολείων Δήμου Πέλλας ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο και Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη.

  Ο κ. Τζαμτζής επεσήμανε ότι το πρόβλημα έγκειται στην αναντιστοιχία που υπάρχει μεταξύ των αιθουσών που εγκρίνει το ΕΝΕΔΙΒΙΜ και των αιθουσών που βεβαιώνουν οι Διευθυντές των Σχολείων σήμερα, με βάση των οποίων γίνονται οι Συμβάσεις των καθαριστριών μίσθωσης έργου, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν τα χρήματα για την μισθοδοσία των καθαριστριών καθώς προκύπτουν παραπάνω σχολικές αίθουσες για καθαριότητα.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση του ο Βουλευτής κ. Τζαμτζής ανέφερε τα εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,

 Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει σχετικά με τις αίθουσες για καθαριότητα που έχουν τα Σχολεία της Σχολικής Επιτροπής Β/βαθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πέλλας. Συγκεκριμένα υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των αιθουσών που εγκρίνει το ΕΝΕΔΙΒΙΜ και των αιθουσών που βεβαιώνουν οι Διευθυντές των Σχολείων σήμερα και με βάση των οποίων γίνονται οι Συμβάσεις των καθαριστριών μίσθωσης έργου.
  Πιο συγκεκριμένα:
1) Στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών όπως προκύπτει από την βεβαίωση του Διευθυντή οι αίθουσες είναι 30 ενώ στην κατάσταση του ΕΝΕΔΙΒΙΜ οι αίθουσες είναι 21.
2) Στο 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών όπως προκύπτει από την βεβαίωση του Διευθυντή οι αίθουσες για καθαρισμό από τις καθαρίστριες με σύμβαση είναι 36 ενώ στην κατάσταση του ΕΝΕΔΙΒΙΜ οι αίθουσες είναι 22.
3) Στο Γυμνάσιο Αραβησσού όπως προκύπτει από την βεβαίωση του Διευθυντή οι αίθουσες είναι 10 ενώ στην κατάσταση του ΕΝΕΔΙΒΙΜ οι αίθουσες είναι 6.
4) Στο 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών όπως προκύπτει από την βεβαίωση του Διευθυντή οι αίθουσες είναι 36 ενώ στην κατάσταση του ΕΝΕΔΙΒΙΜ οι αίθουσες είναι 26.

Η διαφορά που προκύπτει είναι 15.133,49 ευρώ επιπλέον μισθοδοσία καθαριστριών για την σχολική επιτροπή η οποία δεν είναι εγκεκριμένη από το ΕΝΕΔΙΒΙΜ. Τα χρήματα αυτά δεν τα έχει η Σχολική Επιτροπή και θα αναγκαστεί να μειώσει τους μισθούς των καθαριστριών.

Ζητώ κ. Υπουργοί να μεριμνήσετε επί του θέματος με άμεσες ενέργειες για την επίλυση του.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί

 Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με την επίλυση του προβλήματος που ξεκινά από την αναντιστοιχία των αιθουσών;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)