Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Προγράμματα του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. - Γ. Ν. Έδεσσας






Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. - Γ. Ν. Έδεσσας (πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α με Α) του νομού Πέλλας ανακοινώνει πως στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας», λειτουργούν οι παρακάτω Πράξεις:


1. Tμήμα Γυμναστικής-Ψυχαγωγίας

Το τμήμα αποσκοπεί:
α) στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης και καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας,
β) στη συμβουλευτική ορθοσωμίας και σωστής εκτέλεσης καθημερινών δραστηριοτήτων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και
γ) στην ενίσχυση συναισθηματικής και ψυχολογικής κατάστασης με συμμετοχή σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες ψυχαγωγίας.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από έμπειρους και εξειδικευμένους γυμναστές σε κατάλληλα εξοπλισμένη αίθουσα γυμναστικής και συμβάλλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση των ψυχοσωματικών αναγκών των συμμετεχόντων.

                    2. Τμήμα Αυτόνομης Διαβίωσης

Οι δραστηριότητες της Αυτόνομης Διαβίωσης αφορούν στην αυτοεξυπηρέτηση, καθώς και στην εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων καθημερινής φροντίδας των ΑμεΑ, για διάστημα 5 μηνών. Στόχος του προγράμματος είναι:
α) να μπορούν τα άτομα να αναγνωρίζουν και να κατατάσσουν τα διάφορα τρόφιμα σε ομάδες, να γνωρίσουν τη χρησιμότητά τους στον ανθρώπινο οργανισμό, αποκτώντας έτσι σωστές διατροφικές συνήθειες,
β) να αναπτύξουν δεξιότητες, ώστε να είναι σε θέση να κάνουν δουλειές που απαιτεί ένα νοικοκυριό, ιδιαίτερα στο χώρο της κουζίνας,
γ) να οργανώνουν και να διατηρούν τον προσωπικό τους χώρο καθαρό και τακτοποιημένο (π.χ. να στρώνουν το κρεβάτι και να τακτοποιούν τα ρούχα τους) και
δ) να συνειδητοποιήσουν τη χρησιμότητα της καθημερινής προσωπικής και στοματικής υγιεινής.

                   3. Τμήμα Εκπαίδευσης Επιμόρφωσης

Το τμήμα αποσκοπεί στην καθοδήγηση των περιστατικών από εξειδικευμένους επιστήμονες, όπου κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των συνεδριών, μπορεί σε κάθε άτομο να παρασχεθεί βοήθεια που αφορά σε:
α) “προγραφή- προανάγνωση- προ-μαθηματικές έννοιες-ενισχυτική διδασκαλία παιδιών”, (με προετοιμασία υλικού μέσω Η/Υ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να δημιουργήσει δικές του δραστηριότητες για οποιοδήποτε τομέα της γνωστικής και γλωσσικής ανάπτυξης του παιδιού, ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών π.χ. ταυτίσεις, αντιστοιχίσεις, αυτομέριμνα, μνήμη, ερέθισμα-αντίδραση, κ.ο.κ.),
β) “λογοθεραπευτική αντιμετώπιση αναπτυξιακών διαταραχών και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση παιδιών και ενηλίκων ΑμεΑ”, (με προετοιμασία υλικού, το οποίο εστιάζεται περισσότερο στην ανάπτυξη του λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας. Περιλαμβάνονται δραστηριότητες ανάπτυξης λεξιλογίου, φωνολογικής αντίληψης, επικοινωνίας και εναλλακτικής επικοινωνίας και άλλων δεξιοτήτων γλωσσικής ανάπτυξης).




Το πρόγραμμα θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 π.μ.-15:00 μ.μ. στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ  Έδεσσας, Μελίνας Μερκούρη 18. Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλεφωνικό κέντρο 2381350900 από τις 08:00 π.μ. – 13:30 μ.μ.

                                                                 
                                                                 ΓΙΑ ΤΟ ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. – Γ. Ν. ΕΔΕΣΣΑΣ



                                                                      ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΠΑΡΘΕΝΟΠΟΥΛΟΣ                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)