Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Νέα διακοπή στη δίκη Τουφεγγόπουλου



Για την ερχόμενη Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 13.00  διακόπηκε η δίκη του Σταύρου Τουφεγγόπουλου  για  έργα αποκατάστασης σε χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων(ΧΑΔΑ)  στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. Σήμερα κατάθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας  οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Παρούτογλου και Παράσχος Τσάνταλης . 



 Στη φώτο το έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Αρχαγγέλου , λίγους μήνες αργότερα. Η φωτογραφία είναι από δημοσίευμα της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΤΑ το οποίο ουδέποτε διαψεύστηκε.




Στην κατάθεσή τους στο δικαστήριο  υποστήριξαν ότι τα έργα ή δεν έγιναν ή εκτελέστηκαν πλημελλώς και ούτε στο 20% όπως προέβλεπαν οι σχετικές μελέτες .Κατέθεσαν όσα διαπίστωσαν στους χώρους όπου υποτίθεται , όπως είπαν , έγιναν τα έργα . Απάντησαν λεπτομερώς σε όσα ρωτήθηκαν από την έδρα και του συνήγορους υπεράσπισης του πρώην Δημάρχου ,αλλά και των υπαλλήλων της ΤΥΔΚ που κατηγορούνται  και αυτοί για παράβαση καθήκοντος .
Σε ερωτήσεις αν όφειλε ο Δήμαρχος να γνωρίζει τις διαδικασίες , απάντησαν καταφατικά , γιατί  είχε μεγάλη εμπειρία  ,αφού διατέλεσε δήμαρχος  για τέσσερα χρόνια ,επικεφαλής της αντιπολίτευσης για άλλα τέσσερα και ξανά Δήμαρχος .  Κατέθεσαν στο δικαστήριο  την εκτίμηση ότι οι παραλείψεις ήταν σκόπιμες  και  ότι δεν τήρησε τις διαδικασίες προκειμένου  να μην γίνουν ή να γίνουν πλημμελώς  τα  έργα
Ο μάρτυρας υπεράσπισης  Διονύσης Στούρης που κατασκεύασε τον ΧΥΤΑ  Αρχαγγέλου αρνήθηκε να κατονομάσει από ποιον πήρε εντολή να κατασκευάσει το έργο , ούτε και θυμόταν ποιος του υπέδειξε  τον χώρο της κατασκευής .Δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει για ποιο λόγο οι επιτροπές που συστάθηκαν και  έκαναν έλεγχο για ποιο λόγο δεν βρήκαν τίποτα .
Έπεσε σε αρκετές αντιφάσεις ως προς τον χώρο .Αμφισβήτησε δε και φωτογραφίες που κατατέθηκαν . Την γνησιότητά  των φωτογραφιών αμφισβήτησε και η Υπεράσπιση η οποία υποστήριξε ότι τον μήνα Σεπτέμβριο δεν υπάρχει καθόλου πράσινο , όπως έδειχναν οι επίμαχες φωτογραφίες .  Κατέθεσε ακόμα ότι από το συγκεκριμένο έργο μπήκε μέσα ,γιατί έκανε περισσότερες εργασίες από ότι προβλεπότανε .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)