Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Πρόγραμμα ανάδειξης της αρχαίας Εγνατίας Οδού




ΙΤΑΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

Ο Δήμος Έδεσσας φιλοξένησε ομάδα πενήντα δύο (52) καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου της Βενετίας, που πραγματοποιούν πρόγραμμα ανάδειξης της αρχαίας Εγνατίας Οδού, με τίτλο “Via Egnatia”.
Οι καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βενετίας κάθε χρόνο πραγματοποιούν με πεζοπορική διαδρομή ένα τμήμα της διαδρομής από τη Ρώμη μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Φέτος θα περπατήσουν το τμήμα από το Δυρράχιο της Αλβανίας μέχρι τη Θεσσαλονίκη.
Η υποδοχή των Ιταλών καθηγητών και φοιτητών πραγματοποιήθηκε στην Άρνισσα από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Δίου. Την πρώτη ημέρα κατασκήνωσαν στο διαμορφωμένο χώρο της παραλίας της Βεγορίτιδας στην Άρνισσα, τη δεύτερη ημέρα στο Νησί και την τρίτη στη Γαβαλιώτισσα.
Εκπρόσωποι της ομάδας των Ιταλών καθηγητών και φοιτητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου και συζήτησαν για τον χαρακτήρα του προγράμματος και την προβολή των περιοχών που βρίσκονται επί της αρχαίας Εγνατίας Οδού. Οι Ιταλοί συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία και αυτός με τη σειρά του δεσμεύτηκε ότι θα είναι στη διάθεση τους για κάθε ενέργεια που προβάλει την ιστορία της περιοχής μας.

9 σχόλια:

  1. Γραφειο βουλευτη Γιαννη Σηφακη23 Αυγούστου 2016 στις 1:13 π.μ.

    Αληθεια που ηταν οι παλιοι βουλευτες των 15 και 20 χρονων καθως και οι Νομαρχες και Δημαρχοι οταν μας εκλεψαν την Εγνατια, δεν μας εκαναν ουτε καθετη χωρις να διαμαρτυρηθει κανενας και χωρις να ανοιξει ρουθουνι; δεν πρεπει κανενας να απολογηθει για αυτο; πως ονομαζεται αραγε το οψιμο "ενδιαφερον" καποιων εν ενεργεια και μη πολιτικων παραγοντων που ηταν πρωταγωνιστες στην πολιτικη σκηνη την ωρα της μεγαλης κλοπης και μετα που αφαιρεθηκαν απο τις παρακαμψεις Γιαννιτσων και Χαλκηδωνας τα 120 εκατομμυρια που ειχαν εξασφαλιστει; Ας βγαλουν ακομη λιγες φωτογραφιες οτι τωρα τα κυνηγουν οταν τοτε σιωπησαν με ακρα του ταφου σιωπη..
    Η Πελλα πρεπει να βγει απο την απομονωση και απο την πολιτικη υποεκπροσωπηση της ωραιας φωτο και των προσωπικων εξυπηρετησεων ως μονη πολιτικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι περίεργη επίθεση είναι αυτή; Μήπως έρχονται εκλογές και ο βουλευτής από το πουθενά θέλει να αρπάξει ψηφαλάκια κατηγορώντας τους άλλους. Αυτός που ήτανε κρυμμένος πριν 10 - 15 χρόνια;

      Διαγραφή
    2. κ. Βουλευτά μάζεψέ τους εκεί στο γραφείο σου γιατί κάνουνε γκάφες (βέβαια ολόκληρη κυβέρνηση στηρίζεται στην γκάφα, τα ψέματα και τα επικοινωνιακά κόλπα γιατί εσείς να ξεφύγετε;)

      Διαγραφή
  2. Καλά ρε βουλευτή της δεκάρας εσύ τότε που ήσουν; Δεν ήσουν σε κάτι συλλόγους κουλτουριάρικων ψευτοαριστερών; Γιατί δεν έβγαλες άχνα για την κλοπή; Α! ξέχασα ασχολιόσουν με το τραίνο της Καρατζόβας.
    Είναι απρέπεια αυτό που κάνεις για τον Γιάννου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρεξηγηθηκες 10:50, μαλλον εισαι απο αυτους που αναφερει ο βουλευτης, αφηστε μας επιτελους ολοι οι αχρηστοι που ζητατε και τα ρεστα και σας φταινε ολοι οι αλλοι.Εχεις κοτσια να γραψεις ονομα αχρηστε, ε αχρηστε
      Μας διαλυσατε τοσα χρονια με την αχρηστεια σας

      Διαγραφή
    2. Η αποφαση για την χαραξη της Εγνατιας και η υλοποιηση της εγινε πριν 10 με 15 χρονια. Ο κ.Γιαννου δεν ηταν τοτε δημαρχος, προφανως το σχολιο του βουλευτη δεν αναφερεται σε καμια περιπτωση στον σημερινο δημαρχο Εδεσσας του οποιου η πρωτοβουλια που πηρε με την συναντηση του με τους Ιταλους ειναι προφανως θετικη

      Διαγραφή
  3. μόνο ένας διαμαρτυρήθηκε επώνυμα με μακροσκελές δημοσίευμα στην ΕΔΕΣΣΑΙΚΗ για την μεγάλη κλοπή που έγινε στον νομό μας, ο Τρύφων Μπουκουβάλας και βγήκαν τότε κάτι φρούτα και του σούρανε τα πάντα, μέχρι και ενας βεροιώτης (Χιονίδης;) έγραψε διάφορα πατριωτικά για να ισοσκελίσει την διαμαρτυρία της μοναδικής αντίδρασης. Βουλευτές δήμαρχοι κλπ πολιτικοί άχνα δεν έβγαλαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σηφάκη πιο άχρηστος από εσένα δεν υπάρχει. 2 χρόνια τώρα, μας έχεις φλομώσει στις μπούρδες και στις παπαριές. Είσαι ο μοναδικός που γράφεις σχόλια και είναι γκάφα ολκής και αγένεια να σχολιάσεις το δελτίο του Γιάννου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα. Να ήταν κανένας πετυχημένος πολιτικός θα μπορούσαμε να πούμε "εντάξει ας κάνει κριτική στους υπόλοιπους". Αυτός έχει καβαλήσει καλάμι και νομίζει ότι είναι πάνω από όλους (εκτός από την Ντόρκα)

      Διαγραφή

(3)