Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ομοφωνία στο δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας για αθλητικά έργα





ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΗΣ



Ομόφωνες ήταν οι αποφάσεις στη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας τη Δευτέρα. Η συνεδρίαση ήταν κατεπείγουσα , γιατί όπως είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού  συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης, μια μέρα μετά την κανονική συνεδρίαση , ήρθαν έγγραφα που έθεταν στενά χρονικά περιθώρια  προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες για την έναρξη των έργων .
Οι αποφάσεις αφορούσαν  τα έργα  στα γήπεδα Εξαπλατάνου, Προμάχων και Σωσάνδρας, προϋπολογισμού 30.875,70 ευρώ. Συγκεκριμένα, θα αντικατασταθεί η περίφραξη στο κοινοτικό στάδιο Προμάχων, και τα αποδυτήρια και λοιπές εργασίες (ελαιοχρωματισμός κλπ) στα κοινοτικά στάδια, Εξαπλατάνου και Σωσάνδρας.
Ο Δ. Βέσκος ζήτησε να δουν το κομάτι που προέβλεπε και αγκαθωτό σύρμα το οποίο μπορεί να δημιουργεί προβλήματα και να σκάνε οι μπάλες όταν χτυπάνε σε αυτό.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την κατασκευή αθλητικού δαπέδου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εμβαδού 1800 τ.μ στην κατ ευφημισμό πλέον  κλειστή αγορά ,προϋπολογισμού 28.847,02 ευρώ.Ο Δημοτικός Σύμβουλος  Χρήστος  Χουρσόγλου δήλωσε ότι ψηφίζει  θετικά για να μην χαθούν χρηματοδοτήσεις. Εξεφρασε όμως προβληματισμούς κατά πόσο μπορεί να στηριχθεί νομικά η πρόταση , καθώς η χρήση είανι διαφορετική. Ο Σ. Σωτηριάδης υπενθύμισε ότι έχει ληφθεί ήδη απόφαση αλλαγής χρήσης . Είχε δίκιο ,διότι έτσι είχε γίνει. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση απουσίαζε δικαιολογημένα ο Χ. Χουρσόγλου, επειδή ήταν σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Εξέφρασε ακόμα  την άποψη ότι όλα είναι φωτογραφικά και ότι όλα γίνονται για συγκεκριμένο σύλλογο , τον οποίο δεν κατονόμασε.  Ο Δήμαρχος πάντως διαβεβαίωσε ότι μέχρι το μεσημέρι θα χρησιμοποιείται από τους μαθυητές της δευτεροβάθμιας εκαπάιδευσης και στην συνέχεια θα παραχωρείται για χρήση σε συλλόγους που θα το ζητήσουν .
Για τον «εκπαιδευτικό» προσανατολισμέ του έργου έκανε λόγο και ο Αντιδήμαρχος Γ. Τσιμτσιρίδης
Το  τρίτο θέμα αφορούσε έργα στο Δημοτικό στάδιο Αριδαίας, στο κλειστό (Δ.Α.Κ.Α), αλλά  και στο ανοικτό (γήπεδο Αλμωπού), προϋπολογισμού 41.363,46 ευρώ. Αφορούν αντικατάσταση καθισμάτων, στεγάστρου, διαδρόμου και σκάμμα άλματος κλπ.
Ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης χαρακτήρισε τις μελέτες πολύ πρόχειρες , ζητώντας παράλληλα να συντάσσονται με περισσότερη προσοχή και επιμέλεια.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά την λήψη παρουσιών και την έναρξη της διαδικασίας , αποχώρησε από αυτήν ο  Γιάννης Ρώσσης , δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του Δημάρχου.
/

2 σχόλια:

  1. Τα πήρες και εσύ μωρή Λουλού δεν αντεξες. Οι δύο λουλουδες τις Αριδαίας του κάθισαν τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ καταλαβαίνεις τι γράφεις άραγε; Σα να ήρθες απο τον παραδεισο

      Διαγραφή

(3)