Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Τα «φτερωτά καθίσματα » στο θέατρο ΔΑΣΑΚΙ ταλανίζουν ακόμα τον Δήμο Αλμωπίας








Άγνωστο για ποιο λόγο η δημοτική αρχή Αλμωπίας ξανάφερε στην επιφάνεια, το θέμα με τα καθίσματα στο ανοικτό θέατρο στο ΔΑΣΑΚΙ που μπήκαν ως διευκόλυνση από τον εργολάβο και ξαναβγήκαν επειδή θύμωσε σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλμωπίας .
Τη Πέμπτη στο Δημαρχείο στήθηκε άλλη μια άκομψη παράσταση . Σε μια άτυπη επιτροπή –δεν συστάθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου , όπως είχαν δεσμευτεί σχετικά , ο Αντιδήμαρχος έργων Χρήστος Γεωργίου προήδρευσε στη συνάντηση , παρουσία των εκπροσώπων των άλλων παρατάξεων, Δημήτρη Πασόη Δημήτρη Ασβεστόπουλο και Ανδρέα Κόγιο. . Δεν παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Δ. Μπίνος ,για άγνωστους λόγους.

Η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών αναφέρθηκε στο χρονικό του έργου.  Είπε ότι υπήρχαν  δύο μελέτες . Η μία προέβλεπε εργασίες συντήρησης ύψους περίπου 50 χιλ ευρώ. Και μία ακόμα 12 χιλ ευρώ για καθίσματα.  Η μία υλοποιήθηκε κανονικά από το πρόγραμμα του 2015 και η άλλη , για τα καθίσματα , επρόκειτο να  υλοποιηθεί , αλλά στο μεταξύ ο νόμος άλλαξε και έπρεπε να εγκριθεί πρώτα από το Δημοτικό συμβούλιο .Όταν ρωτήθηκε από τον Δημήτρη Ασβεστοπουλο αν μπήκαν και βγήκαν τα καθίσματα , δεν απάντησε , αναφέροντας διπλωματικά ότι έγιναν όσα προέβλεπαν οι σχετικές συμφωνίες και μελέτες.
Ο Χ. Γεωργίου δήλωσε ότι όταν ανέλαβε Αντιδήμαρχος δεν υπήρχαν καθίσματα στο ΔΑΣΑΚΙ



Στις φωτογραφίες στα ΑΚΡΙΤΕΙΑ Ο Χ. Γεωργίου, δημοτικοί σύμβουλοι και θεατές  φαίνοται να κάθονται
Ο Αντιδήμαρχος Χ. Γεωργίου , όταν ρωτήθηκε  για τα καθίσματα , τόνισε ειρωνικά –αλαζονικά  ότι όταν αυτός ανέλαβε Αντιδήμαρχος ….δεν υπήρχαν καθίσματα
Υποστήριξε και αυτός πάντως σε γενικές γραμμές  όσα είπε η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών .
Ο Δ. Πασόης τόνισε ότι αν είχαν δοθεί αυτές οι εξηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα θα είχε τελειώσει εκεί. Ως αντιπολίτευση όφειλαν να ζητήσουν διευκρινήσεις, διότι η δημοπρασία  αφορούσε καθίσματα τα οποία όμως ήταν ήδη τοποθετημένα.
Τόσο ο Δ. Πασόης, όσο και ο Δ. Ασβεστόπουλος αναρωτήθηκαν , αφού δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό ή παράτυπο , για ποιον λόγο επιμένει η δημοτική αρχή   να ξαναφέρνει το θέμα στην επικαιρότητα. Και οι δύο δήλωσαν ότι δεν θέλουν να κάνουν άλλες ερωτήσεις  σε μια ‘άτυπη  επιτροπή. Ζήτησαν απόν Αντιδήμαρχο, η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών να παραστεί στην ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. , όπου και θα θέσουν τα ερωτήματά τους.

ΑΠΟΡΙΕΣ

Γεννώνται πάντως εύλογες απορίες με την ανακίνηση του θέματος.
Ο Δήμαρχος  σε έκτακτη συνέντευξή του είχε εξηγήσει τι ακριβώς είχε συμβεί.
Επειδή τα χρήματα  της πρώτης δημοπρασίας ήταν λίγα , δεν έφταναν  να μπουν και καθίσματα. Γι α  τον λόγο  αυτό ακολούθησε η δεύτερη μελέτη. Επειδή όμως ο χρόνος πίεζε και οι ΑΚΡΙΤΕΣ ήθελαν να αναβιώσουν  τις διεθνείς εκδηλώσεις ΑΚΡΙΤΕΙΑ, παρακάλεσε  τον εργολάβο να τοποθετήσει τα καθίσματα και θα πληρωνότανε από το κομμάτι της μελέτης που προέβλεπε  τοποθέτηση καθισμάτων .
Ο εργολάβος , σύμφωνα με τον δήμαρχο, καλή τη πίστη και για να τους εξυπηρετήσει για τις εκδηλώσεις  έβαλε και τα καθίσματα. Στο μεταξύ άλλαξε ο νόμος και δεν μπορούσε να γίνει ανάθεση , αλλά πρόχειρος διαγωνισμός.  Δηλαδή τα καθίσματα δεν είχαν πληρωθεί , όπως  όπως έβγαινε λανθασμένα το συμπέρασμα από άστοχες  τοποθετήσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται  είναι : Μπορεί η τεχνική υπηρεσία να συντάσσει τέτοιες μελέτες; Δεν γνωρίζει ότι χωρίς καθίσματα , όλες οι υπόλοιπες εργασίες είναι άχρηστες  σε ένα θέατρο;
Οι θεατές μπορούν να παρακολουθούν όρθιοι τις εκδηλώσεις ; Δεν έπρεπε όλα να γίνουν ταυτόχρονα;

Όσο για την ουσία τώρα. Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό να μπαίνουν καθίσματα στο ανοικτό θέατρο, να γίνεται πράγματι ξανά ένας ωραίος χώρος. Στην συνέχεια να βγαίνουν , άγνωστο με ποιες διαδικασίες. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ. Να αναγκάζεται δημόσια  να δηλώνει κορυφαίος Αντιδήμαρχος ότι όταν ανέλαβε αυτός δεν …υπήρχαν καθίσματα. Τότε ,στις εκδηλώσει στις οποίες ήταν παρών και περήφανος , που καθότανε;
Η δημόσια αυτή τοποθέτησή του , πιστεύουμε ότι προσβάλλει πρώτα  τον ίδιο.
Ο κόσμος θέλει την αλήθεια. Τα τερτίπια  και οι χειρισμοί που έγιναν με την συγκεκριμένη  περίπτωση  γελοιοποιούν τα αυτονόητα και προσβάλλουν  την απλή νοημοσύνη , χωρίς λόγο . Εκτός αν υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε….

8 σχόλια:

  1. Πετρο, πολυ ευστοχο το αρθρο σου. Συνεχισε σε αυτο το μοτιβο και χωστα με τροπο στον δημαρχο της ξεφτιλας. Ο κοσμος καταλαβε τι εχει γινει. Οσο για τον γεωργιου ας παει να δουλεψει να κολησει κανενα ενσημο και ας αφησει κατα μερος τη μπουρδολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΡΑ ΜΠΙΝΑΤΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΘΕΣΗ.ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΣΑΜΑΝΤΗ?? ΕΔΩ Ο ,ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΠΑΡΑΜΗΛΑΣ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΠΕΧΤΕΙ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δημαρχος γιατι δεν ηταν? Δεν καταδεχτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Δημαρχος γιατι δεν ηταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ (ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ) ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ (ΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΕΥΞΗ ΤΟΥ) - ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΙΤΕΡΟ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ::::::: ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ - ΔΥΣΦΥΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ - ΡΕΜΒΑΝΣΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΟΥΣ (ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΕΝΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ)- ΠΛΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΑΡΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΟΥΝ (ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΟΔΟΥΛΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΒΛΑΓΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΝΑ ΔΟΥΝ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ, ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ blogs ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)