Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η κατά Συμεών «αξιοπρέπεια»


Σε δήλωση σε ηλεκτρονική εφημερίδα το νομού (karatzoba .com) , ο απερχόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας Σίμος Σωτηριάδης , δηλώνει απερίφραστα
ότι για λόγους αξιοπρέπειας την Κυριακή θα είναι ξανά υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας . Και όλα αυτά πριν καθίσει η σκόνη από την παταγώδη αποτυχία του την πρώτη Κυριακή, συγκεντρώνοντας μόλις 12 ψήφους υπέρ και 14 λευκά .
Δεν μπαίνει βέβαια στον κόπο να εξηγήσει ούτε έναν από τους λόγους αξιοπρέπειας που επικαλείται. 
Χωρίς να σκεφτεί ότι τον ίδιο λόγο αξιοπρέπειας  μπορούν να επικαλεστούν και αυτοί που δεν τον ψήφισαν τη πρώτη  Κυριακή.

Από την άλλη , επισκιάζει τους πάντες και τα πάντα. Ακόμα και τον αρχηγό του , που μέχρι σήμερα δεν έχει αποφανθεί ακόμα τι θα πράξει. Αν δηλαδή τον ξαναπροτείνει εκ νέου ως υποψήφιο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου  ή αν για λόγους ευρύτερης συναίνεσης με  την αντιπολίτευση συμφωνήσει σε άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής. Επιχειρεί να προκαταβάλει την απόφαση του δημάρχου. Με λίγα λόγια ή αυτός ή να διαλυθούν τα πάντα.
Μέχρι στιγμής δεν συγκεντρώθηκε η εναπομείνασα παράταξη του δημάρχου για να ακούσει την πρόταση του δημάρχου , όπως είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα. Είχε συγκληθεί προσυμβούλιο τη Πέμπτη και αποφασίστηκε να προταθεί για το αξίωμα του προέδρου τότε ο Σίμος  Σωτηριάδης.
Για να μη γίνει αυτό, είναι βέβαιο ότι ο Δήμαρχος υποχρεωτικά πλέον αναζητεί εναλλακτική λύση .
Εκείνο που χωρίς αμφιβολία έκανε μη αναστρέψιμη την κατάσταση, είναι η δήλωση του Σίμου Σωτηριάδη, μετά την μη εκλογή του , ότι «αφού κυλίστηκε στη λάσπη με τα γουρούνια  και λασπώθηκε θα συνεχίσει και την άλλη Κυριακή.»  Για να εκλεγεί όμως χρειάζεται να τον ψηφίσουν αυτοί που  εμμέσως πλην σαφώς αποκάλεσε «γουρούνια».
Ο Δήμαρχος το γνωρίζει αυτό, όπως και οι μισοί από τους πιστούς του συμβούλους που περιμένουν   να ενεργήσει καθαρά ,ρεαλιστικά και πολιτικά καινα  τον αποκλείσει από υποψήφιο πρόεδρο.
Άλλωστε την Κυριακή , εξ αιτίας αυτής της στάσης του Σίμου Σωτηριάδη να φέρει προ τετελεσμένων τον δήμαρχο και τους υπόλοιπους να αποδεχτούν την υποψηφιότητά του , χωρίς να το έχουν προαποφασίσει από κοινού , είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αυτή τη φορά οι θετικές ψήφοι μπορεί και να μην ξεπεράσουν τον μονοψήφιο αριθμό. Δηλαδή να μην τον ψηφίσουν και αυτοί που τον ψήφισαν
Δεν είναι λίγοι πια αυτοί που εκτιμούν ότι έχει πλέον υποχρέωση να βγάλει από το αδιέξοδο τον Δήμαρχο , τουλάχιστον στην εκλογή προεδρείου. Διότι τα όργανα θα αρχίσουν μετά και πολύ σύντομα , αν δεν αλλάξουν πολλά στη παράταξη του δημάρχου.
Η συντριπτική πλειοψηφία των  ειλικρινώς φίλα  προσκείμενων προς τον Σίμο Σωτηριάδη , του έχει διαμηνύσει ότι όφειλε να παραιτηθεί από την διεκδίκηση του  αξιώματος  του  Προέδρου  μετά την δεύτερη επαναληπτική ψηφοφορία.
Διότι διαπίστωσε ότι και η 13η ψήφος που πήρε την Κυριακή και την οποία διασφάλισε  σε «χώρο σωματικής ανάγκης»  του δημαρχείου , δεν έφτασε .
Την Κυριακή τον περιμένει η μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής του. Εκτός και αν προλάβει ο ίδιος τις εξελίξεις  αξιοπρεπώς με το « στρίβειν δια της παραιτήσεως από την υποψηφιότητα» όσο έχει χρόνο.
Να διαφυλάξει τουλάχιστον την υστεροφημία του και το τσαλακωμένο χωρίς αιτία πολιτικό του προφίλ.



13 σχόλια:

  1. AUTOS TELIOSE. PREPI NA ZHTHSH SUGNOMH APO TOUS POLITES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά μιλάμε γιά τό απόλυτο γαντζομα καρέκλας!!!!!ΕΡΕ γλέντια όταν θα ρθει η ώρα πού θα πάνε σπίτια τούς και πίσω στα σχολεία τούς !!!!!? Αυτοί θα κάνουν κατάληψη δε θα φεύγουν από το παλάτι τούς!!!!! Πλάκα έχουμε τελικά ιδίως εμείς τα ζώα που ψηφίζουμε ανδρείκελα χωρίς πρόγραμμα καί όραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λογω της Σαρακοστης,απαγορευεται το χοιρινο,οποτε και το σφαξιμο των χοιρων.Κατα συνεπεια Συμεων,θα νηστεψεις,οχι μονο μεχρι το Πασχα,αλλα για αλλα 2,5 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ. ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ. ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πολλά τα λεφτά Σίμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΄΄ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΄΄6,57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν είχε λίγο αξιοπρέπεια πάνω του θα είχε παραιτηθεί και αυτός και ο φασιστοδημαρχος αλλά αυτοί προτιμούν την γελοιοποίηση !!ας είναι έτσι λοιπόν εγώ πρώτος θα πετάξω τα αυγά πάνω τούς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τωρα πλακα κανετε ..προκειται για τον πιο αχρωμο αοσμο
    πολιτικο ον της περιοχης
    με μοναδικη ικανοτητα ελουροειδες

    εχει τελειωσει αυτος και η γενια του

    ερχεται νεο σχημα που θα τους σκεπασει ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σιγά τον αναντικατάστατο...!! Έλεος πια...ο παντός καιρού....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αφου προεδρος μπορει να ειναι ο πρωτος σε ψηφους συμβουλος, γιατι πρεπει ο Σιμος να ειναι παλι υποψηφιος :;;;;;; για να κανει ρομπα τον Δημαρχο ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιος λέει συνέχεια ... Είναι πολλά τα λεφτά σιμο...τί ενοει ας μας πεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O ΣΙΜΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ
    ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΚΑΙ
    ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΧΙΑ ΤΟΥ.
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΕΣΥ
    ΒΡΕΣ ΕΝΑΝ "ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" ΚΑΙ ΔΩΣ'ΤΟΝ ΒΟΡΑ ΣΤΟΥΣ
    ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΣΟΥ. ΤΟ SITE ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΕΙ
    ΑΠΛΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΒΡΕΣ ΕΝΑΝ. ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ
    ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.
    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ
    ΜΟΝΟ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
    ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΙΜΟ, ΝΑΙ Η ΟΧΙ.
    ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΥΡΙΟ
    ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)