Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Βαριές καμπάνες σε πρώην αιρετούς του Δήμου Εξαπλατάνου για ψευδορκία σε βάρος του Παράσχου Τσάνταλη



 ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΧΟ ΤΣΑΝΤΑΛΗ





Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης  για πρώην αιρετούς του πρώην  Δήμου   Εξαπλατάνου , οι οποίοι καταδικάστηκαν τη περασμένη Πέμπτη  από το τριμελές πλημμελειοδικείο Έδεσσας , για ψευδορκία σε βάρος του Παράσχου Τσάνταλη . 
Πρόκειται για τον πρώην Δήμαρχο Εξαπλατάνου Σταύρο Τουφεγγόπουλο, ο οποίος  καταδικάστηκε σε  18 μήνες φυλάκιση, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου  σε ψευδή ανομωτί  κατάθεση.      Κατηγορούμενοι ήταν ακόμα οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι  Αλέκα Καρατζά, Γρηγόρης Κοροσιάδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θεοδωρκίου Πέτρος Σουγάρης και ο Γίώργος Αντωνιάδης, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με ένα χρόνο φυλάκιση και  12 μήνες στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων . 
Όλοι του  είχαν καταθέσει ως μάρτυρες κατηγορίας κατά του Παράσχου Τσάνταλη  και  συμβούλων κι προέδρων του Συνδυασμού του ,( Παναγιώτητη Παρούτογλου, Σωτήρη Ζηκάκη,  Φώτη Βακλφώτη   προέδρου Τ.Κ.  Φούστανης , Στράτου Νύχτα Προέδρου Νερομύλων και Αγγελή Τσορμπατζόγλου , πρόεδρο Φιλώτειας)για δημοσιεύματα  στην εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ , που αφορούσαν  έργα τα οποία δεν έγιναν αλλά πληρώθηκαν .
Κατηγορούμενη στην ίδια δίκη ήταν και η ιδιοκτήτρια της εφημερίδας Άννα Μαρία Τσολέκα , επειδή δημοσίευσε την καταγγελία τους .
Στην επίμαχη δίκη αποδείχτηκε ότι όσα ισχυριζότανε ο Παράσχος Τσάνταλης και οι σύμβουλοι του συνδυσμού  και δημοσίευσε η εφημερίδα ήταν αληθινά  και είχαν αθωωθεί.
Στην συνέχεια ο Παράσχος Τσάνταλης υπέβαλλε έγκλιση κατά των συγκεκριμένων  μαρτύρων και του μηνυτή Σταύρου Τουφεγγόπουλου , για ψευδορκία . Μετά από πολλές αναβολές , η δίκη ολοκληρώθηκε τη περασμένη Πέμπτη. ( Η δίκη διηρκησε τρεις μέρες) Το δικαστήριο με την απόφασή του δέχτηκε ότι όλοι τους είχαν πει ψέμματα ως μάρτυρες.
Στη πρόσφατη δίκη,  ο τότε μηνυτής Σταύρος Τουφεγγόπουλος , εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, προκαλώντας σύμφωνα με πληροφορίες πικρία στους υπόλοιπους που  αν και μάρτυρες τότε εμφανίστηκαν , θεωρώντας ότι ηθικά  τουλάχιστον  απέναντί τους , θα έπρεπε να είναι παρόν .



Όλοι τους άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι επίμαχες  κατηγορίες για τις οποίες είχε αθωωθεί  ο Παράσχος Τσάνταλης και η εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ Ν. ΠΕΛΛΑΣ, ήταν:

Ο μεγάλος αυτός πολιτικός ανήρ, (σ.σ. Σταύρος Τουφεγγόπουλος) συνέχισε τα ‘έργα και τις ημέρες’ του με τα εξής:
-Εκταμίευσε ποσό 100.000 Ευρώ, της τελευταίας δόσης της ΣΑΤΑ του 2006. Κανείς ποτέ δεν έμαθε πού πήγαν τα λεφτά αυτά. Πού πήγαν τα 100.000 ευρώ κ. Δήμαρχε;
-Εκταμίευσε ποσό 120.000 Ευρώ για χαλικοστρώσεις. Χαλικοστρώσεις δεν έγιναν και τα λεφτά κατακρατήθηκαν από το Δήμαρχο, για να πληρωθούν υποτίθεται οι εργαζόμενοι υπό καθεστώς μαύρης εργασίας της προηγούμενης διοίκησης. Οι εργαζόμενοι, όμως, δεν πληρώθηκαν ποτέ. Πού πήγαν τα 120.000 Ευρώ κ. Δήμαρχε;

-Εκταμίευσε ποσό 141.000 Ευρώ, για πληρωμή έργου ασφαλτόστρωσης στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου. Δεν έπεσε ούτε ένα μέτρο άσφαλτος. Πού πήγαν τα 141.000 Ευρώ κ. Δήμαρχε;

-Εκταμίευσε αλλεπάλληλες φορές, ων ουκ εστίν αριθμός, ποσά 6.900 Ευρώ για έργα με απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ. Πού πήγαν τα λεφτά αυτά κ. Δήμαρχε;

   ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ


Τότε στην ακροαματική διαδικασία , στην οποία κατηγορούμενος ήταν ο Παράσχος Τσάνταλης  μάρτυρες κατέθεσαν τα παρακάτω:

Εργολάβος  στον οποίο είχαν ανατεθεί τρία έργα κατέθεσε στο δικαστήριο στην ΄Εδεσσα  ότι τα  πληρώθηκε, αλλά  δεν  τα εκτέλεσε επί θητείας Σταύρου Τουφεγγόπουλου και μετά τις προβλεπόμενες κρατήσεις, επέστρεψε τα χρήματα στο γραφείο  του  Δημάρχου, όπου  ο Δήμαρχος του είπε να τα αφήσει στην ιδιαιτέρα του, όπως και έκανε, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι με μαύρα, όπως του είχαν πει .

Ο εργολάβος  Κ. Ιωάννου από την Ίδα,  που δήλωσε επί χρόνια ψηφοφόρος του κ. Τουφεγγόπουλου, παραδέχτηκε ότι έκοψε τιμολόγια για εικονικά έργα, προκειμένου όπως είπε να πληρωθούν  εργαζόμενοι με μαύρα, όπως τον είχαν πείσει ... . Μόνο που οι εργαζόμενοι πήραν ελάχιστα χρήματα, ή και καθόλου, όπως κατέθεσε αργότερα στην απολογία του ο Παράσχος Τσάνταλης.
Ο κ. Ιωάννου , όπως είπε,  ουδέποτε ενημερώθηκε ότι του ανατέθηκαν έργα χαλικοστρώσεων επί εποχής Παλίκογλου  και μάλιστα στη λήξη της θητείας του, αφού ήταν αντίθετος με αυτόν και φανατικός οπαδός του Τουφεγγόπουλου. Ουδέποτε δε είχε πάρει έργο από τον Παλίκογλου.
Κατέθεσε  μάλιστα ότι με τα μηχανήματα που διέθεταν τόσο ο ίδιος, όσο και οι  άλλοι εργολάβοι  ήταν αδύνατο να εκτελεστούν οι συγκεκριμένες εργασίες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Είπε ακόμα ότι ο Δήμαρχος του ανέθεσε πολλά άλλα έργα τα οποία όμως εκτέλεσε κανονικά.
Η Αλέκα Καρατζά  σύμβουλος της παράταξης του κ. Τουφεγγόπουλου  δήλωσε πάντως ότι δεν υπήρχαν εργαζόμενοι με μαύρα στον Δήμο. Υποστήριξε ότι όλα τα έργα έγιναν, όπως παραλήφθηκαν. Υποστήριξε ότι τα χρήματα της ΣΑΤΑ πήγαν σε έργα, όπως και οι περιβόητες 120 χιλ. για τις χαλικοστρώσεις, που όπως αποδείχθηκε όμως,  ποτέ δεν έγιναν.
Το ίδιο ισχυρίστηκε και την πληρωμή έργων ασφαλτόστρωσης, τα οποία υποτίθεται ότι έγιναν στο Θεοδωράκι και άλλα τοπικά Διαμερίσματα.
Μόνο που τα έκαναν κουλουβάχατα, όπως και άλλοι μάρτυρες, δίνοντας ο καθένας και μία εκδοχή.
Αναφερόμενη στην κόρη του κ. Τουφεγγόπουλου, κατέθεσε ότι επιδοτήθηκε νόμιμα, για την ένταξή της σε πρόγραμμα του  ΟΑΕΔ.
Ο Πέτρος Σουγάρης, ο οποίος ήταν μεταξύ αυτών που είχαν καταγγείλει τον προκάτοχο του Στ. Τουφεγγόπουλου, Χρήστο Παλίκογλου  για πασαλείμματα ασφαλτοστρώσεων στο Θεοδωράκι,  δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει για πιο λόγο άλλα έλεγε στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί άλλαξε δύο φορές προανακριτικά καταθέσεις του, ενώ όταν ρωτήθηκε να απαντήσει συγκεκριμένα πράγματα, δήλωσε ότι δεν …θυμάται.
Για τη διαβεβαίωσή του στο δημοτικό συμβούλιο,  όταν είχε ρωτηθεί, ότι στο Θεοδωράκι δεν έπεσε πουθενά άσφαλτος είπε ότι μπερδεύτηκε. ΄Όταν ο Δήμαρχος του έδειξε τα σχεδιαγράμματα με τους δρόμους που έπεσε άσφαλτος πήγε και το διαπίστωσε. Μάλιστα έπεσε τόση άσφαλτος, που δεν περίσσεψαν χρήματα για να πέσει άσφαλτος στα άλλα χωριά.
Μόνο που οι επιβλέποντες και ο σύμβουλος παραλαβής βεβαίωναν  το αντίθετο.
Φυσικά άσφαλτος δεν έπεσε ούτε ένα μέτρο, όπως κατάθεσε στο δικαστήριο ο Βασίλης Αλεξόγλου, Αντιδήμαρχος από την παράταξη του Στ. Τουφεγγόπουλου. Μάλιστα για το θέμα αυτό διαφώνησε στο δημοτικό συμβούλιο  και το είχε βεβαιώσει και τότε ότι δεν είχε πέσει άσφαλτος, γιατί μεταξύ των επίμαχων χωριών ήταν και το χωριό του η Μηλιά. Επιβεβαίωσε την  παράδοση χρημάτων στο γραφείο του Δημάρχου, αλλά όπως  είπε, πίστευε ότι προορίζονται για εργαζόμενους με μαύρα, κάτι που θεώρησε δικαιολογημένο, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος πληρωμής .
Αργότερα όμως διαπίστωσε ότι πολλοί εργαζόμενοι παρέμεναν  απλήρωτοι ή ότι είχαν πάρει ελάχιστα χρήματα. Εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι οι χαλικοστρώσεις που ανατέθηκαν επί θητείας Παλίκογλου δεν έγιναν και ότι τα χρήματα που εισπράχθηκαν από την επόμενη δημοτική αρχή θα πήγαιναν σε εργαζόμενους, κάτι που τελικά δεν έγινε.
Παραδέχτηκε ότι το σύστημα είναι δημαρχοκεντρικό, πολύ περισσότερο δε στους μικρούς Δήμους, όπως ο Εξαπλάτανος, όπου ο Δήμαρχος ήταν  το α και το Ω. Ελάχιστη γνώμη και εξουσία είχαν όλοι οι υπόλοιποι.
Κατέθεσε ακόμα ότι εξεπλάγη όταν λίγο πριν λήξει η θητεία του, παρέλαβε αγωγή ύψους 97 χιλ ευρώ, για έργο στη Μηλιά το οποίο είχε εκτελεστεί με μηχανήματα του Δήμου. Το γεγονός μάλιστα αυτό το κατήγγειλε και εκκρεμεί η υπόθεση στα δικαστήρια.

Ο Γιώργος Αντωνιάδης ,αδερφός του εκλιπόντος Βασίλη Αντωνιάδη, που διατέλεσε επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος, δεν ήταν σε θέση να διαφωτίσει και πολύ το δικαστήριο για τα επίμαχα ζητήματα.
Ο Παράσχος Τσάνταλης στην απολογία του υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι ήταν καθήκον  και υποχρέωσή τους να ασκούν έλεγχο και να ενημερώνουν τους δημότες με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως και αυτό του Τύπου.
Δεν υπήρξε καμιά προσωπική εμπάθεια κατά του προσώπου του Στ. Τουφεγγόπουλου, αλλά του τρόπου που λειτουργούσε. Επικαλέστηκε σωρεία ερωτήσεων  που κατέθεσαν και τις συνεχείς αρνήσεις  του κ. Τουφεγγόπουλου να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα. Αυτό γινότανε μετά από εντολή του  Εισαγγελέα στον οποίο προσέφευγαν.
΄Εκαναν πολλές ερωτήσεις για έργα που διαπίστωναν ότι πληρώνονταν, αλλά δεν υπήρχαν. Πουθενά δεν κατηγόρησαν τον Δήμαρχο ότι τα έβαλε στη τσέπη του, αλλά ρωτούσαν που  διατέθηκαν τα χρήματα. Αντί απαντήσεων όμως εισέπρατταν  ύβρεις και προπηλακισμούς  και ότι έχουν μεσάνυχτα.
Για τις χαλικοστρώσεις  και τις ασφαλτοστρώσεις επανέλαβε ότι ουδέποτε έγιναν.  Το έργο των χαλικοστρώσεων ήταν εικονικό, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να πληρωθούν εργαζόμενοι με μαύρα, οι οποίοι όμως δεν πληρώθηκαν. Αυτό το διαπίστωσε μετά από πολλά παράπονα εργαζόμενων, οι οποίοι του έλεγαν ότι ο Στ. Τουφεγγόπουλος τους έλεγε ότι θέλει να τους πληρώσει αλλά δεν… υπογράφει ο Τσάνταλης. Από κει και πέρα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι
Υποστήριξε ακόμα ότι ποσό περίπου 2 εκατ. Ευρώ εκτελέστηκε με απευθείας ανάθεση σε πέντε συγκεκριμένους εργολάβους τους οποίος και κατονόμασε.

24 σχόλια:

  1. Που είναι τώρα τα παπαγαλάκια που φώναζαν δικομανη τον Τσάνταλη Κ χάνει όλα τα δικαστήρια? Προς τους μάρτυρες που γενικώς την φάγανε σας γλενταει ο Τουφεγγοπουλος Κ χαμπάρι δεν πήρατε.. το κεφάλι του θέλει να σώσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδή αν δεν ασχολείτο ο Τσανταλης όλα αυτά θα περνούσαν ντούκου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως κ. 7:28 κανεναν δημαρχο δεν τον κλεινουν μεσα με συνοπτικές διαδικασιες για τις λαμογιες που κανει. Οι οποιες καταδικες ερχονται καθυστερημένα και ειναι χαιδευτικές (βλεπε φτερωτος γιατρος). Βοά η κοινωνια με τα εργα και τις ημερες των δημαρχων και ομως πρεπει καποιος να φτασει στα ακρα οπως ο κ.Παρασχος για να χτυπηθει η σαπιλα της εξουσιας, που πλαστογραφει και εγγραφα για να κανει εικονικα εργα και προσληψεις ημετέρων. Ειναι πολλα τα λεφτα και πρεπει κατι να περισέψει.

      Διαγραφή
  3. Γυρισε ο τροχος. Τωρα τι εχουν νσ πουν οι της Ανατολικης Αλμωπιας; Καθως και οι της σημερινης δημοτικης αρχης που τους καλυπταν; Φερτε το χρημα πισω. Για να μη βρισω,λαμογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψε καί τό ονοματάκι σου να δουμε καί εσυ πιό λαμόγιο εισαι.

      Διαγραφή
  4. Όταν με το καλό εκλεγεί η ΝΔ ο Τ. θα καθαρίσει το όνομα και την υπόληψη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε λίγο θα αρχίσουν τα όργανα για το αποχετευτικο της αριδαια και αυτό κατά σύμπτωση έχει σχέση με χαλίκι στρώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι δυσκολη ιστορια η νομιμοτητα,ολοι την επικαλουνται αλλα ολοι την προσαρμοζουν στα μετρα τους.Η παραβιαση βασικων κανονων,στην καθημερινη λειτουργια των θεσμικων οργανων,βαφτιζεται σαν "προσηλωση" στην νομιμοτητα και οσοι αντιστεκονται,λοιδωρουνται,συκοφαντουνται και διασυρονται σαν εμμονικοι και διαστροφικοι.Και οταν επιτελους η "νομιμοτητα" οριοθετηθει με δικαστικη αποφαση(λες και χρειαζεται δικαστικη αποφαση για τοσες σκαστες απατεωνιες) κανεις δεν θα βγει(οπως σημερα) να ζητησει συγνωμη...
    Θα επικαλεστει μια "νομιμοτητα" κομμενη και ραμενη σε ίδια συμφεροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και τώρα τι λέμε; ότι όλα ήταν στο εγωκεντρικό μυαλό του Τσάνταλη;
    κανείς δεν χαίρεται με τόσες καταδίκες αλλά επιτέλους να σταματήσει αυτή η αλητεία σε βάρος εκείνων που επιμένουν να ζητούν τα αυτονόητα: χρηστή διοίκηση και σεβασμό στην δημόσια περιουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ενοχή τους φαίνεται και από τη στάση τους.Οί άλλοτε λαλίστατοι κουραδόμαγκες που δε πατάγαν στη γη,το χειρότερο είδος κομματόσκυλων που τα δημόσια χρήματα τα δίναν σε ημέτερους με κομματική ταυτότητα και στερούσαν δουλειά από οικογενειάρχες που δεν ήταν σαν τις σκατόφατσες τους,που αποδεδειγμένα φάγαν και το βάζο από το μέλι,τώρα περπατάνε στο δρόμο όσο πιο αθόρυβα μπορούνε με σκυμμένο το κεφάλι.Έτσι όπως τους πρέπει δηλαδή.Το μόνο κακό είναι πως αυτά που φανήκαν είναι μόνο μία σταγόνα στον ωκεανό και πολλοί εμπλεκόμενοι βρωμιάρηδες μείναν από έξω,αιρετοί και μη,που τους ξέρει ο κόσμος και το ξέρουν και αυτοί.Κοπρόσκυλα,άνανδροι και γλίτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Γ........Σ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ.Ο ΔΕΝ ΣΗΚΏΝΩ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΟΥ.ΣΕ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΙΠΕ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΕΙΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΣΑΝ ΑΚΡΟΑΤΗΣ''ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΕΜΕΙΣ ΔΙΟΙΚΟΥΜΕ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ΄΄ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠ ΕΞΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΚΆΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΥΚΟΥΛΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ(ΒΛΕΠΕ ΤΟΥΦ)ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΊ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. βλέπουμε το λύκο και ψάχνουμε τα ίχνη,κι οταν βλέπουμε τα ίχνη ξαναψάχνουμε το λύκο!!"αγοράζουνε" χρόνο με τίμημα την καθημερινή τους αξιοπρέπεια και με την προσδοκία της κομματικής ανταποδοτικότητας,όπως μάθανε τόσα χρόνια...
    ενίοτε όμως(δυστυχώς ΟΧΙ πάντα) σπάει ο διάολος το ποδάρι του και ο λύκος πιάνεται στη φάκα!!
    καλά νέα και ελπίζουμε στα καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αντιλαμβανομαι οτι η συγκεκριμενη αποφαση του δικαστηριου απεδειξε οτι "ο βασιλιας ειναι γυμνος"...χρειαστηκε βεβαια επιμονη,υπομονη και αντοχη μεγαλη αλλα τουλαχιστον υπηρξε δικαιωση!
    ας το παρουν σοβαρα υπο οψη τους οι σημερινοι και αυριανοι διαχειριστες του δημοσιου χρηματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΛΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αν έβρεχε χαλίκια όμως; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. και αυτή η αλλαζονεία του Τουφέ να μην εμφανίζεται στα δικαστήρια,σπάει κόκκαλα!! πέρασαν όμως οι καιροί που "καθάριζε" τις υποθέσεις του "εκ του μακρόθεν"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερχεται πολύ γρηγορα η νέα δημοκρατια. Σέ εχουμε γραμμενο στον αριστερό τον ορχει!!!!;

      Διαγραφή
    2. πες τα ρε φιλε!!! εχουμε να ριξουμε τοννους χαλικια με τον Κουλη...

      Διαγραφή
  16. Οι καμπανες χτυπησανε!! Ας το παρουνε υπο οψη τους οσοι,με χιλιες δυο αστειοτητες, προσπαθουν να απομακρυνουν τον κοσμο απο τον ελεγχο των αποφασεων των δημοτικων αρχων. Με αφορμη την αποφαση του δικαστηριου(και τα επιχειρηματα που αναπτυχθηκαν στο ακροατηριο),θυμηθηκα εκεινο το αθλιο περι "εννομου και ευλογου συμφεροντος"...
    Να τελειωνουμε με τις αθλιοτητες και ο Δημος να γινει ανοιχτος στους δημοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αυτή είναι μια σπουδαία στιγμη στα δημοτικα πραγματα του τοπου μας...
    η αξιοπρεπεια απεναντι στη συκοφαντια και την αλητεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτά τα λάβουν υπόψιν οι νυν γιατί έχουν καβαλήσει το καλάμι κάθετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπράβο στον Παράσχο. Αν και έφαγε τόνους λάσπης, στο τέλος δικαιώθηκε απόλυτα, με μόνο εφόδιο του την Αλήθεια. Μαζί με την καταδίκη των υπευθύνων καταδικάζονται στην συνείδηση μας και όλοι αυτοί που με πάθος λάσπωναν τον Τσάνταλη και υπερασπίζονταν την θέση των ενόχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άλήθεια άκουσε κανείς κάποιο απο τα κομματικά όργανα της ΝΔ της περιοχής να πάρει θέση για την καταδίκη των ενόχων, εξακολουθούν ακόμη να τους υπερασπίζονται? Εκτός αν συμφωνούν με τις απόψεις των κοματόσκυλων που εμαφανίζονται εδώ και ισχυρίζονται ότι αν έρθουν στην εξουσία θα τους απαλάξουν, ας μας πουν τότε με ποιόν τρόπο, εκτός και αν ομολογούν ότι μπορούν να ελέγχουν τις δικαστικές αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)