Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.....!!! "

Γράφει οXρήστος Κ. Μακρίδης
Εκπαιδευτικός-Καθηγητής Μ.Ε.

Πολιτικός Επιστήμων-
Τεχ.Γεωπόνος-Παιδαγωγός



Το ερμαφρόδιτο ιδεολογικοπολιτικά κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δε μπορεί να οικειοποιείται τον
φιλελεύθερο λόγο και τις ιδεολογικές αντιλήψεις, επιλογές της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς και ταυτόχρονα, να λεηλατεί εκ του ασφαλούς συστηματικά, δίχως άλλο, εκλογικά την κοινωνία της οικονομίας και της αγοράς!!!.


Για το λόγο αυτό, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, έξω και πέρα από την λογική του ώριμου φρούτου και του απλού παρατηρητή των κοινωνικοπολιτικών δρώμενων, οφείλει άμεσα, σε αντιστοιχία με τη συνταγματική της αποστολή και την ιδεολογικοπολιτική (δίχως αιρέσεις ή εκπτώσεις) διαχρονικά, ταυτότητα της, να διεκδικήσει τη θετική ψήφο των πολιτών - όχι την ψήφο διαμαρτυρίας- μακράν της άρνησης και του συνήθους εύπεπτου, ρηχού, (συνώνυμο του λαϊκισμού) καταγγελτικού λόγου!!!.


Οφείλει άμεσα, να μεταδώσει το όραμα της για μια ανοικτή κοινωνία των πολιτών, με προτεραιότητα την παιδεία, τον πολιτισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομία. Να προσδιορίσει τον βηματισμό της κοινωνικοοικονομικής της πολιτικής, με άξονα αναφοράς τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, την αφοσίωση στον άνθρωπο, την πίστη στους νέους και τις δυνάμεις της αγοράς, ήτοι τις υγιείς επιχειρήσεις!!!.
Γιατί η πολιτική, σε κάθε περίπτωση, απαιτεί θάρρος και βούληση, ειλικρίνεια και συνέπεια προθέσεων, σαφήνεια στόχων και εμπιστοσύνη. Πριν από όλα όμως, η κοινωνία των πολιτών, απαιτεί όραμα, κοινωνική δικαιοσύνη, ελπίδα και προοπτική...…!!!!


Xρήστος Κ. Μακρίδης
Εκπαιδευτικός-Καθηγητής Μ.Ε.

Πολιτικός Επιστήμων-Τεχ.Γεωπόνος-Παιδαγωγός

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κύριε,
    Διαβάζοντας το κειμενάκι σας έχω κάποιες απορίες γιατί περιγράφετε την ιδεολογία της ΝΔ κάπως περίεργα θα έλεγα. Η ΝΔ η μεγάλη δηλ κεντροδεξιά παράταξη δεν έχει στον πυρήνα της αποκλειστικά φιλελεύθερες κατευθύνσεις αγαπητέ μου. Που το είδατε αυτό; Να σας θυμίσω ότι μεγάλο κομμάτι των κρατικοποιήσεων έγινε εποχής Κων Καραμανλή 74-81; Ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός δεν είναι όπως λέτε στήριξη αποκλειστική στις δυνάμεις της αγοράς! Δεν είναι μείωση του δημοσίου τομέα, σμίκρυνση του κράτους..μην ξεχνάτε ότι και τώρα δε μιλά κανείς για απολύσεις δημοσίου τομέα, μείωση σπάταλων υπηρεσιών, κλείσιμο τομέων άνευ αντικειμένου κτλ...Επίσης μιλάτε για ανοικτή κοινωνία...τι εννοείτε; τις αντίστοιξες ονειρόξεις του σύριζα; πιστεύετε ότι η ΝΔ θα στηρίζει ως κυβέρνηση αντίστοιχες θέσεις με τον συριζα και όσα ονειρεύεται κοινωνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΝΔ κρατικοποίησε την Ολυμπιακή, τα Διυλιστήρια Ασπροπύργου, την Εμπορική Τράπεζα!! τις Αστικές Συγκοινωνίες, ίδρυσε σωρεία κρατικών βιομηχανιών Ζάχαρης, Λιπασμάτων, Πετροχημικών, Πολεμικού Υλικού και δεν είναι μόνο αυτά...ο ίδιος ο Έβερτ υπουργός τότε του Καραμανλή στις 16/6/1980 δήλωνε περήφανα στη Νέα Πορεία "σήμερα με την πολιτική μας το 95% των τραπεζών, το 100% της ενέργειας, το 100% τηλεπικοινωνίων, το 100% των εταιρειών άμυνας , το 100% των οργανισμών κοινής ωφέλειας , το 100% των σιδηροδρόμων και αεροπορικών εταιρειών, το 60% των ασφαλιστικών, το 50% των διυλιστηρίων, των ναυπηγίων και το 70% των λιπασμάτων ελέγχονται από το κράτος!!!
    Και μετά μιλάς εσύ για φιλελεύθερη πολιτική στο πιο σοβιετικό κράτος της Δύσης που δημιουργήθηκε από την ΝΔ... ο ίδιος ο υπουργός του Καραμανλή ισχυρίστηκε ότι δεν έμειναν και πολλά να κρατικοποιηθούν πλέον από το Πασοκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριε και οι δυο σκατα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)