Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Αγνόησε τους πάντες ο ανάδοχος εργολάβος του αποχετευτικού έργου της Αριδαίας. Δεν πήγε στην σύσκεψη



ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 
ΜΑΥΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΟΙ ΑΡΙΔΑΙΩΤΕΣ


ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ
 ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ  


ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ
 ΓΙΑ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ,

ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ  ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ
 ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ


Εκπροσώπους έστειλε ο ανάδοχος εργολάβος του αποχετευτικού έργου  Αριδαίας στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο με αντικείμενο την αποκατάσταση των εργασιών. Μετά την γενική κατακραυγή για τον αναποτελεσματικό τρόπο που γίνονται οι αποκαταστάσεις, τα ατέλειωτα παράπονα του κόσμου και τον καταιγισμό ερωτήσεων από συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης , ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να συγκαλέσει  ειδική σύσκεψη τη Τετάρτη 26 Απριλίου.
Στη σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη πριν αρκετές μέρες , δεν παραβρέθηκε , άγνωστο γιατί ο ίδιος ο εργολάβος , αλλά έστειλε εκπροσώπους. 
 Στη σύσκεψη συμμετείχε , σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την  πορεία των εργασιών, ενώ ο Δήμαρχος ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η ανάδοχος εταιρία από την πλευρά της έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η προεργασία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και από το σημείο που ξεκίνησαν οι εκσκαφές . Την  αμέσως επόμενη εβδομάδα (από τις 8 Μαΐου) θα πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις για να αποκατασταθεί ένα μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου( σ.σ. δηλαδή όχι ολόκληρο) και να αποφευχθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα όποια προβλήματα προκύπτουν.
Εμμέσως πλην σαφώς Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος κατέστησαν υπεύθυνη για όλα , προφανώς και για τις όποιες κακοτεχνίες την Τεχνική Υπηρεσία, αφού τόνισαν ότι   « η Τεχνική Υπηρεσία επιβλέπει καθημερινά την πορεία των εργασιών» Έκαναν ακόμα γνωστό ότι ολοκληρώνεται η τροποποίηση της μελέτης που αφορά στην προστασία του ποταμιού που περνά κάτω από την Αριδαία, καθώς επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι μελλοντικά να αξιοποιηθούν και να αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή η υπηρεσία που συμμετείχε στις συσκέψεις ενημέρωσε τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο ότι η άσφαλτος δεν θα φτάσει για όλη την Αριδαία ή τους αφήνουν ακόμα στο σκοτάδι να εκτίθενται και να λένε ανακρίβειες;. Δηλαδή τα σκάμματα γίνονται μεγαλύτερα, άρα τα τετραγωνικά της ασφάλτου θα είναι περισσότερα. Αρα η άσφαλτος της μελέτης θα φτάσει για όλα τα σκάμματα; Αν το ξέρουν ότι δεν θα φτάσει τι προετοιμασία έχουν κάνει για να τα καλύψουν όλα; Πως θα διαλέξουν αυτά που θα καλύψουν πρώτα; Θα κάνουν α μπε μπα μπλόμ; Ο Βέσκος μάλλον ξέρει να μετράει καλύτερα και κάπου ανέφερε ότι η άσφαλτος δεν θα φτάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείται ότι υπεύθυνη είναι πρώτα η υπηρεσία που επιβλέπει το έργο. Αλλά οι αιρετοί είναι οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών και οφείλουν να τους ελέγχουν τι κάνουν και τι όχι. Δηλαδή αφού μας δίνουν στυγνά την υπηρεσία, να την ρωτήσουμε αν αυτή επέλεξε την ασφαλτόστρωση μπροστά στα σπίτια και τα μαγαζιά σας πρώτα στο κέντρο σε δρόμους που σκάφτηκαν από τους τελευταίους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)