Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι απέτρεψε τρομοκρατικό σχέδιο έπειτα από αντιτρομοκρατική επιχείρηση

Μία «ενεργή τρομοκρατική συνωμοσία» εξάρθρωσε το βράδυ της Πέμπτης η βρετανική αστυνομία όταν πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι στο βορειοδυτικό Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της Σκότλαντ Γιαρντ.
 Κατά την επιχείρηση, στην περιοχή Γουίλσντεν, μία γυναίκα ηλικίας περίπου 20 ετών τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και δύο άλλοι ύποπτοι συνελήφθησαν, ένας 16χρονος και μία 20χρονη.
 Σε κοντινό σημείο πραγματοποιήθηκε η σύλληψη και ενός άλλου 20χρονου, ενώ λίγη ώρα αργότερα, σε έφοδο σε κατοικία στο Κεντ της νότιας Αγγλίας, συνελήφθη μία 43χρονη.
 Ακόμα πιο αργά, ένας άνδρας και μία γυναίκα, αμφότεροι 28 ετών, συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν στην κατοικία του Γουίλσντεν όπου είχε πραγματοποιηθεί η επιχείρηση.
 Ο αναπληρωτής βοηθός διοικητή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Νιλ Μπάσου είπε ότι με τις συλλήψεις «ελέγχθηκαν οι απειλές που συνιστούσαν οι ύποπτοι» και δικαιολόγησε την ένοπλη επέμβαση «λόγω της φύσης των πληροφοριών ασφαλείας που είχαμε».
 Οι επιχειρήσεις αυτές έγιναν λίγες ώρες μετά από τη σύλληψη ενός 27χρονου άνδρα στο Γουέστμινστερ, τον οποίο οι αρχές παρακολουθούσαν ως ύποπτο προετοιμασίας τρομοκρατικής επίθεσης. Στην κατοχή του βρέθηκαν τουλάχιστον τρία μαχαίρια.
 Οι έξι βραδινές συλλήψεις, ωστόσο, αφορούν ξεχωριστή αντιτρομοκρατική έρευνα, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 Η γυναίκα που τραυματίστηκε είναι επίσης μεταξύ των υπόπτων στη συγκεκριμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση, αλλά δεν έχει ακόμα συλληφθεί λόγω της κατάστασής της.
 Νοσηλεύεται φρουρούμενη με την κατάστασή της να περιγράφεται ως «σοβαρή αλλά σταθερή».


 28/04/2017 11:41 /
 ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός – 

Βρετανία/Λονδίνο


Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)