Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΝΗΣ







 Στην .......σκονισμένη πολιτεία


Μπορεί να μην ήταν πολλοί όσοι συμμετείχαν στην συμβολική διαδήλωση για την σκόνη που σηκώνει  το έργο του αποχετευτικού της Αριδαίας  , το απόγευμα της Πέμπτης  μπροστά στο Δημαρχείο στην Αριδαία. Σίγουρα όμως εκπροσωπούσαν το σύνολο των κατοίκων  στις ανησυχίες που έχουν για το πότε θα τελειώσει η αποκατάσταση και κατά πόσο η σκόνη είναι πλέον …αθώα.
 Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γεωργίου, προσπάθησε με τα γνωστά τερτίπια-επιχειρήματα , με αοριστίες και φλυαρίες να αποφύγει  να απαντήσει  ουσιαστικά και συγκεκριμένα . Μετά από πιέσεις των παρευρισκόμενων , αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι το πολύ σε ενάμισι μήνα θα αποκατασταθούν τα πάντα . Χαρακτήρισε φημολογίες και ψέματα , όσα διαδίδονται ότι δήθεν το έργο σταματάει.
Επιχείρησε για μια ακόμα φορά να περιπλέξει τις καταστάσεις, συνδέοντας έντεχνα το αποχετευτικό με τον βιολογικό καθαρισμό. Είναι σαφές ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά έργα . Απλά σύμφωνα με πληροφορίες το αποχετευτικό έπρεπε να κατασκευαστεί διαφορετικά. Κομμάτι κομμάτι  και να αποκαθίσταται για να μην υπάρχει ταλαιπωρία. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει εξηγήσει για ποιον λόγο γίνεται διαφορετικά το έργο από ότι προβλέπει η σύμβαση. Γιατί δεν απαντάει κανένας;
Είναι γνωστό ακόμα και στα μικρά παιδιά ότι για να λειτουργήσει το αποχετευτικό , ακόμα και όταν τελειώσει , πρέπει να ολοκληρωθεί  ο βιολογικός. Για το δεύτερο έργο δεν έχουν δημοπρατηθεί ακόμα ούτε οι προμελέτες.
Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι οι Αριδαιώτες και όχι μόνο , πρέπει να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή , γιατί τους περιμένει ένα πολύ …σκονισμένο καλοκαίρι.
 Εκτός και αν αυτοί που πρέπει, κάνουν επιτέλους την δουλειά τους.











ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Στο κείμενο που μοίρασαν αναφέρουν :
Και βέβαια το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης μας είναι έργο πρώτης προτεραιότητας και πρέπει κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει. Μέχρι τότε όμως,έχει ακόμα δρόμο…
Για το φλέγον ζήτημα της σκόνης που μας κατακλύζει και κυριαρχεί τους τελευταίους μήνες στην ατμόσφαιρα της πόλης  μας δεν είμαστε εμείς οι ειδικοί για να διαγνώσουμε τις συνέπειες στον οργανισμό μας. Ούτε είμαστε οι ειδικοί για να προσεγγίσουμε το θέμα επιστημονικά.
Όμως ως απλοί πολίτες που υφιστάμεθα άμεσα τις αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό μας, με τα αναπνευστικα προβλήματα, τις αλλεργίες… οφείλουμε να αντιδράσουμε και να διαμαρτυρηθούμε.
Γι’ αυτό αποφασίσαμε  να πάψουμε να είμαστε παθητικοί θεατές και να εκφράσουμε την εντονη δυσαρέσκειά μας διαδηλωνοντας με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε, επιτέλους, τους ιθύνοντες να λαβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα.




4 σχόλια:

  1. Πέτρο ασκείς αντικειμενική δημοσιογραφία και προσεγγίζεις το θέμα στην πραγματική του διάσταση. Όλα τα σάιτ της Αριδαίας ήταν παρόντα στη μικρή μας συγκέντρωση εκτός από το δημοτικό σάιτ το οποίο από κάποιο μπαλκόνι τράβηξε βίντεο από κινητό και το ανέβασε με ειρωνικό τίτλο. Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση κάτι δείχνουν. Επίπεδο, στράτευση, μερικά και βλακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμαρχε δεν χαλάμε για να φτάξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χέστηκε τώρα ο δήμαρχος,αυτός από το εξωτερικό σας δίνει τα φιλιά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ.ΣΚΟΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΑΝ ΓΙΑ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΜΑ ΒΡΑΧΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ................ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ................?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)