Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Απάντηση Γ. Σηφάκη στον δημαρχο Αλμωπίας



Δήλωση του Γιάννη Σηφάκη για το θέμα της ίδρυσης πρότυπου καταυλισμού των 30  Ρομά που ζούν στην Αριδαία που είχε συμφωνηθεί
μεταξύ Υπουργού Θ. Φωτίου και Δημάρχου Αλμωπίας πριν 4 μήνες
Κε Μπίνο, μπορείτε να αλλάζετε θέση όποτε θέλετε, μη πάτε όμως να βγάλετε 50 ανθρώπους που ήταν μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Θεανώς Φωτίου κουφούς ή βλάκες, όπως και πέντε έξη ανθρώπους στο γραφείο σας πριν μια βδομάδα.
Δικαίωμα σας να κλείνετε τα μάτια στην πραγματικότητα και να φοβάστε την διαφορετικότητα. Ο καθένας κρίνεται από τους πολίτες.
Θα μεταφέρω στην Υπουργό την αλλαγή της θέσης σας.

9 σχόλια:

  1. Κύριε Σηφακη δηλαδή εσείς συμφωνείτε να παραχωρηθει καταυλισμός για τους Ρομά στην Αλμωπια; Παρακαλώ ξεκάθαρη τοποθέτηση και όχι μασημενα λόγια; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν απειλή μοιάζει αυτή η δήλωση... Κύριε Σηφάκη, προφανώς μετά τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου, ο δήμαρχος άλλαξε άποψη για τον επικείμενο καταυλισμό.
    Και, αν θέλετε την άποψη των αλμωπαίων, πολύ καλά έκανε, διότι έλαβε υπ' όψιν του τον κόσμο που ψηφίζει και ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ. Πράγμα που θα έπρεπε να λαμβάνατε κι εσείς υπ' όψιν σας... Σε μια δημοκρατία ο κόσμος έχει τον τελευταίο λόγο και κανείς δήμαρχος, βουλευτής, υπουργός, πρωθυπουργός (αυτός κι αν κάνει ό,τι θέλει) και Πρόεδρος ακόμα. Εσείς όλοι είστε όργανά μας, υπάλληλοί μας και σας πληρώνουμε ώστε να εργάζεστε για μας, για το μέλλον μας, τα παιδιά μας και την κοινωνία μας και ΟΧΙ βέβαια για να εξυπηρετείτε αυτούς που δεν πληρώνουν, που φοροδιαφεύγουν, που εγκληματούν, που παρασιτοζωούν.
    Αφήστε λοιπόν τους πλάγιους υπαινιγμούς και τις έμμεσες απειλές κατά μέρος.
    Ευχόμαστε μόνον, έστω γι' αυτή τη φορά, σ' αυτό το θέμα, ο δήμαρχος να επιμείνει στις θέσεις του και να μην υπαναχωρήσει χάριν του "καρεκλοθρόνου" - δημαρχιακού θώκου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πόσο καλοί άνθρωποι είστε, να ζήσουν αλλά όχι κοντά μας. Καντε και την Κυριακή στην εκκλησία 100 μετάνοιες. Τυχαία δεν υπάρχει η παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου. Ουέ Φαρισαίοι υποκριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αρχη παρε μερικους σπιτι σου.....

      Διαγραφή
    2. Φυσικά όχι κοντά μας. Μακρια από την Αλμωπια. Τι σχέση έχουν αυτοί με το θεό; αυτοί αν είχανε θεό μέσα τους δεν θα έκαναν αυτά που κάνουν. Ότι κακό συμβαίνει στο Ελληνικό κράτος από αυτούς ξεκινάει : εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο παιδιών, κλοπές τα πάντα. Γιαυτό 5:32 άμα τους θέλεις πήγαινε να ζήσεις μαζί τους.

      Διαγραφή
    3. Φυσικά όχι κοντά μας. Μακρια από την Αλμωπια. Τι σχέση έχουν αυτοί με το θεό; αυτοί αν είχανε θεό μέσα τους δεν θα έκαναν αυτά που κάνουν. Ότι κακό συμβαίνει στο Ελληνικό κράτος από αυτούς ξεκινάει : εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο παιδιών, κλοπές τα πάντα. Γιαυτό 5:32 άμα τους θέλεις πήγαινε να ζήσεις μαζί τους.

      Διαγραφή
    4. Αν και εκκλησία δεν πηγαίνω, γνωρίζω το "ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι..." Γνωρίζω τι σημαίνει και πώς γράφεται! Εσείς οι καλοί χριστιανοί που όμως δεν γνωρίζετε όσα ευαγγελίζεστε, εάν αγαπάτε τόσο πολύ τους συνανθρώπους σας "ρομά" γιατί δεν πάτε να τους βοηθήσετε; Δεν είδα κανέναν σας τόσα χρόνια να πάει εκεί στα ΚΤΕΛ και να τους συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο. Αλλά για ποιον λόγο άλλωστε; Μήπως χρειάζονται οικονομική βοήθεια; Όλοι γνωρίζουμε τι δουλειά κάνουν εδώ... καθαρίζουν τα "σκουπίδια" μας, αποκομμίζοντας πακτωλό χρημάτων, μαύρων και αφορολόγητων. Ποιος ηλίθιος πιστεύει ότι θα ήθελε οποιοσδήποτε από αυτούς να εγκαταλείψει αυτόν τον τρόπο κέρδους, θα ήθελε να φορολογείται, να ελέγχεται και να υπόκειται στα άγχη του μέσου πολίτη;
      Επομένως λοιπόν ποιοι είναι "οι γραμματείς και φαρισαίοι";
      Ουαί υμίν αγαπητέ συμπολίτα!

      Διαγραφή
    5. Σαλεμενο μυαλό. Φτωχός αν είσαι παλεύεται. Αν υπάρχει φτωχό μυαλό δεν παλεύεται, είναι μεγάλο πρόβλημα.

      Διαγραφή
  4. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΗΣ ΚΑΝΕΝΆ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΎΣ ΡΩΜΑ!,, ΣΗΦΑΚΗ ΟΙ ΚΟΜΟΥΣΤΑΙ ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΗΝΗΓΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ.;ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΌΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΗΣ ΜΕ ΤΉΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΉΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΙΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)