Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017


Πανελλαδικό μάζεμα αγροτών από Κ. Μακεδονία, Θεσσαλία

Όλα τα χρονίζοντα αλλά κυρίως τα επίκαιρα προβλήματα, όπως οι ζημιές στις καλλιέργειες οι οποίες δεν αποζημιώνονται, η υπερφολογόγηση και οι επιβαρύνσεις από το ασφαλιστικό, που απασχολούν τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής και φέρνουν στα όριά της βιωσιμότητάς τους τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις Σέρρες.

Σχετικό κάλεσμα προς τους συναδέλφους του - αγρότες απευθύνει ο Σερραίος αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος, εκ των πρωταγωνιστών του μπλόκου Προμαχώνα.



Ακολουθεί το κείμενο των αγροτών κτηνοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας που οργανώνουν τη συγκέντρωση:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο κλοιός σφίγγει ολοένα και περισσότερο γύρω από τον κλάδο μας, στον οποίο επικρατεί αναταραχή και αναβρασμός.

Το 4ο μνημόνιο και όσα θα φέρει στον πιο παραγωγικό τομέα της χώρας μας, που είναι ο αγροτοκτηνοτροφικός, πρέπει να τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης.

Παράλληλα, θα πρέπει να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Για παράδειγμα, πρέπει να συζητηθεί το θέμα της αποζημίωσης της καλλιέργειας των σιτηρών, που υπέστη σοβαρή ζημία εξαιτίας της ανομβρίας. Μας πιέζουν να δεχθούμε αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πόσο χρονοβόρες είναι οι συγκεκριμένες διαδικασίες. Πάγια θέση μας είναι η αποζημίωση μέσω ΕΛΓΑ και όσους ισχυρίζονται πως η ανομβρία δεν αποζημιώνεται μέσω ΕΛΓΑ, τους απαντάμε ότι αυτά τα ζητήματα λύνονται πολύ εύκολα με μία υπουργική απόφαση. Αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή, οφείλουμε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να καθορίσουμε τα επόμενά βήματά μας. Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή οφείλουμε να φανούμε δυνατοί, αλλά κυρίως ενωμένοι.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους, από όλη τη χώρα, να συναντηθούμε στις Σέρρες, την Κυριακή 2 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι».

Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)