Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Με καθυστέρηση διαφωνεί ο Δήμαρχος Αλμωπίας με τον Γ. Σηφάκη για τους ΡΟΜΑ



 Μετά από σιωπή αρκετών ημερών  και αφού άφησε πρώτα να γίνει βορά «των πραιτωριανών» του μέσω σχολίων στον ηλεκτρονικό οχετό της περιοχής,
 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης , ο Δήμαρχος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εμφανίζεται να εκφράζει τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο , χωρίς όμως να έχει καμιά τέτοια  εξουσιοδότηση. Διαψεύδει τον βουλευτή ότι συμφώνησε μαζί του σε οτιδήποτε, ενώ παραπέμπει σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου , που ελήφθη το 2015 και αφορούσε τους… πλανόδιους. Ποιοι είναι όμως οι… πλανόδιοι ,δεν διευκρινίζεται.
Η επίσκεψη βέβαια της υπουργού Θεανώς Φωτίου έγινε στο τέλος Ιανουαρίου  2017.
Προηγήθηκε δήλωση  του  Αντιδημάρχου Γ. Τσιμτσιρίδη  για το θέμα , που ουσιαστικά «καπέλωνε» τον Δήμαρχο . Μετά την έκταση που πήρε το θέμα, πήρε θέση και ο Δήμαρχος.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Είναι κακό για τον τόπο μια παρανόηση να παίρνει διαστάσεις και να δημιουργεί παρεξηγήσεις και θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Ως Δήμαρχος επιζητούσα πάντα και επιζητώ τη βοήθεια όλων των βουλευτών της περιοχής, η οποία είναι πάντα ευπρόσδεκτη και δε φείδομαι επαίνων όταν αυτή είναι αποτελεσματική και προάγει τον κοινό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.
Στο θέμα που ανέκυψε με τον φημολογούμενο καταυλισμό Ρομά θα ήθελα ευγενικά να θυμίσω στον αγαπητό Βουλευτή κ. Σηφάκη, ότι στη συνάντηση με την Υπουργό κ. Θεανώ Φωτίου, στην οποία ήταν και ο ίδιος  παρόν, καθώς επίσης και στην προχθεσινή μας συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο, συζητήθηκε η εφαρμογή προγενέστερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε στον «Καθορισμό κατάλληλων χώρων για την οργανωμένη εγκατάσταση πλανοδίων» (https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9D00%CE%A9%CE%A8%CE%A9-3%CE%98%CE%95?inline=true).

Σε καμία περίπτωση δε συναινέσαμε στη δημιουργία πρότυπου καταυλισμού Ρομά. Μια τέτοια εξέλιξη εννοείται ότι μας βρίσκει αντίθετους. Δεν ξέρω πως και γιατί προέκυψε μια τέτοια παρεξήγηση αλλά θέλω να κάνω ξεκάθαρη τη θέση του Δήμου και να εκφράσω την αντίθεσή μου χωρίς περιστροφές και χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης με τον κ. Σηφάκη, ο οποίος πιστεύω τώρα, έχοντας ξεκάθαρη τη θέση μου, που εκφράζει τη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μπορεί να τοποθετηθεί καλύτερα στο συγκεκριμένο ζήτημα με στόχο πάντα το συμφέρον των συμπολιτών μας.



Μπίνος Δημήτριος

Δήμαρχος Αλμωπίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ


Γιάννης Σηφάκης :  Αντί να με αξιοποιήσουν με καθυβρίζουν
Έχω δείξει πολλαπλά την πρόθεση μου για θεσμική συνεργασία με τον Δήμαρχο και τον Δήμο Αλμωπίας την οποία κάποιοι για εγωϊσμούς και κομματικές τοποθετήσεις και ( προφανώς) για ίδια συμφέροντα προσπαθούν να αποδιώξουν ενώ έχει αποφέρει καρπούς
Η τακτική αυτή μόνο την Αλμωπία δεν υπηρετεί.
Η κοντόφθαλμη πολιτική με ψέματα και προπαγάνδες είναι πάντα κακός σύμβουλος.
Θα συνεχίσω, όπως μέχρι τώρα, να είμαι στην πρώτη γραμμή για την Πέλλα ( και φυσικά για την Αλμωπία) διατηρώντας ψυχραιμία και σοβαρότητα απέναντι στις αναίτιες προκλήσεις. Τονίζω όμως ότι η υπομονή και η καλή πρόθεση έχει και τα όρια της.
Χαμογελώ με τους καλοθελητές που προσπαθούν να με εμπλέξουν προσωπικά στις επόμενες δημοτικές εκλογές, υπενθυμίζοντας απλά ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά τις δημοτικές.
Μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ και ο Σηφάκης θα είναι εδώ ως βουλευτής ( εφόσον το θελήσει η Πέλλα) , δεν ξέρω αν κάποιοι που τώρα υβρίζουν θα είναι εδώ…

2 σχόλια:

  1. ΑΣΕ ΓΙΑΝΝΗ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΑΝΤΑΡΑ!!! ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ. ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΠΙΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Δημαρχε και Κύριε Σηφακη έχετε αποτύχει πολιτικά. Αυτό θα το δείτε στις επόμενες εκλογές. Ότι σπειρατε θα θερισετε. Δε φτάνει ο κόσμος που έχει τοσα μεγάλα προβλήματα προσπαθείτε να τους φορτώσετε και άλλα. Δηλαδή δε βλεπετε ότι η Ρομά έχουνε κάνει μόνο κακό στην Αλμωπια; Ο κόσμος παραμιλαει δεν αφουγκραζεστε τη κραυγή που υπάρχει για αυτούς; Κύριε Μπινο και Κύριε Σηφακη σε πολύ λίγο καιρό θα είστε απλοί πολίτες για αυτό κοιτάξτε να βγείτε από την πολιτική όσο πιο ηρεμα γιατί τα λάθη σας θα σας ακολουθούν στην υπόλοιπη πορεία τη ζωή σας. Ο κόσμος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση ένα σπιρτο χρειάζεται και η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)