Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Ποιος είναι άραγε ο πολυβραβευμένος αγρότης ;


Ηταν κάποτε ένας αγρότης στην  ΑΛΜΩΠΙΑ   που καλλιεργούσε εξαιρετικής ποιότητας καλαμπόκι. Κάθε χρόνο κέρδιζε το πρώτο βραβείο για το καλύτερο καλαμπόκι. Πριν λίγες μέρες μια δημοσιογράφος με το παρατσούκλι ¨Όλγα Τρέμη, από μία εφημερίδα του  πήρε  συνέντευξη, και έμαθε κάτι πολύ  ενδιαφέρον για  τον τρόπο που καλλιεργούσε.

Η δημοσιογράφος  ανακάλυψε ότι ο αγρότης μοιραζόταν το σπόρο του καλαμποκιού του  με τους γείτονές του. «Μα, σε παίρνει να μοιράζεσαι τον καλύτερό σου σπόρο με τους γείτονές σου τη στιγμή που κι αυτοί παίρνουν μέρος στον ίδιο διαγωνισμό;» τον ρώτησε.

«Μα βέβαια, κυρία μου», είπε ο αγρότης, «δεν το ξέρετε; Ο αέρας  παίρνει τη γύρη από το καλαμπόκι που ωριμάζει και την τριγυρνάει από χωράφι σε χωράφι.

Αν οι γείτονές μου καλλιεργούν κατώτερης ποιότητας καλαμπόκι, και το δικό μου καλαμπόκι σταδιακά θα υποβαθμιστεί μέσω της  σταυρογονιμοποίησης.

Εφόσον θέλω να καλλιεργώ καλής  ποιότητας καλαμπόκι πρέπει να βοηθήσω και τους γείτονές  μου να καλλιεργούν καλή  ποιότητα καλαμποκιού.  Και άμα δεν τα καταφέρνω , τότε καταφεύγω σε πιο σίγουρες λύσεις. Καλλιεργώ εικονικό  καλαμπόκι , από το οποίο μάλιστα  παίρνω και τις επιδοτισούλες μου…»

3 σχόλια:

  1. Πέτρο καλημερα , πάλι θα μας βάλεις να σκεφτόμαστε ποιός τελικα είναι αυτός ο ΑΓΡΟΤΗΣ-ΣΑ που εχει τοσο καλης ποιοτητας Καλαμποκι και κάθε χρονο να παίρνει το ΒΡΑΒΕΙΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΑΓΡΟΤΗ. Να και μία πρωτιά της Αλμωπίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι παράδειγμα προς μίμηση. Πιστεύω ότι θα είναι έρτια εξοπλισμένος από τεχνολογικό εξοπλισμό. Θα έχει ενταχθεί και σε Ευρωπαικά προγράμματα . Φαντάζομαι θα παίρνει και επιδοτήσεις ,από τα Ευρωπαικά ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΤΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή