Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Υπογραφή της σύμβασης για την αποκατάσταση πρανούς χειμάρρου



 
ανάντη γέφυρας Τοπικής Κοινότητας Μηλιάς από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά



Υπογράφηκε από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και τον ανάδοχο η σύμβαση για την αποκατάσταση πρανούς χειμάρρου ανάντη γέφυρας Τοπικής Κοινότητας Μηλιάς του Δήμου Αλμωπίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 40.000,00 € και η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά ανέφερε ότι η παρέμβαση καθιστά ασφαλέστερη τη διάβαση των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων Μηλιάς και Ριζοχωρίου βελτιώνοντας, παράλληλα, τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους. Η Π.Ε. Πέλλας υποστηρίζει έμπρακτα τους πολίτες στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής σε όλα τα επίπεδα.

Η παρούσα μελέτη αφορά την αποκατάσταση του πρανούς του αναχώματος στον χείμαρρο Μογλένιτσα στην περιοχή Τ.Κ. Μηλιάς του Δήμου Αλμωπίας ανάντη της γέφυρας της επαρχιακής οδού Μηλιάς - Ριζοχωρίου. Ο αναβαθμός που προϋπήρχε καταστράφηκε ολοσχερώς μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου του 2015. Οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν γενικές εκσκαφές στην περιοχή της γέφυρας, κατασκευή τμήματος αναχώματος προς αντικατάσταση του κατεστραμμένου, καθαιρέσεις σκυροδεμάτων, κατασκευή νέου τμήματος ιρλανδικής διάβασης προς αντικατάσταση του κατεστραμμένου και κατασκευή λιθοπληρούμενων συρματοκιβωτίων σύμφωνα με τις προδιαγραφές κατασκευής του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)