Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Τι κάνει ο Δήμαρχος Αλμωπίας για παλιές προφορικές αναθέσεις;

 


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ  ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΖΗΜΙΩΘΗΚΕ;
ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΑΧΝΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ
ΤΙ ΚAΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ;






ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τρεις φορές δημόσια ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δ. Μπίνος  έκανε λόγο για  200 προφορικές αναθέσεις στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου , για τις οποίες έχουν γίνει αγωγές και οι  ενάγοντες ζητάν τα χρήματά του; . Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε δύο φορές τους τελευταίους έξι μήνες στο θέμα σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και πολύ πρόσφατα στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής . Δεσμεύτηκε μάλιστα πολύ σύντομα  να φέρει την κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο για να γνωρίζει ακριβώς ποια έργα αφορούν οι προφορικές αναθέσεις.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Δήμαρχος έχει όλα τα στοιχεία για να τοποθετείται έτσι δημοσίως. Το ζητούμενο από την δική του πλευρά  είναι τι κάνει. Από τις προφορικές αναθέσεις , αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του , είναι προφανές ότι ο Δήμος  Αλμωπίας , ως καθολικός διάδοχος  το  Δήμου ΕΡαπλατάνου έχει υποστεί οικονομικές ζημίες.
Μέχρι τώρα όφειλε να κινήσει διαδικασίες να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και να  γίνει ο ανάλογος καταλογισμός από τα αρμόδια  διακαιοδοτικά όργανα.
Κάτι τέτοιο μάλλον δεν έχει γίνει.
Υπάρχουν όμως και άλλες τετελεσμένες υποθέσεις για τις οποίες ο Δήμαρχος έπρεπε ήδη να έχει κινήσει  τις σχετικές διαδικασίες και να  απαιτήσει τα ποσά που έχει ζημιωθεί .
Δεν έχει απαντήσει ακόμα και σε σχετικό ερώτημα –αίτημα που το υπέβαλλαν πολίτες της Ανατολικής Αλμωπίας. Είναι ολοφάνερο ότι  πέρα από τις δημόσιες κατά καιρούς δηλώσεις ό Δήμαρχος δεν θέλει να προχωρήσει τίποτα.
Δίνει δε την εντύπωση ότι όλες αυτές οι δηλώσεις γίνονται για άλλους σκοπούς. Με κυριότερο την συγκάλυψη , αλλά και την «ομηρία» πιθανόν πολιτικών αντιπάλων στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές Επειδή όμως έχουν συσσωρευτεί μεγάλα ποσά ,που οφείλει ο Δήμαρχος  να διεκδικήσει , μάλλον πρέπει η Εισαγγελία να κινητοποιηθεί και να ζητήσει εξηγήσεις για αυτήν την «επιστημονική» κωλυσιεργία  που δείχνει.



14 σχόλια:

  1. Γέροντα μην μιλάς με γρίφους. Μίλα, μίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κάνει ο δήμαρχος για τις προφορικές αναθέσεις;
    - Ξύνει τα π@ π@ ρι@ του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν γίνανε τα έργα από τις προφορικες αναθέσεις και είναι απληρωτα τότε ας τα πληρώσουν οι τοπικοί πλούσιοι άρχοντες που ενδιαφέρονται και αγαπούν το τόπο. Τι σημαίνει τότε Ελπίδα για όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E!! δε γίνεται να μη σχολιάσω. Αν κατάλαβα καλά 9.42 εννοείς να πληρώσει ο Παράσχος, που ήταν τότε αντιπολίτευση, τα έργα που ο Σταύρος και ο Χρήστος ανέθεσαν προφορικά σε κολλητούς τους εργολάβους . Ε.. ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟΣ...

      Διαγραφή
    2. Επαναλαμβάνω αν όντως έχουν γίνει τα έργα έχω γράψει και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα στο Δήμο και είναι απληρωτα και τα έργα όντως έγιναν για όλους τους πολίτες τις Αλμωπιας ας βοηθήσουν οι τοπικοί πλούσιοι άρχοντες που αγαπούν το τόπο τους. Και κυρίωςνα μη ξεχνάμε Ελπίδα για όλους.

      Διαγραφή
    3. Εξυπνάδες και αμερικανιές τρίτης διαλογής.Σάχλες και ανοησίες που,ουσιαστικά,προσπαθούν να ξεπλύνουν τους απατεώνες.Αστειάκια βόθρου.
      Το "Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον ή" σου πάει γάντι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σου απαριθμήσει κάποιος την αλητεία των έργων μαϊμού,το φαγοπότι της εποχής,μιας και προφανώς είσαι κομμάτι εκείνης της παρέας.Η Ελπίδα για όλους άφησε(ελπίζω να συνεχίσει) δυο ίχνη αξιοπρέπειας και ανιδιοτέλειας.Το δικό σου το κουφάρι,πέρα από κόπρανα,τι άφησε; Το χιουμοράκι σε μάρανε ρε μαϊντανέ...

      Διαγραφή
    4. Τα αρχαία ελληνικά βλέπω ότι τα γνωρίζεις πολύ καλά! Ερώτηση: Μήπως είσαι αρχαιολόγος; Μήπως ασχολείσαι με ανασκαφές;

      Διαγραφή
    5. σαλεμένος νους...

      Διαγραφή
    6. Δεν ειναι σαλεμένος νους ρε φιλε.Η φαρετρα του ειναι ο βοθρος και καθε τοσο βγαζει και μια βρωμια απο κει. Υπονοει οτι ο Τσανταλης ειναι αρχαιοκαπηλος. Χωρις στοιχεια δηλαδη,πεταει στον αερα ενα βαρυγδουπο υπονοουμενο.Μια μπαρουφα δηλαδη που-επαναλαμβανομενη-ελπιζει οτι καποιοι θα τσιμπησουν. Στα βηματα του Γκαιμπελς,που τοσο αγαπησε στη νιοτη του,αλλα τωρα το κρυβει!!
      "Σαπιο θρασιμι που βρωμά και κλέβει τον αιωνα",αυτο εισαι.Εσυ και το αθλιο περιβαλλον σου.

      Διαγραφή
    7. Ρε κοίταξε άμα πιή ο άνθρωπος λίγο τσίπουρο παραπανω γίνεται σοφοτερος γίνεται Ελύτης, Καζαντζάκης, Λουντεμης κ.λ.π Ελυπουμε διότι στο προσωπικόν σου οίκον δόξαν δεν θα εισέλθειν ποτέν. Τα Αργύρια σου που κατέχεις και εξοδεψες νίκη δεν έφεραν διότι Δόξαν δεν εχαρηκες Δόξαν δεν είδες. Δόξαν δεν θα ιδής.

      Διαγραφή
  4. να πληρώσουν οι άρχοντες πού με έναν μισθό βρέθηκαν με καταθέσεις και ζουν ηγεμονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πεθανεις στην πεινα σαμαντη ... πλησιαζει η ωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτο τωρα που κολάει; στις 2 την νυχτα ; κανα χαλαρωτικο κανει καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ου μη γαρ τοις εχθροις σου το Μυστηριον ειπω. Ου φιλημα σοι δώσω, Καθάπερ ο Ιούδας αλλ' ως ο Ληστής ομολογώσοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)