Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης με «φόντο» τα σκουπίδια
  • Τουλάχιστον έως την Πέμπτη η κινητοποίηση της ΠΟΕ -ΟΤΑ
  • Απορριμματοφόρο ορισμένων δήμων καθαρίζουν σκουπίδια έξω από νοσοκομεία – σχολεία

Στους δρόμους παραμένουν τα «βουνά» σκουπιδιών τα οποία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κάνουν την κατάσταση αποπνικτική.

Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι αποφάσισαν συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους τουλάχιστον έως αύριο Πέμπτη οπότε και θα πραγματοποιήσουν νέο συλλαλητήριο.

Αμέσως μετά θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν για το μέλλον της κινητοποίησής τους.

Σημειώνεται πάντως ότι απορριμματοφόρα σε ορισμένους δήμους έχουν ήδη από νωρίς το πρωί αρχίσει την αποκομιδή των σκουπιδιών, κυρίως έξω από σχολεία και νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα «πόλεμος» ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυρ. Μητσοτάκης επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «μέσω της ΔΑΚΕ επενδύει πολιτικά στα σκουπίδια και επικροτεί τη μετατροπή της χώρας σε σκουπιδότοπο εν μέσω καύσωνα, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «οι συνδικαλιστές της Ν.Δ. άλλαξαν στάση και ενώ ήταν “κατά” της απεργίας σήμερα ψήφισαν “λευκό”, προκειμένου να μην ανασταλεί η κινητοποίηση των εργαζομένων».

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε μάλιστα ότι με εντολή Μητσοτάκη η ΔΑΚΕ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων και κατηγορεί ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δυναμιτίζει την κατάσταση.

ΝΔ: Να μη μεταφέρει αλλού τις δικές της βαριές ευθύνες η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση έχει την πολύ μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή χαοτική κατάσταση, σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και κάλεσε την κυβέρνηση «να μην προσπαθεί να μεταφέρει αλλού τις δικές της βαριές ευθύνες».

Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)