Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Let’s do it Greece 2017
και
Δήμος Αλμωπίας

Η μεγάλη εθελοντική μας οικογένεια, της οποίας ο Δήμος Αλμωπίας αποτελεί ένα από τα 1475 σημεία δράσεων σε όλη την Ελλάδα, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως περισσότεροι από 109.000 μοναδικοί, παθιασμένοι, δημιουργικοί εθελοντές συντονιστήκαμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ομορφαίνοντας τις περιοχές μας και την καθημερινότητά μας.
Το 2017 συμμετείχε στο Let’s do it Greece το 1% του ελληνικού πληθυσμού, περισσότερα από 1400 σχολεία – πάνω από 1 στα 10 της χώρας - και συγκεντρώθηκαν 530 τόνοι απορριμμάτων, εκ των οποίων ανακυκλώθηκαν οι 140.
Η υπερπροσπάθεια, τα ξενύχτια, οι δύσκολες, αλλά και οι όμορφες στιγμές και πάνω από όλα η μεγάλη συγκίνηση και η ελπίδα που προσφέρεται από τους εθελοντές του Let’s do it Greece, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του πρώτου μεγάλου μας infographic – η ταυτότητα και το αποτέλεσμα της μεγάλης εθελοντικής μας επιτυχίας σε μια εικόνα.
Καθώς οι πράξεις ξεπερνούν τα λόγια, ετοιμάσαμε για εσάς ένα Μωσαϊκό με τις φωτογραφίες που μας στείλατε.
Γιατί όπως και στη ζωή, όλοι μαζί, με τις ομοιότητες και τις διαφορές μας, δημιουργούμε την Μεγάλη Εικόνα που μας περιβάλλει!
Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α. Αλμωπίας, με τη συμμετοχή συλλόγων και σχολείων της περιοχής μας, πραγματοποίησε πολυάριθμες εθελοντικές δράσεις άνω των χιλίων μαθητών του Δήμου μας και γίναμε μία οικογένεια με ολόκληρη την Ελλάδα! Καταφέραμε να γίνουμε μέρος του Μωσαϊκού και ένα όμορφο γαλανόλευκο κομμάτι στο infographic - φωτογραφία Προμάχων.    
Ύστερα από την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της Αλμωπίας στην εθελοντική αυτή δράση είμαστε σε θέση να δηλώσουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις στην Αλμωπία.
Let’s do it Almopia! Γίνε η αλλαγή που περιμένεις ! ! !
Οι σύλλογοι πραγματοποίησαν τις παρακάτω δράσεις:
Τ.Κ. Εξαπλατάνου
Σύλλογος Νέων Εξαπλατάνου καθαρισμός κεντρικής εισόδου του χωριού από σκουπίδια και βάτα στο οδικό δίκτυο.
Τ.Κ. Αψάλου
Σύλλογος Νέων Αψάλου καθαρισμός καλλωπισμός κεντρικής πλατείας του χωριού.
Τ.Κ. Όρμας
Σύλλογος Γυναικών Όρμας καλλωπισμός παραδοσιακής βρύσης εντός του χωριού, βάψιμο τοιχίου και κάγκελων του σχολικού κτηρίου (η δράση θα γίνει σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο)
Τ.Κ. Πολυκάρπης
Σύλλογος Νέων Πολυκαρπης καθαρισμός καλλωπισμός κεντρικής πλατείας του χωριού.
Τ.Κ. Πιπεριάς
Μορφωτικός Σύλλογος Πιπεριάς καθαρισμός καλλωπισμός κεντρικής πλατείας του χωριού.
Τ.Κ. Προμάχων
Εθελοντική Ομάδα Προμάχων καθαρισμός καλλωπισμός κεντρικής πλατείας του χωριού φύλλων και σκουπιδιών, βάψιμο τοιχίου πλατείας, τοποθέτηση-φύτευση λουλουδιών.
Τ.Κ. Τσάκων
Εθελοντική Ομάδα Τσάκων καθαρισμός καλλωπισμός κεντρικής πλατείας του χωριού και καθαρισμός σκουπιδιών του κεντρικού επαρχιακού δρόμου.
Δ.Ε. Αριδαίας Υδραίας
ΔΗΚΕΑ μαζί με τους Πολιτιστικό σύλλογο Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας και Μορφωτικό Σύλλογο Υδραίας καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων εντός Αριδαίας και καλλωπισμός του μνημείου έμπροσθεν 2ου Γυμνασίου Αριδαίας.



C:\Users\admin\Desktop\ΔΗΜΟΣ\ΦΩΤΟ LETS DO IT\LDI - Αριθμός Εθελοντών.jpg
       C:\Users\admin\Desktop\ΔΗΜΟΣ\ΦΩΤΟ LETS DO IT\LDI - Mosaic.jpgC:\Users\admin\Desktop\ΔΗΜΟΣ\ΦΩΤΟ LETS DO IT\LDI Infographics.jpg
Σύλλογος Νέων Εξαπλατάνου
Σύλλογος Νέων Αψάλου
C:\Users\admin\Pictures\Άψαλος\13043753_1722822241294984_466341161445072999_n.jpg


Εθελοντική Ομάδα Τσάκων
  
   

   

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)