Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ζημιά 400 ευρώ σε πομόνα κόστισε 17 χιλ. ευρώ σε Αρχαγγελιώτες



Επαληθεύτηκαν τελικά όλες οι πληροφορίες που έφεραν τους Αρχαγγελιώτες να πληρώνουν  ζημιά 400 ευρώ 17 χιλ. ευρώ, για Πομόνα άρδευσης στον κάμπο τους.  

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά  στο δημοτικό  συμβούλιο ο πρόεδρος του χωριού Διονύσης Δρένος , η ζημιά στην πομώνα ήταν 400 ευρώ. Λόγω κακών χειρισμών  όμως του εργολάβου στον οποίο ο Δήμος είχε αναθέσει την επισκευή , αχρηστεύτηκε . Έτσι χρειάστηκε να  γίνει καινούργια γεώτρηση , με χρήματα των ενδιαφερόμενων αγροτών που έβλεπαν τη παραγωγή τους να κινδυνεύει με ολική καταστροφή και τα οποία μάζεψε ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Αβραμίκας. Δεν μπόρεσαν όμως να συνεισφέρουν όλοι και ο υδρονομέας έκανε γνωστό σε όσους δεν έδωσαν λεφτά , άγνωστο με τινος εντολή.
Ο Πρόεδρος του Αρχαγγέλου δέχτηκε σφοδρή επίθεση και δημόσια απειλή από Αντιδήμαρχο, που ξάφνιασε ακόμα και τους συμβούλους της παράταξης του.
Η Δέσπονα Καλδερεμτζή πρότεινε να  συμψηφιστούν τα χρήματα με τα αρδευτικά τέλη  και σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι φταίει ο εργολάβος να τα πληρώσει αυτός . Η πρόταση για τυπικούς λόγους κατατέθηκε από τον Δημήτρη Ασβεστόπουλο , που συμφώνησε , όπως και η Γεωργία Αμπάρη. Τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα.
Η κατάσταση πάντως στην άρδευση σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Δήμαρχο και τον  αρμόδιο  αντιδήμαρχο  είναι τραγική . Επιχείρησαν να αποδώσουν ευθύνες σε όλους τους προηγούμενους που δεν έκαναν αρδευτικά έργα αξιοποιώντας το τρεχούμενο , νερό , αλλά γεωτρήσεις. Για τις γεωτρήσεις  ισχυρίστηκαν ότι είναι παλιές και έχουν πολλά προβλήματα. Φάνηκε καθαρά ότι στον τομέα αυτό ο  Δήμος μάλλον πιάστηκε στο ύπνο.

20 σχόλια:

  1. Άχρηστοι άνθρωποι. Πληρώνει ο κόσμος την ανυπαρξία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 17000 ευρω ,μαλλον εκει ψηλα κυκλοφορει πολη μαυρο χρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ θέλεις πολύ ΓΑ......ΣΗ.Κοροϊδεύεις με το πόνο τον Αρχαγγελιοτων εύχομαι να πάθεις Κάτι ανάλογο

      Διαγραφή
    2. Μία βραδιά εάν δεν πάνε στο καζίνο κάποιοι δέκα γεωτρήσεις θα φτιάξουν. Το πιο πλούσιο χωριό είναι

      Διαγραφή
    3. Εχουμε καιγια σας να σας φτιαξουμε ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΩΤΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Ρωτήστε μήπως μπορει τη γεώτρηση να τι κάνει το αφεντικό του καζινου στο Γεύγελι. Τόσες χρυσές κάρτες έχετε από τα καζινα εκεί;

      Διαγραφή
    5. Εαν ζηλευεις, και συ μπορεις να βγαλεις ,οσες καρτες θελεις.να κανεις οσεςγεωτρισειςθελεις.ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΚΟΨΥΧΗ ΜΟΝΟ ΖΗΛΙΑ.ΚΑΙ ΓΥΦΤΙΑ .ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΩΤΕΣ ΚΑΝΕΙΣ.

      Διαγραφή
    6. Γιατί να τα φάνε τα λεφτά κάποιοι και να μην τα φάμε Εμείς εξάλλου δεν φτεμε Εμείς για την ζημιά

      Διαγραφή
    7. Έλα εντάξει τέρμα το καλαμπουρι. Εσείς δουλευεται κεράσια πατάτες με υδρωτα και κόπο. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσετε τον τίμιο αγώνα σας. Για την γεωτρηση νομίζω ότι εσείς γνωρίζετε πώς πρέπει και με πιο τρόπο πρέπει να λυθεί το πρόβλημα.

      Διαγραφή
  3. Γιάννης Πασχαλίδης26 Ιουλίου 2017 στις 9:42 π.μ.

    Εγώ καλά σου τα έλεγα Δήμαρχε, πολύ πριν συμβούν αυτά που συμβαίνουν τώρα ?
    Θα επανέλθω όμως το βράδυ αναλυτικότερα για το θέμα που το γνωρίζω πολύ καλά.
    Πασχαλίδης Γιάννης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννη γίνεσαι γραφικός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ26 Ιουλίου 2017 στις 11:04 μ.μ.

    Δημήτρη Ασβεστόπουλε όπως φαίνετε και εσύ τον νταβατζή του δημάρχου, των αντιδημάρχων και του εργολάβου κάνης, έχεις θεσμικό ρόλο να προστατεύεις την περιουσία του δήμου και τα συμφέροντα των παραγωγών, τον εργολάβο τον επέλεξαν αφτί, και έρχεσαι και μας δίνης συμβιβαστικές λύσεις, δηλαδή μπακαλίστικες θεωρίες η ζημία δεν είναι μόνο οι 17.000 € που πλήρωσαν οι κάτοικοι του αρχαγγέλου ,είναι και ο εξοπλισμός που χάθηκε και που κοστίζει τo λιγότερο άλλες 8.000€, ποιος λοιπόν θα πληρώσει τον εξοπλισμό ; Ασβεστόπουλε όχι εξεταστική επιτροπή αλλά ειδικό δικαστήριο χρειάζεται διότι όλες οι αναθέσεις μαζί με την προμήθεια του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των αρδευτικών του έτους 2015 βρομάνε νταβατζηλίκι θα πάρουν όμως σύντομα τον δρόμο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννάκη ξέχασες τον πασοη, καλδερεμτζη, και αλλους -- ξαναθυμηθηκες εποχες Τουφεγγοπουλου- Παλικογλου και άναψες ;;;;;; ολα τα αρδετικα κατασκευαστηκαν απο εσενα (βεβαια δεν καναμε την προσθεση των τιμολογιων). Συμφωνω με την προταση σου για ειδικό δικαστηριο αλλα και εξεταστικη επιτροπη δεν ειναι ασχημα. πιεσε τους ανθρωπους σου να το προχωρησουν στις αναλογες ενεργειες

      Διαγραφή
  6. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ26 Ιουλίου 2017 στις 11:08 μ.μ.

    Ανώνυμε 5:22μμ και εσύ νταβατζής είσαι αλλά του εσωτερικού ή του εξωτερικού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννη κάνε υπομονή μπορεί να ξαναγίνει Δήμαρχος ο Παλικογλου και τότε θα ξαναρθουν άσπρες ημέρες......

      Διαγραφή
  7. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τουλαχιστον οπροσωπικος φωτογραφος του Δημαρχου ας δωσει καποιες φωτογραφιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχολιαζεται,για τον Αρχαγγελο,για χρυσες καρτες για μαυρα λεφτα...ελα ρε φιλε εσυ να ποτισεις,με τρεις μηχανες μεπετραιλεο,τα αφινεις ολες της αλες υποχρεωσεις,για να γινει η πομονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ 10.01 ΠΜ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΛΥΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΕΙΟ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)