Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Τι γίνεται με τα γήπεδα 5χ5 ; Ξέφραγα αμπέλια


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΡΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;



Με  «5 επί 5» στη Θεσσαλονίκη  , έρχεται  ξανά στην επιφάνεια  το θέμα των μέτυρων ασφαλείας που θα έπρεπε να λαμβάνονται.   

αφορμή τον θάνατο 28χρονου σε γήπεδο
Τα γήπεδα του είδους έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στην Πέλλα.

 Η εξάπλωση των γηπέδων ποδοσφαίρου 5x5 ή 7x7 εδώ και περίπου μία δεκαετία είναι ραγδαία. . Ελλείψει ελεύθερων χώρων στις γειτονιές (και τα προαύλια των σχολικών κτιρίων είναι κάθε άλλο παρά κατάλληλα) οργάνωσαν έστω και με ένα αντίτιμο αφενός αποδράσεις ενηλίκων που βρήκαν την ευκαιρία να... ξεσκουριάσουν, αφετέρου την εκπαίδευση των πιτσιρικάδων στο αγαπημένο τους άθλημα. Υπάρχουν όμως και τα δυσάρεστα φαινόμενα . Πριν τέσσερα χρόνια  σημειώθηκε ένα  τραγικό όσο και σπάνιο περιστατικό, ο θάνατος ενός οκτάχρονου παιδιού που βρισκόταν σε ένα τέτοιο γήπεδο στην Ηλιούπολη  της Αθήνας, για να διασκεδάσει, όταν το τέρμα μετακινήθηκε από τον αέρα και έπεσε χτυπώντας το στο κεφάλι και στον θώρακα, φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της σωστής λειτουργίας αυτών των αθλητικών κέντρων.
Τότε από την έρευνα προέκυψε ότι το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο στην Ηλιούπολη δεν υπήρχε καν στον κατάλογο των γηπέδων που είναι καταχωρημένα προκειμένου να ελέγχονται. Γι' αυτό άλλωστε και σφραγίστηκε αμέσως.
Με τα γήπεδα του είδους στην Πέλλα , δεν είναι γνωστό σε τι καθεστώς βρίσκονται και αν πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.
Τα περισσότερα λειτουργούν ως ιδιωτικές επιχειρήσεις και  σίγουρα καλό είναι να υπάρχει γιατρός για κάθε ενδεχόμενο, καθώς αθλούνται και μικρά παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία.
Είναι άγνωστο αν η πολιτεία προχωρήσει η όχι στη θεσμοθέτηση ή όχι κανόνων ασφαλείας. Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες καλό είναι πάντως να έχουν στο νου τους ότι πρέπει να τηρούνται τουλάχιστον τα στοιχειώδη.

1 σχόλιο:

  1. Απο τα ελαχιστα νομιμα και αδειοδοτημενα στην ελλαδα ειναι πλεον αυτο που υπαρχει στην αριδαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)