Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Γιάννης Σηφάκης: Η Αλμωπία «κερδισμένη» από τις χρηματοδοτήσεις έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.



Εγκρίθηκαν με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης
Αλέξη Χαρίτση στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 15 νέα έργα και μελέτες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συνολική χρηματοδότηση 17 εκατ. Ευρώ μεταξύ των οποίων δύο αντιπλημμυρικά έργα ( Μογλένιτσα και Ασπροπόταμο) και η μελέτη ρουφράκτη στο Πορόϊ προϋπολογισμών 1.500.000,00 € και 500.000,00 € αντίστοιχα.
Τα έργα προωθήθηκαν και θα εκτελεστούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Χρηματοδοτείται και η μελέτη σύνδεσης του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας με την Εθνική οδό.
Η χρηματοδότηση επιπλέον αντιπλημμυρικών έργων στην Αλμωπία ( αντιπλημμυρική θωράκιση που είχε από δεκαετίες εγκαταλειφθεί) πέραν των ήδη εκτελούμενων από την Περιφέρεια στους χείμαρρους στο Λουτράκι, στην Όρμα και στους Προμάχους συμβάλει σημαντική στην προστασία καλλιεργειών και κατοίκων.
Η Αλμωπία με την χρηματοδότηση των έργων αυτών, την κατασκευή του αποχετευτικού της Αριδαίας και του βιολογικού καθαρισμού στην συνέχεια και την χρηματοδότηση της μελέτης του αρδευτικού φράγματος στον Πρόδρομο ( από το πρόγραμμα ΙΝΤΕRREG) σε συνδυασμό με την επιδιωκόμενη χρηματοδότηση και της κατασκευής του έρχεται στο προσκήνιο και σταδιακά αποκαθιστάται η ισόρροπη ανάπτυξη μέσα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Ο βουλευτής ευχαριστεί τον Υφυπουργό Αλ. Χαρίτση καθώς και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που προώθησαν το έργο για χρηματοδότηση.
Για την χρηματοδότηση των νέων έργων από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ ο κ. Χαρίτσης, δήλωσε:
«Στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Οικονομίας έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια της χώρας. Πέρα από τα μεγάλα έργα, δίνουμε έμφαση και χρηματοδοτούμε έργα βασικών υποδομών μικρής και μεσαίας κλίμακας που ανταποκρίνονται στοχευμένα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Με σωστό σχεδιασμό και δράσεις προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις αλλά και τις δυνατότητες κάθε περιοχής, εργαζόμαστε μεθοδικά για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη στήριξη των τοπικών οικονομιών.

Η υλοποίηση των νέων αυτών παρεμβάσεων είναι αποτέλεσμα της συνεχούς διαβούλευσης και τις στενής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει το προηγούμενο διάστημα με τις τοπικές κοινωνίες, τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες με όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε, μαζί, να γυρίσουμε σελίδα αφήνοντας πίσω την κρίση από την οποία τόσο δοκιμάστηκε η χώρα».



4 σχόλια:

  1. ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΞΕΙΝΕΣΕ ΣΤΗ ΓΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΗ; ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΝΤΙΠΛΗΜΥΡΙΚΑ ΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣΝΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΔΗΜΑΡΧΕΙΑΣ ΖΕΡΖΗ. ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι έργα που υλοποιούνται και χρηματοδοτούνται τώρα, όλοι συμβάλουν στο μέτρο της ευθύνης τους και φυσικά από την πλευρά ρου βουλευτή δεν υποτιμάται η συμβολή του καθένα. Μια προσεκτική ανάγνωση του δελτίου τύπου δεν θα έβλαπτε.Άλλοι σπεύδουν να έχουν και τα μονά και τα ζυγά δικά τους...
      Η κυβέρνηση αυτή άφησε το αποχετευτικό της Αριδαίας στο τομεακό σκέλος ( και για αυτό υπολοιείται, ενώ αν είχε πάει στο ΠΕΠ ακόμη δεν θα είχε ξεκινήσει) και προσπάθησε σημαντικά για αυτό ο βουλευτής.
      Επίσης αυτή η κυβέρνηση χρηματοδοτεί από το ΠΔΕ το νέο αντιπλημμυρικό, το οποίο βέβαια μελέτησε και προώθησε η Περιφέρεια.
      Έχετε την οποιαδήποτε άλλη άποψη;
      Αλλάξτε επιτέλους νοοτροπίες οι παλιοί, μπορείτε άραγε ή έχει γίνει ένα με το πετσί σας η παλιά περπατησια;

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή εσύ Τέλη περνιέσαι για καινούργιος;

      Διαγραφή
  2. Γιάννη όσο λιγότερο εμφανίζεσαι και όσο λιγότερο μιλάς τόσο λιγότερο εξαγριώνεις τους πολίτες που μέσα σε δύο χρόνια με τις θετικές σου ψήφους (ναι σε όλα) τους κατάντησες σκλάβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)