Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Σε κατάσταση Αμόκ και πανικού ο Δήμαρχος Αλμωπίας



 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ  ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ  ΒΕΣΚΟΥ


Σε απίστευτη κατάσταση ο δήμαρχος Αλμωπίας  κ. Δημήτριος Μπίνος άρχισε να εισάγει  νέα πολιτικά ήθη και διαφάνεια στο δημοτικό συμβούλιο.  Κατασκευάζει ενόχους και υπόπτους όσους του πηγαίνουν κόντρα. Προφανώς για να προλάβει τις επιθέσεις που ετοιμάζονται κατά εργολάβων προσωπικών του  στενών φίλων, κάποιοι από τους διαφωνούντες. Εξαπέλυσε επίθεση πριν προλάβουν να μπουν πλέον στο πολύ στενό του περιβάλλον .
Εκείνο  όμως που προκαλεί αλγεινή εντύπωση , είναι ότι ο πρώτος πολίτης της Αλμωπίας εισάγει νέες αντιλήψεις περί της δικαιοσύνης . Ουδείς αθώος μέχρι  αποδείξεως του αντιθέτου. 
‘Εγώ ότι λέω το αποδεικνύω, να με πάτε στα δικαστήρια»
Ωραίες αντιλήψεις έχει ο Δήμαρχος. Όποιον δεν συμπαθεί , θα του επισυνάπτει κατηγορίες και θα τον καλεί για να αποδείξει την αθωότητα του να προσφεύγει στη δικαιοσύνη . Εύγε

Εξαπέλυσε επίθεση  με τελείως αναπόδεικτους ισχυρισμούς  κατά του Δημήτρη Βέσκου , του οποίου μέχρι να διαφοροποιηθεί , τον εξυμνούσε για το έργο και τις ικανότητες του .
Τον  κατήγγειλε  για  Ρεσιτάλ προφορικών αναθέσεων έως το ποσό 500.000 προς συγκεκριμένο εργολάβο με τον οποίο είχε πολύ καλές φιλίες και εκείνα τα χρέη καλείται σήμερα ο Δήμος να τα πληρώσει., χωρίς να δώσει κανένα άλλο στοιχείο.
Ούτε και διευκρίνισε με ποια ιδιότητα το έκανε αυτό . Είναι γνωστό στους πάντες ότι  τέτοιες αναθέσεις δεν μπορούν να γίνουν .



Για το  υδροηλεκτρικό έγινε μεγάλος καυγάς ενώπιων άλλων γιατί ήθελε τη μελέτη να την πληρώσει  140.000 ευρώ. Και γι’ αυτό έφυγε  ο Δ. Βέσκος. Δεν διευκρίνισε όμως με ποια ιδιότητα ο Δ. Βέσκος  θα έδινε την μελέτη και πως είναι δυνατόν μια μελέτη να κοστίσει διπλάσια από το έργο.
Αλλά και πως μπορεί να γίνει ανάθεση , όταν για τέτοια ποσά γίνονται  δημοπρασίες Προφανή ψέματα από έναν δήμαρχο  που τουλάχιστον οφείλει να διαθέτει τον κοινό νου και την απλή λογική για να μην υποτιμά την  νοημοσύνη του κόσμου
.

Κατηγόρησε τον Δ. Βέσκο ότι για τον καθαρισμό των λιμνοδεξαμενών  των Προμάχων  ότι του είπε πως θα χρειαστούν  20.000 ευρώ. Όταν πήγε η υπηρεσία έκανε τη μελέτη και έκανε 6.000 ευρώ. Δεν διευκρίνησε ούτε και σε αυτή τη περίπτωση με ποια ιδιότητα εισηγήθηκε το ποσό των 20 χιλ ευρώ.
.
Ολίγόλογος αλλά περιεκτικός και σαφής ο Δ. Βέσκος του απάντησε

«Ακούσαμε σήμερα τον Δήμαρχο να παραληρεί. Μίλησε για μένα σα να έχω εξουσία Δημάρχου και Προέδρου Δημοτικής Επιχείρησης, να αναθέτω έργα προφορικά, να μπορώ να αναθέτω 140.000 ευρώ ποσά που απαιτούν δημοπρασίες σε εργολάβους και ένα σωρό άλλα πράγματα που είναι ψεύτικα και ανυπόστατα. Καταλαβαίνω τον πανικό του, ξέρω την αγωνία του. Ότι και να κάνει δεν τον σώζει τίποτα. Όσο και να θέλει να κυνηγάει αυτούς που νομίζει ότι τον δυσκολεύουν στην πολιτική, δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Αυτή η τακτική θα σε οδηγήσει στο βάραθρο».


Το πιο σοβαρό όμως παράπτωμα του δημάρχου για το  οποίο αν υπάρχει δικαιοσύνη ,πρέπει να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα είναι:
Αν όσα ισχυρίζεται είναι αλήθεια , γιατί δεν τα κατήγγειλε τότε , για να ξεμπροστιάσει τον συνεργάτη του τον οποίο κατηγορεί με τόσες βαριές κατηγορίες;
Γιατί δεν τον απέπεμψε και δεν τον κατήγγειλε δημόσια;
Τι αποσκοπούσε η μέχρι τώρα σιωπή του ,αν όλα αληθεύουν όπως ισχυρίζεται;
Ασφαλώς η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον .
Πληροφορίες φέρουν διαφωνούντες ήδη να συγκεντρώνουν στοιχεία και αποδείξεις για να τεκμηριώσουν , ότι τελικά τα λόγια του δημάρχου περί εντιμότητας,διαφάνειας  και μη διαπλοκών , έχουν τεράστια απόσταση από την θεωρία ως την πράξη  .
Ίδωμεν .
Περισσότερα για το δημοτικό συμβούλιο σε επόμενες αναρτήσεις  μας.

6 σχόλια:

  1. Μπορείς να ξεγελας λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο καιρό, αλλά δεν μπορείς να ξεγελας πολλούς για πολυ καιρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως ο Δ. Βέσκος ετοιμάζεται να διεκδικήσει την Δημαρχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο που δεν τον κατηγόρησε ότι έχει plan b να μας πάει στην δραχμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα συμπλεύσω με τον Δήμαρχο για όσα λέει για τον Κο ΒΕΣΚΟ αν είναι αλήθεια για τις προφορικές αναθέσεις των 500.000 e ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΈΟ , Ας μας πει λοιπόν ο Δήμαρχος που είναι ο θεματοφύλακας των οικονομικών του Δήμου , όπως ο ίδιος είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι είναι πράγματι τσιγκούνης αλλά δεν θα σπαταλήσει ούτε ένα ευρώ του δημοσίου χρήματος. Όταν υπέγραφε τα εντάλματα των παράνομων ,κατά τον Δήμαρχο σήμερα, προφορικών αναθεσεων , σε ημέτερο εμπειροτέχνη του ΒΕΣΚΟΥ δεν τα έβλεπε και τα είδε τώρα που αποχώρησε από το σχήμα του ο Κος ΒΕΣΚΟΣ.Καλό θα είναι αφού υπάρχει σχετικό video στο blog ,θα πρέπει να τον καλέσει η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ για αποδείξεις των λεγομένων του και να πάει για συνέργεια και παράβαση καθήκοντος ο ίδιος και όχι να αυτοπαρουσιάζετε ώς αρχάγγελος της νομιμότητας και της Ηθικής. Ας είναι η αρχή του τ'ελπυς για τον Δήμαρχο ο οποίς είναι προκλητικός μη δημοσιοποιώντας το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΣ ΤΟΥ , είναι λόγος έκπτωσης από το αξίωμά του. Περιμένω να απαντήσει ο Δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ώμοι εκβιασμοί και απειλές με λάσπη σε όσους διαφωνούν.Προφανώς με αυτό το τρόπο κρατάει όσους του απέμειναν, μπράβο στα παλικάρια που σήκωσαν κεφάλι και δεν υποκυπτουν, υπάρχουν και άντρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κανένας μα κανένας δημοτικός σύμβουλος πουθενά σε κανένα δήμο της χώρας δεν έχει το δικαίωμα δεν γίνεται να διαχειριστή ενα ποσο 500.000 χιλ. Αυτό είναι καθαρη σικοφαντια. Απαράδεκτος ο δήμαρχος απορο και πως δεν έχει κοινηθει νομικά ο Βέσκος. Αν διαχειριζόταν τέτοια ποσά ενας συμβουλος, ο δήμαρχος και οι αντιδημαρχοι τι διαχειρίζονται; Πρόσεχε τη λες Δήμαρχε σκαβεις μεγάλο λακο και είσαι μέσα με το ενα πόδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)