Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Κουβέντα για την ταμπακιέρα



 














ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ  ΣΤΑ ΣΥΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Χωρίς ουσία , έγινε μια ακόμα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας τη Δευτέρα 24 Ιουλίου. Ο  Δήμαρχος για πρώτη φορά μίλησε λίγο . Έδωσε ελάχιστες απαντήσεις σ όσα ρωτήθηκε , ενώ επιχείρησε να αλλάξει την ατζέντα ,  δίνοντας έμφαση στην τιμιότητά του και την… διαφάνεια. Όχι όμως στην ικανότητά του να λύνει τα προβλήματα που με δική τους υπαιτιότητα έχουν συσσωρευτεί.  Χωρίς  λόγο και τελείως ξαφνικά , εξαπέλυσε επίθεση κατά του  μέχρι πρότινος συνεργάτη του  Δημήτη Βέσκου , που ανήκει πλέον στην ομάδα των διαφωνούντων . Με την τοποθέτησή του έδωσε την εντύπωση ότι  όλα τα διοικούσε και κινούσε ο Δ. Βέσκος και όχι ο ίδιος . Κάτι το αδιανόητο.
Για μια ακόμα φορά ο Σίμος Σωτηριάδης αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση  για να εκτονωθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε με το θέμα της  αρδευτικής γεώτρησης  στον Αρχάγγελο .
Στην ενημέρωση που έκανε ξεπέρασε τα προβλήματα στο αρδευτικό πολύ χαλαρά , ρίχνοντας τις ευθύνες σε όλους τους δημάρχους που διατέλεσαν πριν από αυτόν.
Όπως έγινε γνωστό πάντως το 40 % των γεωτρήσεων έχουν πρόγραμμα
Αναφέρθηκε στο θέμα των  συμβασιούχων, πολλοί από τους οποίους ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.
Στην επίσκεψη των Αυστραλών μαθητών  του Πανεπιστημίου του  Darwin στην Αλμωπία, την συγκοινωνιακή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Λουτρών-Λουτρακίου με λεωφορείο του ΚΤΕΛ απ ευθείας .
Ζήτησε δε να κλείσει το θέμα των απολογισμών  των σχολικών επιτροπών που εκκρεμούν από το 2013 μέχρι σήμερα.

Ο Δημήτρης  ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  αναφέρθηκε στο θέμα επισημαίνοντας την αποτυχία της Δημοτικής Αρχής, που έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των αγροτών , αλλά και τους κινδύνους να καταστραφούν καλλιέργειες.  Ανέφερε μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα.
Συνεχάρη τον Δήμαρχο για συγκεκριμένες παρεμβάσεις στα Λουτρά Πόζαρ. Επισήμανε όμως , ότι υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα. Επίσης ζήτησε να  αναζητηθεί επειγόντως λύση για  στάθμευσης  στην Λουτρόπολη .Εξέφρασε τις απορίες του  για την  αναφορά του Δημάρχου   στο θέμα του απολογισμού των σχολικών επιτροπών, ρωτώντας γιατί δεν έχει κλείσει ακόμη .
Για τα προβλήματα στην άρδευση του απάντησε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γεωργίου, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι                                                                                                                  η κατάσταση όπως την περιέγραψε, αλλά έχουν κάνει πολλά.

 Η Δέσποινα ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ , έκανε λόγο για  αποτυχία της Δημοτικής Αρχής στο θέμα της άρδευσης. Επικρότησε την κατασκευή του χωματοφράγματος  για να ποτίζεται μεγάλο μέρος του κάμπου της Αριδαίας και της Υδραίας. Τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν το έκανε , προκαλώντας ζημιές στις καλλιέργειες,ενώ έριχνε μομφές στους προηγούμενους
. Για την φετεινή κατασκευή του χωματοφράγματος  πάντως ο κ. Μπίνος εμφανίστηκε σαν να μην …γνωρίζει τίποτα.  Επίσης ζήτησε να βρεθεί λύση στο θέμα των συμβασιούχων και να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα του πράσινου με την φύτευση δένδρων, τόσο στον κόμβο προς Λουτράκι, όσο και στα υπό κατασκευή έργα στην είσοδο της πόλης, κοντά στο γήπεδο.

 Ο Δημήτρης Βέσκος  αναφέρθηκε στην επιστολή που κατέθεσαν οι πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι για το θέμα της άρδευσης και την  αρνητική απάντηση που πήραν . Τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν φέτος οι αγρότες  είναι τεράστια.
Δεν υπήρχε ούτε υπάρχει ετοιμότητα , ούτε και δίνονται λύσεις. Αναφέρθηκε σε συγκεκριένα προβλήματα στη περιοχή των Προμάχων . Για το θέμα της άρδευσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ‘’ Η Δημοτική Αρχή Αλμωπίας, αγρόν  αγοράζει , αλλά δεν τον  ποτίζει’’.
Αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα στους Προμάχους και σε αλλαγές που έγιναν , με αποτέλεσμα , να μην λειτουργήσουν ενδεχομένως όπως πρέπει και να ξαναγίνουν πλημμύρες , αλλά να καταστραφούν και τα υπόλοιπα κομμάτια του αντιπλημμυρικού έργου
Χαρακτήρισε  μη διαφανή τον τρόπο λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, σχετικά με τα τελευταία γεγονότα  και  με αφορμή  τον αποκλεισμό  διαγωνιζόμενου για καθυστέρηση δύο λεπτών) .
 Σχετικά με τους απολογισμούς των σχολικών επιτροπών για τα επίμαχα έτη 2013-2016, επεσήμανε ότι είναι έτοιμοι, καθυστερεί δε μόνο ο απολογισμός για το έτος 2013 και θα κατατεθούν

Ο Απόστολος  Ουργαντζόγλου  αναφέρθηκε στη λειτουργία της οικονομικής επιτροπής , και δη της μεσημεριανής που είχε προηγηθεί της συνεδρίασης .. Αναφέρθηκε στο έγγραφο υπαλλήλου που έκανε γνωστό την διαμάχη που είχε με εργολάβο και το γεγονός ότι δεν παρέλαβε τον φάκελο με τις προσφορές επειδή καθυστέρησε δήθεν δύο λεπτά.
« Ο Δήμος έχει την πολυτέλεια να διώχνει εργολάβους από δημοπρασίες και να μένει μόνο ένας στον διαγωνισμό; »  , αναρωτήθηκε. Ζήτησε δε επίμονα να μάθει ποιος πήρε την  συγκεκριμένη εργολαβία  , αλά δεν πήρε καμιά απάντηση .
Ακόμα αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις που απαίτησε και πήρε κακώς ο εργολάβος του ΧΥΤΑ   για ζημίες που έπαθε , χωρίς να δικαιούται , γιατί έπρεπε να είχε ασφαλίσει το έργο.
Ζήτησε να επιστρέψει ο εργολάβος τα χρήματα που πήρε. Στο θέμα παρενέβη ο Γ. Τσιμτσιρίδης λέγοντας  ότι η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε τις αποζημιώσεις.
Ο Α. Ουργαντζόγλου τον διόρθωσε λέγοντας  ότι την απόφαση την πήρε η οικονομική επιτροπή  . Και η αλήθεια είναι αυτή.
Αργότερα ο Γ. Τσιμτσιρίδης , απαντώντας για το πώς λειτουργούσε η προήγούμενη οικονομική επιτροπή , είπε ότι ενημεωνότανε . Αφήνοντας αιχμές για όσους δεν το κάνουν . Οι εισηγήσεις των θεμάτων πρέπει να είναι γραπτές όπως προβλέπεται. Ο Απ. Ουργαντζόγλου απάντησε στον Γ. Τσιμτσιρίδη ότι ζήτησε ενημέρωση για συγκεκριμένο θέμα που τέθηκε ως έκτακτο. Επειδή όμως  δεν πήρε γραπτή εισήγηση αποχώρησε , με απαοτέλεσμα να μείνουν μόνο τρία μέλη. Μισή ώρα αργότερα πήγε ο Γιάννης Κετικίδης για να συνεχιστεί η συνεδρίαση.
Φυσικά γεννάται εύλογα το ερώτημα ,για ποιον λόγο ο Δήμος πλήρωσε  αποζημιώσεις που δικαιούται ο εργολάβος  και αν θα επιστραφούν τα χρήματα /
 
Ο Χρήστος Μπάτσης, επισήμανε το θέμα  των Δασικών Χαρτών και τη σημασία που έχει για τους κατοίκους και την Αλμωπία, ζητώντας  παράλληλα  ενημέρωση για το θέμα από αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου.  Ζήτησε ακόμα να πληροφορηθεί  τους λόγους που ο Δήμος  Αλμωπίας απουσιάζει από τις συσκέψεις που πραγματοποιούνται από τους φορείς του Νομού για το θέμα των ροδακίνων 



Ο Γιάνης Ρώσσης  , ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Δήμου , για να καθαριστούν σημεία του δρόμου Σαρακηνών -Όρμας ,  τον οποίο χρησιμοποιεί πολύς κόσμος . Ζήτησε ακόμα να πληροφορηθεί εάν γίνεται και κάθε  πότε συντήρηση  καθαριότητα των υδραγωγείων των τοπικών κοινοτήτων της Αλμωπίας αλλά και των Σαρακηνών . Ο Χ. Γεωργίου του απάντησε ότι το υδραγωγείο καθαρίστηκε πέρισυ..










Στον τοίχο έστησε πολλές φορές τον Δήμρχο , αλλά και τον Σίμο Σωτηριάδη ο Χρήστος Χουρσόγλου. Αρχικά εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο θέμα των συμβασιούχων του Δήμου, ευχόμενος να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Αναφερόμενος στο θέμα της άρδευσης  και τις συμπεριφορές τους  , τους κατηγόρησε  για  αδιαφορία τους στο θέμα αυτό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά  ότι ‘’Ευτυχώς που ο θεός έβαλε το χέρι του και έβρεξε’’!!
 
Χαρακτήρισε για μία ακόμη φορά τον Δήμαρχο  ως τον χειρότερο Δήμαρχο που πέρασε από την Αλμωπία, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα των ροδάκινων κλπ αγροτικών προϊόντων, καθώς και στο θέμα επισκευής του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, αλλά και στο θέμα του ΦΟΣΔΑ.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε, για την περίπτωση του επαγγελματία που δεν δέχθηκε η επιτροπή τη συμμετοχή του σε διαγωνισμό, επειδή άργησε κατά δύο λεπτά να καταθέσει την προσφορά του . Έκανε μάλιστα πρόταση  προς το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρωθεί η απόφαση κατοχύρωσης στον   άλλο  επαγγελματία.
Τελικά ο Σίμος Σωτηριάδης πρότεινε να θέσει την πρότασή του γραπτώς και να τεθεί ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου .

3 σχόλια:

  1. Να δούμε πως θα κυκλοφοράτε όταν θα ξαναγίνετε πάλι τα σκυλάκια του δήμαρχου μόλις σας πετάξει κανένα ξεροκόματο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δούμε πώς θα κυκλοφορούν τα πραγματικά σκυλάκια του δημάρχου όταν ο κόσμος τον στείλει εκεί που του αξίζει

      Διαγραφή
  2. ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ28 Ιουλίου 2017 στις 10:08 π.μ.

    Το τυράκι (ευρουλάκια) έχει ήδη μπει στη φάκα (χορηγίες) του Μπίνου. Να δούμε πόσοι θα τσιμπήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)