Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Προσπάθειες για λύση στο επιτραπέζιο ροδάκινο




ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ





Συνεχείς είναι οι προσπάθειες για την μείωση των προβλημάτων που προέκυψαν στο επιτραπέζιο ροδάκινο.
Η Πέλλα συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας με 1.100 τόνους επιτραπέζιου ροδάκινου .
Σε περίπτωση που ενισχυθούν οι ποσότητες του προγράμματος από την Κομισιόν η συμμετοχή της Πέλλας θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Ο  βουλευτής του νομού ,Γιάννης Σηφάκης, συντόνισε την συμμετοχή  των μελών των συνεταιρισμών της Πέλλας ( πλην των Ομάδων Παραγωγών που αυτοδίκαια συμμετέχουν στο πρόγραμμα) στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας. 
Η  συμμετοχή των υφισταμένων οργανώσεων της Πέλλας στο πρόγραμμα  μπορεί να θεωρηθεί δίκαιη .
Στην Καρυώτισσα ο βουλευτής συναντήθηκε με πολλούς αγρότες για τα θέματα του επιτραπέζιου ροδάκινου. Ανέλυσε την προσπάθεια του Υπουργείου για την έγκριση από την Κομισιόν ενίσχυσης των ποσοτήτων επισιτιστικής καθώς και στρεμματικής ενίσχυσης,.
Συζήτησε  προβλήματα των αγροτών με τον τρόπο λειτουργίας του τοπικού ΤΟΕΒ και παρότρυνε για την ίδρυση οργάνωσης παραγωγών.
Στην Πολυκάρπη επίσης οι αγρότες άκουσαν από τον βουλευτή τις προτάσεις και κινήσεις της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στους αγρότες της Πέλλας προβάλλοντας σαν μοναδική διέξοδο την οργάνωση τους και την δημιουργία εμπορικών συμπράξεων των παραγωγικών φορέων για να μπορέσουν να κερδίσουν
   


ΡΕΠΟΡΤΑΖ :ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΝΔΗΣ





1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΕΛΥΣΕΣ ΟΛΑ ΘΑ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)