Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Παρακαλάει να γυρίσουν πίσω τους διαφωνούντες ο Δ. Μπίνος




ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΔΥΟ.

Απογοητευτικη απολογητικη

 τηλεοπτικη του συνεντευξη         



Πριν τέσσερα χρόνια ο σημερινός δήμαρχος Αλμωπίας αλώνιζε τα ξωκλήσια για να πάρει δύναμη  και να κατεβεί ως υποψήφιος δήμαρχος Αλμωπίας  Με την βοήθεια των αγίων και τις βλακείες  των αντιπάλων του εστέφθη νικητής . Τώρα μάλλον πρέπει να κάνει τον γύρο των  ξωκλησιών  για να τον βοηθήσουν να τελειώσει αισίως την θητεία του,
Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε απολογητικός και μετανοιωμένος στην τηλεόραση κάλεσε δε τους διαφωνούντες να επιστρέψουν  και να οδηγήσουν τον τόπο στην ανάπτυξη.
Καταλαβαίνει ότι το καράβι βουλιάζει , με ένα καπετάνιο άσχετο από πολιτικές και κοινωνικές τρικυμίες και ένα πλήρωμα που ούτε καν γνωρίζει από θάλασσα. ΄Ετσι του απέμειναν οι οδηγίες προς ναυτιλλόμενου, που δεν έχουν όμως αποτέλεσμα .
ΑΠΟΛΟΓΙΑ
Στην τηλεοπτική του απολογία μεταξύ άλλων προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Όπως είπε, «το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα από τα δυσκολότερα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Όταν υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες, σίγουρα υπάρχουν και προβλήματα.     
ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ όμως επιχειρεί να ρίξει αλλού τις ευθύνες υποστηρίζοντας

Όμως κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτή τη Δημοτική Αρχή ότι δεν προσπάθησε και δεν συνέβαλε αυτά τα πολλά προβλήματα να τα μετριάσει. Δόθηκαν λύσεις σε πάρα πολλές περιοχές. Εδώ μιλάμε για λύσεις προβλημάτων χρόνων. Επίσης έχω πει ότι ο στόλος των γεωτρήσεων είναι πεπαλαιωμένος. Με τα 40.000 ευρώ που δίνονται για τον τομέα της άρδευσης δεν μπορώ να κάνω και θαύματα».   ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα αποτελέσματα ήταν τραγικά και καταστροφικά για μερικές περιοχές.

Επίσης αναφέρθηκε εμμέσως στους «διαφωνούντες» που του άσκησαν κριτική, λέγοντας ότι «όποιος μπορεί να τα κάνει, είναι καλοδεχούμενος. Να έρθει δίπλα μου. Μάλιστα, αυτούς που μου άσκησαν κριτική, τους προσκάλεσα να έρθουν να συνεργαστούν μαζί μας ώστε να βοηθήσουν κι αυτοί να δώσουμε τις λύσεις που χρειάζονται. Η κριτική είναι καλή, όμως δεν είναι καλύτερη η βοήθεια όταν θέλεις πραγματικά να βελτιώσεις καταστάσεις; Άρα λοιπόν, καλοδεχούμενοι».
Κατανοώντας ότι με την τακτική του έχει αποτύχει παταγωδώς κάνει ύσταη πρόσκληση επιστροφής στους διαφωνούντες , τονίζοντζς ότι:
« δεν έχει αποκλείσει κανέναν που θέλει πραγματικά να βοηθήσει. Όπως είπε: «Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να συμβάλει, πόσο μάλλον όταν αποτελεί μέλος μιας δημοτικής ομάδας που από το πρωί ως το βράδυ αγωνίζεται. Κανείς δεν κλείνει κανενός την πόρτα, είναι καλοδεχούμενος, ανήκει στη δημοτική ομάδα που κάνει τα προσυμβούλια, αγωνίζεται μέσα από αυτά να δώσει λύσεις και εκεί χρειάζεται η παρουσία. Για όλους είναι ανοιχτή η πόρτα. Ο Δήμος δεν μπορεί να κλείσει πόρτες για κανένα. Όποιος θέλει πραγματικά να βοηθήσει σε αυτόν τον τόπο, είναι καλοδεχούμενος. Με ποια πρακτική και λογική θα μπορούσε κανείς σε έναν άνθρωπο να δώσει τη βοήθειά του; Άρα λοιπόν, αν είναι πραγματικά ο στόχος να βοηθήσουμε, καλοδεχούμενοι».
  ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
Για το αν νοιώθει ότι έχει αδικήσει κάποιον από τους συνεργάτες του, ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Η διοίκηση φέρνει ζητήματα, εντάσεις… Εκείνο που κυριάρχησε στη δική μου που πίστεψα πραγματικά ότι  ΟΙ ΝΈΟΙ  θα μπορούσαν να αλλάξουν τον αυτοδιοικητικό χάρτη στην περιοχή μας και θα προσφέρουν αρχική επιλογή, ήταν ότι έδωσα μεγάλη βαρύτητα στα νέα πρόσωπα. Στα πρόσωπα αυτά πάρα πολλά.
 Και είχα ζητήσει με ευγενικό τρόπο από τους μεγαλύτερους να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά, να προσφέρουν την εμπειρία τους, γιατί οι ίδιοι πλέον έχουν κλείσει έναν μεγάλο κύκλο και νομίζω ότι δεν έχουν και πολλά περιθώρια από εδώ και πέρα. Άρα θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στα νέα παιδιά να προχωρήσουν. Σε αυτές τις επιλογές και φυσικά κάποιοι θα έχουν αδικηθεί. Νομίζω ότι επειδή βρισκόμαστε σε ένα μεσοδιάστημα αυτής της δημοτικής περιόδου και επειδή έχουμε ακόμα 2,5 χρόνια και ακούμε για παρατάσεις, ο χρονικός ορίζοντας είναι μεγάλος. Έχουν ήδη αξιοποιηθεί από τους 16 οι 13, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπήρχε χρονικό περιθώριο να αξιοποιηθούν και οι υπόλοιποι. Άρα, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και να ζητάμε αυτοδιαχείριση από αυτόν που διαχειρίζεται το τιμόνι της Δημοτικής Αρχής, θα έπρεπε να του δώσουμε τη δυνατότητα και τον χρόνο να αξιοποιήσει. Αυτό είναι που μπορεί κανείς να κατηγορήσει έναν άνθρωπο, ο οποίος έδωσε πίστη στους νέους ανθρώπους, στάθηκε δίπλα τους. Και εσείς ήσασταν εδώ στον τηλεοπτικό σταθμό όταν έφερα αυτά τα παιδιά να σταθούν μπροστά στην κάμερα. Ήμουν δίπλα τους εγώ, βοηθώντας τους να αναδείξουν αυτά που πρόσφεραν. Και πραγματικά με αυτά τα παιδιά έχω δομήσει, δεν ξεχνώ τίποτα. Δεν αποδομώ καμιά προσπάθειά τους. Είναι οι συνεργάτες μου. Ο χρόνος τους κατέγραψε δίπλα μου. Μαζί φτιάξαμε πράγματα και άρα αν οι ίδιοι θελήσουν να αρνηθούν την προσφορά τους είναι δικό τους δικαίωμα. Από τη δική μου πλευρά, κανέναν συνεργάτη δεν πούλησα ποτέ, για κανέναν δεν μίλησα αρνητικά, γιατί είμαι υπερήφανος για ότι έχουμε φτιάξει μέχρι τώρα και το έφτιαξα με αυτούς τους
ανθρώπους».


Ψάχνει κουκιά για την γενική 
συνέλευση των λουτρών ο δήμαρχος

ΡΙΧΝΕΙ ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ 
ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Κατά βάθος όμως όλα γίνονται για να κερδίσει χρόνο ο δήμαρχος , αλλά και να σιγουρέψει τα κουκιά στη γενική συνέλευση των Λουτρών Πόζαρ  που όπως όλα δείχνουν θα γίνει και φέτος με καθυστέρηση
Τα συσσωρευμένα προβλήματα στον Δήμο, οι διαφοροποιήσεις ,η συμπεριφορά του δημάρχου προς την αντιπολίτευση και η αλαζονική του στάση  στην διαχείριση της επιχείρησης  δεν προοιωνίζουν και τα καλύτερα. Σε τέτοιο βαθμό που πολλά σημεία του απολογισμού να  μην αποκλείεται   να  καταψηφιστούν . Υπάρχουν ακόμα και ψίθυροι για πρόταση μομφής κατά της διοίκησης.
Έτσι κάθε κουκί είναι πλέον πολύτιμο.

Ο Δήμαρχος  τελείως βλακωδώς.έχει απολέσει πέντε συμβούλους και μαζί με τον Ανδρέα Κόγιο φτάνει τους 12 ψήφους. Η μάχη ξεκινά από κει  και πέρα.
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες στόχος είναι η επιστροφή δύο συμβούλων .
Πρώτος στόχος είναι ο Γιάννης Ρώσσης. Μέχρι σήμερα έδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρουν  τα πόστα και ότι η διαφοροποίηση του είχε να κάνει με ζητήματα λειτουργίας του Δήμου. Άντεξε ακόμα και στις πιο σκληρές  πιέσεις στην διαδικασία εκλογής προέδρου δημοτικού συμβουλίου και δεν υπέκυψε.
Ο Δήμαρχος δέχτηκε εισήγηση από   «συμβουλάτορα»  να δελεάσει τον εκ Σαρακηνών σύμβουλο με το πόστο του Αντιδημάρχου. Να μην δείξει όμως ότι καίγεται και ιδιαίτερα και να τον αφήσουν να βράζει στο ζουμί του όπως πιστεύουν, Οι πληροφορίες φέρουν να έχουν γίνει κάποιες κινήσεις και τον δήμαρχο να κάνει τον…δύσκολο  και να μην απαντά σε τηλεφωνικές κλήσεις του. 
Το δέλεαρ της  Αντιδημαρχίας είναι για την εξασφάλιση της ψήφου. Πολύ σύντομα στα πλαίσια διαφόρων αλλαγών , που θα επικαλεστούν  θα είναι ο πρώτος που θα αποπέμψουν . Στόχος είναι να τον εξασθενήσουν και εκλογικά , σε περίπτωση που θελήσει να πολιτευτεί με άλλο συνδυασμό, διότι αυτοί  θεωρούν ότι δεν μπορεί πλέον να τους προσφέρει τα αναμενόμενα . Ταυτόχρονα θα τον έχουν εκθέσει και στα μάτια της κοινωνίας , διαπομπεύοντας δημόσια ότι είχαν δίκιο  όταν υποστήριζαν ότι όλα τα κάνει και αυτός για τα …αξιώματα. Δεν μένει βέβαια πλέον να το πετύχουν στην πράξη, διότι  υπάρχουν και πολλοί που βάζουν πάνω από όλα την αξιοπρέπεια, όπως ο συγκεκριμένος σύμβουλος.

Στην συνέχεια στόχος είναι η επανάκαμψη του Χρήστου Μπάτση. Η εισήγηση του  «συμβουλάτορα» προς το δήμαρχο είναι να καλοπιάσει τον πρώην Αντιδήμαρχο και να επικεντρώσει στο «φιλότιμό του. Ξεχνά βέβαια προηγούμενες καθοδηγήσεις που  είχαν ως αποτέλεσμα προσβλητικές συμπεριφορές του Δημάρχου προς τον πρώην Αντιδήμαρχό του.
Συνιστά μάλιστα και παρέμβαση του κομματικού μηχανισμού για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, αν χρειαστεί. Φυσικά ο Δήμαρχος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις , δημοτικές νομαρχιακές , ήταν απέναντι στο  κόμα. Αυτό όμως ποιος το θυμάται;
Εδώ  οι «θυσίες» που πρέπει να κάνει είναι μεγαλύτερες.  Και εδώ όμως υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο ,που μέχρι σήμερα έχει δώσει δείγματα γραφής.
Παράλληλα όμως ο δήμαρχος δέχεται εισηγήσεις να διεμβολίσει την αντιπολίτευση και δη τον συνδυασμό  του Δ. Πασόη. Του αρκούν να μην είναι παρόντες  κάποιοι σύμβουλοι , με το αζημίωτο , βέβαια όπως εσκεμμένα αφήνουν να εννοηθεί.
Με τον τρόπο αυτό πιστεύουν ότι απαλλάσσονται για πάντα από τον πρώην Δήμαρχο. 
Κοντός ψαλμός αλληλουϊα.





13 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΤΡΟ - ΑΞΙΟΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΝΗΠΙΑΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ, ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (Η Ο ΜΠΙΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Η ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΑΣΕΙ)
    ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕΣ, ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΗ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΑ (ΜΑΛΛΟΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΜΠΙΝΟ) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΑΣΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ !!!!
    ΠΕΤΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΕΙΧΕ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραγικός τι να μας πει δλδ. Και μονο ευγενικός δεν είναι, προσβάλει προσωπικά πάντα κκαι παντα μπροστά σε κόσμο. Αυτό δεν δείχνει επίπεδο μορφωμένου ανθρώπου,αλλά ανθρώπου που δεν ξέρει να συναναστραφεί με απλούς ανθρώπους. Καί μην σκεφτούν οι διαφονουντες να κοιτάξουν πίσω θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. 3-4 σκέφτηκαν ν του τριξουν τα δόντια μπας κσι βαλει μυαλό και δεν κατάλαβε τπτ οι υπόλοιποι των γλυφουν σπό το πρωι μέχρι το βράδυ για μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημαρχε όλοι η μηλια μαζί σου,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιος είσαι εσύ που λες ότι όλοι η Μηλιά είναι μαζί σου; Εννοείς για τον εαυτό σου που ανήκει στους αγραμματους και αμορφωτους.

      Διαγραφή
    2. ΠΡΩΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΑΗΜΕΝΕ ΠΟΘ ΣΕ ΦΤΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ

      Διαγραφή
  4. Ρε δημαρχε έχεις το πιο ωραίο πρόεδρο,στην μηλια βοηθησετον,,λίγο τους δρόμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:44 ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΩΣ ΤΟ 2019, ΜΕΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΚΑΠΕΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Η ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχουν εκλεγει.να βαλουν κατω το κεφαλι και να δουλεψουν για το καλο του ΔΗΜΟΥ.οταν αδρανοποιουνται επειδη διαφωνουν ειναι αναξιοι της τιμης που τους απεδωσαν οι πολιτες.το λοιπα τερτιπια και τα προσωπικα τους λιγο μας ενδιαφερουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στις 3:13 γλυφει και στις 3:16 ζηηταει χαρες, κλασσικη περιπτωση γλυφιτζουριού. παντως οπως τα γραφει το ρεπορταζ ο δημαρχος γλυφει εκει που εφτυνε και οι δικαιολογιες για τις αρδευσεις ειναι παιδαριωδεις και τα οποια προβληματα υπαρχουν λυνονται τον χειμωνα ετσι ωστε το καλοκαιρι να λειτουργουν ολα κανονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τον ΟΥΡΓΑΤΖΟΓΛΟΥ δεν θα τον πλησιάσει να τον αλλάξει γνώμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ίσως θα έπρεπε να γίνει και μια πορεία στους δρόμους από όλους εμάς τους απλούς πολίτες για να τους αναγκάσουμε όλους να συμφωνουνε με το δήμαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ακμη και παρακμη κυριε δημαρχε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΑΓΚΥΛΩΣΗ ΜΕ ΔΙΠΛΩΘΕΣΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΑΞΕΙ Ο ΚΑΛΥΚΡΑΤΗΣ ΤΕΛΙΟΣΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΡΩΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ

      Διαγραφή

(3)