Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Μήνυσε τον Δήμο Αλμωπίας ο Παράσχος Τσάνταλης

ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ  ΚΑΙ   ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙΑ 


Μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας. Κατέθεσε ο Παράσχος Τσάνταλης   για  περιπτώσεις που αφορούν υποθέσεις του Δήμου Αλμωπίας για τις οποίες οι υπεύθυνοι (αιρετοί και διοικητικοί παράγοντες) κωλυσιεργούν προκλητικά και τις συγκαλύπτουν με αποτέλεσμα ο Δήμος Αλμωπίας να υφίσταται σημαντική ζημία και οι υπαίτιοι να παραμένουν ατιμώρητοι.




Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Του Παράσχου Τσάνταλη του Παναγιώτη, κατοίκου Προδρόμου του Δήμου Αλμωπίας Ν. Πέλλας    
Κ Α Τ Α
Των Υπευθύνων του Δήμου Αλμωπίας της περιφερειακής ενότητας Πέλλας
                   __________________________________

          Αξιότιμη κ. Εισαγγελέα,
          Σας καταγγέλω τις παρακάτω περιπτώσεις που αφορούν υποθέσεις του Δήμου Αλμωπίας για τις οποίες οι υπεύθυνοι (αιρετοί και διοικητικοί παράγοντες) κωλυσιεργούν προκλητικά και τις συγκαλύπτουν με αποτέλεσμα ο Δήμος Αλμωπίας να υφίσταται σημαντική ζημία και οι υπαίτιοι να παραμένουν ατιμώρητοι.
          1)Η πρώτη περίπτωση αφορά τον μη καταλογισμό των ποσών που καταβλήθηκαν σε εργολάβους και προμηθευτές με προφορικές και εικονικές συμβάσεις από τους πρώην δημάρχους του Δήμου Εξαπλατάνου Σταύρο Τουφεγγόπουλο και Χρήστο Παλίκογλου.
          Για τις περιπτώσεις αυτές είχαν επιβληθεί καταλογισμοί σε βάρος των ανωτέρω πρώην δημάρχων οι οποίοι ακυρώθηκαν για τυπικούς λόγους από το ελεγκτικό συνέδριο με τις υπ’ αριθ. 3730-3731-3732-3733/2012 αποφάσεις του πλην  όμως από την  έκδοση των ανωτέρω αποφάσεων μέχρι και σήμερα ο Δήμος Αλμωπίας αδρανεί προκλητικά και δεν εκδίδει καταλογιστικές πράξεις για τα ποσά τα οποία ζημιώθηκε αφού καταβλήθηκαν σε τρίτους χωρίς νόμιμη αιτία.
2) Η δεύτερη περίπτωση αφορά την μη αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών στον εργολάβο Διονύσιο Στούρη τα οποία αφορούσαν το ανύπαρκτο έργο «διαμόρφωση – διάνοιξη αγροτικής οδοποιίας και μεταφορά και διάστρωση αμμοχάλικου» στα Δ.Δ. Ίδας, Χρυσής, Μηλιάς, Θηριόπετρας, Προδρόμου, Φούστανης., Αρχαγγέλου και Ριζοχωρίου το οποίο φέρεται να εκτελέστηκε στις αρχές του 2008, στην πραγματικότητα όμως ουδέποτε εκτελέστηκε. Για την υπόθεση αυτή έχει εκδοθεί η με αριθμό 1125/2015 απόφαση του Α’ τριμελούς ποινικού Εφετείου Θεσσαλονίκης την οποία επισυνάπτω. Επί των ζητημάτων αυτών κατέθεσα προς τον Δήμο Αλμωπίας την από 8-7-2016 αίτησή μου αντίγραφο της οποίας επισυνάπτω πλην όμως μέχρι σήμερα δεν έλαβα καμία απάντηση.
3) Η τρίτη περίπτωση αφορά τις καταπατήσεις δημοτικών οικοπέδων για τις οποίες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας με  απόφασή της είχε αναθέσει την άσκηση ενδίκων μέσων κατά των καταπατητών, πλην όμως η υπόθεση αυτή όχι μόνο δεν έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης αλλά συνεχίζεται η συγκάλυψή της, για το ζήτημα αυτό έχω καταθέσει τις από 2-3-2016 και 27-1-2017 αιτήσεις μου προς τον Δήμο Αλμωπίας επί των οποίων ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση.
4) Η τέταρτη περίπτωση αφορά την κατάληψη δημοτικής οδού στο Ο.Τ. 21 της Τ.Κ.  Κωνσταντίας από τον πρώην δήμαρχο του Δήμου Εξαπλατάνου Σταύρο Τουφεγγόπουλο, όπως προκύπτει από το υπ’ αριθ. πρωτ. 34542/27-9-2011 έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αλμωπίας. Όμως παρότι έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια μέχρι σήμερα ο ανωτέρω αυθαίρετος καταπατητής δεν έχει αποβληθεί από την καταληφθείσα έκταση και η υπόθεση εξακολουθεί να συγκαλύπτεται.
5) Η Πέμπτη περίπτωση αφορά την μη εκτέλεση του με αριθμό 20360/2007 πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής κατά του Ελευθεριάδη Χρήστου του Γεωργίου, όπως προκύπτει από την με ημερομηνία 5-10-2016 αίτηση του Παναγιωτίδη Αθανασίου του Χρήστου, αντίγραφο της οποίας επισυνάπτω. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί αυτής της αίτησης, όπως με ενημέρωσε ο αιτών, δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.  
Κατόπιν όλων των ανωτέρω καταγγέλλω τους υπεύθυνους του Δήμου Αλμωπίας και ζητώ να ασκήσετε ποινική δίωξη εναντίον τους για παράβαση καθήκοντος.
Μάρτυρες προτείνω:
1)    Αποστολίδη Νικόλαο του Χαράλαμπου, κάτοικο Αριδαίας
2)    Κόγιο Ανδρέα του Παντελή, κάτοικο Αριδαίας και
3)    Παναγιωτίδη Αθανάσιο του Χρήστου, κάτοικο Αριδαίας


Έδεσσα 11-7-2-2017
   Ο καταγγέλων



Τσάνταλης Παράσχος   

15 σχόλια:

  1. Κρίμα που δεν μπόρεσε αυτός ο άνθρωπος να βγει δήμαρχος και βγήκαν άλλοι που δεν αξιζαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ - ΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάγια τακτική του Δήμου Αλμωπίας να μην απαντά σε αιτήματα πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΥΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΗΚΕΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΜΟΥ ΕΠΙΘ ΤΟΥ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΥ ΒΑΡΑ ΤΟΝ ΤΟΝ ΨΩΝΙΟ

      Διαγραφή
  4. Μονο με προσωπικες μηνυσεις στους αχρηστους,που δεν σεβονται τους θεσμους του δημου Αλμωπιας. Οι αχρηστοι....στα σκουπιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παράσχο πολύ σωστά καταγγελίες όλα τα παραπάνω αλλά μήπως έπρεπε να γίνει πιο νωρίς?Γιατί τώρα θα αναρωτιούνται οι πολίτες επί Δημαρχίας Ζερζη ή Πασοη δεν υφίστανται όλα τα καταγγελίες,? Τουλάχιστον να μήν δημιουργειται η εικόνα ότι κυνηγάς μόνο συγκεκριμένους πολιτικά.Ενας fan sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή η εξοργιστική αδιαφορία,του συνόλου των αιρετών του Δήμου,τσακίζει κόκκαλα.Δεν ξέρω αν είναι από ανικανότητα ή αδιαφορία(πιθανά να κρύβεται και δόλος),αλλά δεν πάει άλλο.Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι "υπηρησιακές" δικαιολογίες θα προφασιστούν γι αυτή την αθλιότητα.Η ουσία είναι-και έτσι νομίζω ότι έχει καταγραφεί στην συνείδηση των δημοτών-οτι ο Δήμαρχος και το λοιπό περιβάλλον του,κάνουν το κορόιδο ελπιζοντας οτι ο χρόνος θα τα σβήσει όλα!!Καμμιά φορά όμως ο χρόνος γίναται δυνάστης και σε στέλνει πίσω από τα κάγκελα.Τα παραδείγματα είναι μάλιστα στη γειτονιά μας.Ευτυχως υπάρχουν κι αυτοί οι απίστευτοι τύποι με την γαϊδουρινή επιμονή και υπομονή και ανανεώνουν την πίστη του κόσμου,για καλύτερες μέρες στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τωρα αρχιζουν τα δυσκολα mr mpinos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ , ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ Η ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΕΙΜΕΙ, ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παράσχος καλά είναι να πάρει καμία βενταλια και να κάνει αέρα τα κάκαλα του Τουφεγγοπουλου.

      Διαγραφή
    2. Για την ώρα εσύ του τα κάνεις?

      Διαγραφή
  10. Ότι και να κάνεις ο Τουφεγγοπουλος πάλι Δήμαρχος θα είναι. Χωνεψετο αρρωστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. *παρασχο χρημα εχεις δημοτικη δοξα δεν θα εχεις χαλαρωσε μη ασχολισε με τα σκουπιδια απο το παρελθον ενας φιλος απο τη λουπιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο τουφεγγοπουλος πεθανε πολιτικα δε θελουμε αλους σωτηρες βοδια μαζι σας υποφερουμε και εμειςε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)