Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Νοιώθει την ανάσα του Εισαγγελέα ο Δήμαρχος Αλμωπίας



 


ΖΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗ -ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΑΠΟ
 ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ 
ΣΕ ΒΑΡΟΣ    ΤΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ;



Με μια ανακοίνωση που μόνο  ο ίδιος καταλαβαίνει, ο Δήμαρχος Αλμωπίας  κάνει ξανά κηρύγματα περί διαφάνειας και εντιμότητας. Αναζητεί δικαιολογίες και άλλοθι από την …αντιπολίτευση ,την οποία καλεί να συναποφασίζουν  για ζητήματα που είχε χρέος να δρομολογήσει ο ίδιος. Από την ανακοίνωση όμως προκύπτει  ότι ο δήμαρχος Αλμωπίας σε εκείνο που διαπρέπει, με διαφορά ετών φωτός , είναι η υποκρισία και το θέατρο.
Το άκρον άωτον της υποκρισίας  προκύπτει κυρίως από την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης του ,που αναφέρει:
Τίποτα δε θα μείνει στο σκοτάδι, αλλά όλα θα γίνουν όπως οι νόμοι υπαγορεύουν και όπως προστάζει το συμφέρον του Δήμου, χωρίς εμπάθεια και χωρίς να υποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα.
Και όλα αυτά λίγες μέρες μετά από τα όσα εξαπέλυσε κατά του δημοτικού συμβούλου της παράταξής του Δ. Βέσκου,  υποκαθιστώντας όχι μόνο τη  δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα, αλλά και την καταργώντας   και την απλή νοημοσύνη.
Ο ίδιος σε ρόλο Εισαγγελέα στρατοδικείου απήγγειλε κατηγορίες , έβγαλε αποφάσεις και διέσυρε συνειδητά  τον σύμβουλό του , χωρίς να υπάρχει όχι κάποια απόφαση , αλλά ούτε καν καμιά αναφορά  πουθενά και από κανέναν  μέχρι σήμερα .
Πριν 9 μήνες επιδείκνυε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αγωγή εργολάβου  για δήθεν προφορική ανάθεση που του είχε κάνει στον πρώην δήμο Εξαπλατάνου  Χρήστος Χουρσόγλου .Μάλιστα για πρώτη φορά δήμαρχος υποστήριζε με   τόση μανία τον εργολάβο και όχι τα συμφέροντα του Δήμου.
Στο δικαστήριο η αγωγή απορριφήθηκε πανηγυρικά . Αποδείχτηκε ότι  δεν  είχε  καμία σχέση ο Χ. Χουρσόγλου . Ούτε και επρόκειτο περί προφορικής ανάθεσης , αλλά περί  νομιμότατης δημοπρασίας την οποία είχε αναλάβει  εργολάβος που την έδωσε στην συνέχεια στον καταγγέλοντα , ο οποίος για άγνωστο  για ποιον λόγο στράφηκε  κατά του Δήμου.
Ο Δήμαρχος ουδέποτε βρήκε το κουράγιο να ενημερώσει το Σώμα  για  την εξέλιξη αυτή , για να μην δικαιωθεί ο σύμβουλός του , από τον οποίο όφειλε , αν είχε ίχνος ντομπροσύνης να το κάνει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη .
Όταν ο Χρήστος Χουρσόγλου, ζήτησε στον δήμαρχο να γνωστοποιήσει το αποτέλεσμα  της αγωγής , λέγοντας « ότι δεν έχει περιουσία να κληρονομήσει στα παιδιά του , αλλά ένα καθαρό όνομα « ο δήμαρχος εξοργιστικέ, καλώντας τον Χ. Χουρσόγλου να μην…. ασχολείται με το δικό του παιδί  και  εγκατέλειψε νευριασμένος την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
Δύο κλασσικές περιπτώσεις που ο δήμαρχος καταπάτησε τα πάντα και υποκατέστησε τους πάντες και τα πάντα , επειδή τόλμησαν να έχουν άλλες απόψεις από τον ίδιο.
Στην ουσία τώρα της ανακοίνωσής του ο δήμαρχος δίνει την εντύπωση ότι τελικά θεωρεί την αντιπολίτευση , ως  " φιλιππινέζα του " του. Αντί να ακολουθήσει αρχικά την θεσμική οδό , δηλ. να τους καλέσει  πρώτα όπως προβλέπεται, το κάνει δημόσια  δια του τύπου , για να κερδίσει εντυπώσεις προφανώς.  
Μετά την μηνυτήρια αναφορά του Παράσχου Τσάνταλη   στην Εισαγγελία Έδεσσας ,  για κωλυσιεργία και συγκάλυψη , αντιλαμβάνεται πλέον τις ευθύνες του απέναντι στον νόμο. Οι παραλείψεις του  μέχρι σήμερα στην διεκδίκηση μεγάλων ποσών , δεν αποκλείεται να τον φέρουν αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη  μάλιστα με  βαρύτατες κατηγορίες. Νοιώθει πλέον την ανάσα της Δικαιοσύνης πολύ κοντά του.
Στην ανακοίνωσή του προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι πράττει το σωστό ,υποστηρίζοντας ότι  « Έχω ήδη δώσει εδώ και καιρό στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, πλήρεις φακέλους, προκειμένου να ενημερωθούν και να αποφασίσουμε από κοινού, σε ζητήματα που αφορούν σε θέματα διαφάνειας και για τους δυο πρώην δήμους, Αριδαίας και Εξαπλατάνου.»
Όλα αυτά  έγιναν με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο χρόνων, εν γνώσει του , όπως δίνει την εντύπωση ,προκειμένου να κερδίσει χρόνο  και να του χρωστούν  χάρη οι εμπλεκόμενοι  και να την δείξουν με πράξεις στις ερχόμενες εκλογές.
Η μηνυτήρια αναφορά όμως πλέον  του αφαιρεί κάθε άλλοθι. Επιχειρεί εντέχνως να εμπλέξει και τις υπηρεσίες του Δήμου , που έτσι και αλλιώς  έχουν και αυτές ευθύνες για την μέχρι σήμερα κωλυσιεργία. Αναφέρει ότι   «παράλληλα οι υπηρεσίες του Δήμου μας, πάντα με την προτροπή και τη δική μου στήριξη, έχουν κάνει πολύ σοβαρή και εις βάθος διερεύνηση όλων των θεμάτων σε μεγάλο βάθος χρόνου.»
Εδώ και ένα χρόνο όμως που καλείται κυρίως από τον Χ. Χουρσόγλου να τα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο, απαντά ότι αυτό θα γίνει σύντομα . Μόνο που κανείς  δεν ξέρει πότε θα είναι αυτό το  «σύντομα. »
Σε μια προσπάθεια  να αποποιηθεί  τις ευθύνες του  , επικαλείται
« Την τήρηση όλων των δημοκρατικών κανόνων και όπου ο νόμος το προβλέπει, μυστικότητα για την προστασία του απορρήτου.»
Μόνο που ουδέποτε  ο ίδιος το σεβάστηκε ποτέ στην πράξη , επιχειρώντας να διαπομπεύσει δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο  όποιον σύμβουλο ,κυρίως της παράταξής του, είχε διαφορετική άποψη από αυτόν
Αντιλαμβανόμενος στην δύσκολη θέση που βρίσκεται, προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει σωσίβια ,αλλά και συνενόχους. Έτσι ξαναθυμήθηκε για μια ακόμα φορά την αντιπολίτευση , την οποία κατά κόρο έχει αγνοήσει ,αλλά και προσβάλλει δημόσια,  να  μοιραστεί μαζί του την συνενοχή και τις ευθύνες. Προαναγγέλλει λοιπόν ότι :
«Στο προσεχές χρονικό διάστημα, σε σύσκεψη που θα συγκαλέσω με τους αρχηγούς των δημοτικών ομάδων, θα κληθούμε να συναποφασίσουμε, για όλα τα θέματα που επιβάρυναν οικονομικά τον πρώην Δήμο Αριδαίας και τον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου.»

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ως Δήμαρχος, είναι πλέον κοινά γνωστό, ότι διατηρώ τα θέματα διαφάνειας πολύ ψηλά στην ημερήσια διάταξη. Έχω ήδη δώσει εδώ και καιρό στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, πλήρεις φακέλους, προκειμένου να ενημερωθούν και να αποφασίσουμε από κοινού, σε ζητήματα που αφορούν σε θέματα διαφάνειας και για τους δυο πρώην δήμους, Αριδαίας και Εξαπλατάνου. Παράλληλα οι υπηρεσίες του Δήμου μας, πάντα με την προτροπή και τη δική μου στήριξη, έχουν κάνει πολύ σοβαρή και εις βάθος διερεύνηση όλων των θεμάτων σε μεγάλο βάθος χρόνου.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα, σε σύσκεψη που θα συγκαλέσω με τους αρχηγούς των δημοτικών ομάδων, θα κληθούμε να συναποφασίσουμε, για όλα τα θέματα που επιβάρυναν οικονομικά τον πρώην Δήμο Αριδαίας και τον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. Τίποτα δε θα μείνει στο σκοτάδι, αλλά όλα θα γίνουν όπως οι νόμοι υπαγορεύουν και όπως προστάζει το συμφέρον του Δήμου, χωρίς εμπάθεια και χωρίς να υποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα.

Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥ
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας όμως παρά τις τεράστιες διακηρύξεις του περί διαφάνειας και εντιμότητας , έχει στο ενεργητικό το  καταλογισμό χρηματικών ποσών , από την εποχή που ήταν πρόεδρος στον Σύνδεσμο καθαριότητας Αλμωπίας . Για το θέμα αυτό, που περιέργως έχει «θαφτεί»  και τις επόμενες κινήσεις του εν όψει της γενικής συνέλευση των  Λουτρών Πόζαρ , θα ασχοληθούμε σε προσεχείς μας αναρτήσεις

19 σχόλια:

  1. Ο εισαγγελέας πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να κάνει παρέμβαση σε δύο τρεις αρρωστους στο μυαλό που κυκλοφορούν ελεύθεροι στη πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΤΡΕΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΣ ΤΙΣ ΧΟΝΤΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ,ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε ρε Βεσκο.
    Ακόμα να κανείς μήνυση;
    Τόσο πολυ φοβάσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ότι και να κάνετε όπου και αν καταληξετε δυστυχώς λύση δεν θα βρειτε. Λύση υπάρχει: όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο όνομα Σταύρος Τουφεγγοπουλος. Η μόνη λύση. Καταλαβετετο. Είναι ο μόνος που αυτούς τους δυσκολους καιρός μπορεί να κυβέρνηση τήν Αλμωπια. Πρέπει εσείς οι δύο αρρωστοι να το χωνεψετε αυτό. Ο Τουφεγγοπουλος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Αλμωπιας. Εμείς οι απλοί πολίτες στηρίζουμε και λέμε Ναί στην υποψηφιότητα του Σταύρου Τουφεγγοπουλου. Έχει την γνώση έχει την εμπειρία και τις ανάλογες γνωριμίες ώστε να αναβάθμιση τον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκάσαμε στα γελια

      Διαγραφή
    2. Ποια είσαι η Φιλιππίνεζα του?

      Διαγραφή
    3. ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟΝ Π Ρ ΣΧ . ΤΣ ΝΤ Λ . ΟΧΙ ΟΛΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

      Διαγραφή
    4. Μαλακα 4:28 πανε να σε δει κανενας γιατρός. Εισαξ επικίνδυνος να κυκλοφορείς ελεύθερος αναμεσα μας.τα έξοδα του γιατρου θα σιυ τα πληρώσω εγω.πανε για το καλό σου

      Διαγραφή
  5. Ερχεται η δικη και η καταδικη για του; υπευθυνους του δημου. Καιρος ηταν να σταματηση συγκαληψη των κλεφτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν δεν ντρέπεστε όλοι σας.Αντί να κοιτάξετε την Αριδαία να παέι μπροστά τρώγεστε.Ντροπή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και τι θα γίνει δηλαδή θα χαρείτε να τον δείτε στη φυλακή; ενώ εσείς είστε άγιοι και θα γλιτωσετε από το Θεό; περιμένω με πολύ υπομονή να δω τι θα αποφασίσει και για εσάς ο Θεός για τον δρόμο των απειλών και των εκβιασμων που έχετε επιλέξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ανακατεύεις το Θεό με τους κλέφτες και τους ψεύτες

      Διαγραφή
    2. Ούτε άγιοι ούτε κλέφτες

      Διαγραφή
  8. Σε λιγο θα αρχισει το ζορισμα,λιγο υπομονη και θα βγουν ολα τα μαντατα στη φορα. Παλια και νεα,μικρανθρωποι-ατομιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι οι Ελληνικοί Δήμοι είναι το χειρότερο μόρφωμα, το πιο άρρωστο κομμάτι της Ελληνικής Διοίκησης. Ανακοινώθηκε μάλιστα επίσημα και από τα μέσα.
    Αυτό που ανακοίνωσε τώρα όμως ο νάρκισσος δήμαρχός μας, ζητώντας την στήριξη της αντιπολίτευσης, είναι μια τεράστια πρόκληση. Η απόφαση της αντιπολίτευσης θα καταδείξει το ποιόν του καθενός... Εάν τον στηρίξουν θα θεωρηθούν συνυπεύθυνοι και όμοιοι εάν όχι, έχουν ελπίδες να διασώσουν ήθος και αξιοπρέπεια αφήνοντάς τον μόνο να ...κυβερνά το χάρτινο καραβάκι του από τον πύργο που έχτισε στην άμμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κ. ΠΑΡΑΣΧΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ,ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΜΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑ ΛΙΓΟ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, ΠΑΝΤΩΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΛΑΣΠΗ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΥΘΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ, ΟΣΟ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΗ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΟ ΜΙΑΛΟ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΗ ΡΕΖΙΛΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΜΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕ ΑΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αποφαση του δικαστηριου ηρθε μετα τις εκλογες!!

      Διαγραφή
    2. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΗ, ΡΩΤΑ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.

      Διαγραφή
  11. Γιατί Δήμαρχε έκανες ανακοίνωση? Μήπως μυρίζει κάτι.Καθαρος ουρανός αστραπές δεν φοβάται.Οι συμβουλευτείς σου Δήμαρχε πάνε να σε κάψουν.Προσεχε.κανε αυτό που πρέπει όχι με ανακοινώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)