Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Σήμερα η απολογία του 32χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Ο άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση

Φρίκη προκαλούν τα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του

Το βίντεο που θα χρησιμοποιήσει ο δικηγόρος για την υπεράσπισή του
Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη, που ενδεχομένως να ζητήσει νέα προθεσμία για να απολογηθεί.
Συγκεκριμένα ο φερόμενος ως τζιχαντιστής αναμένεται να οδηγηθεί στην ανακρίτρια στις 10 το πρωί.
Ο άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο.
Ο κατηγορούμενος πολύ πιθανόν να προσβάλει την απολογία του ως μη ορθώς μεταφρασμένη.
Η σύλληψη του 32χρονου, ήρθε μετά από καταγγελίες της συζύγου του,για κακοποίηση της ίδιας και του ανήλικου παιδιού τους. Πέρα από αυτό το γεγονός όμως ο 32χρονος δεν ήταν καθόλου αδιάφορος για τις ελληνικές αρχές, καθώς από την αρχή υπήρχε για την περίπτωσή του εντολή διακριτικής παρακολούθησης.
Ο 32χρονος πλέον υποστηρίζει ότι δεν πολέμησε με τον ΙSIS αλλά στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ο οποίος είναι στρατός των ανταρτών.
Την ίδια ώρα και η σύζυγός του φαίνεται να ανασκευάζει την καταγγελία της περί ενδοοικογενειακής βίας
Ο άνδρας αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ήταν μέλος του ΙΚ
Όταν βρέθηκε για πρώτη φορά ενώπιον του εισαγγελέα ο άνδραςαρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ζήτησε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.
Μετά την απολογία του οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης.
Το βίντεο που θα χρησιμοποιήσει ο δικηγόρος για την υπεράσπισή του
Σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα φαίνεται ο φερόμενος τζιχαντιστής να είναι τραυματισμένος και υπάρχουν σύμφωνα με τη δικηγόρο του σύμβολα που αποδεικνύουν ότι πολεμούσε στο πλευρό του ισλαμικού στρατού και όχι με τον ISIS.
Τα βίντεο θα χρησιμοποιήσει η δικηγόρος του για να αποδείξει ότι δεν εμπλέκεται με το ISIS και αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή.
Η διαφωνία με τον ISIS
O 32χρονος υποστηρίζει ότι αιτία της «διαφωνίας» του με τον ISIS ήταν η διαταγή μεταφοράς οκτώ μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη.
Ο 32χρόνος, αρχικά υποστήριξε ότι από το 2006  ήταν μέλος της Πολιτικής Αστυνομίας του προέδρου της Συρίας και από το 2011 βρισκόταν στον ελεύθερο συριακό στρατό.
Το 2012 εντάχθηκε στο μέτωπο Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που ήταν πολύ πιο εξοπλισμένη. Όταν τραυματίστηκε όπως περιγράφει μεταφέρθηκε στο Ισραήλ, για περίθαλψη. Από τον Ιανουάριο του 2014, μέχρι στο Μάρτιο του 2014, πολέμησε στο όνομα του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι και στο πλευρό του ISIS.
Ο 32χρονος ισχυρίστηκε ότι πολεμούσε στη Ράκα εναντίον την συριακής κυβέρνησης όταν ο Amir Abulogman, αρχηγός του ISIS εκεί, του ζήτησε να μεταφέρει άτομα στην Ευρώπη.
Τότε αποφάσισε να διαφύγει προς την Ελλάδα. Υποστήριξε ότι έδωσε 500 δολάρια σε έναν Τούρκο αστυνομικό στη περιοχή Hawwar, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και μετά με λεωφορείο, πήγε στην Κωνσταντινούπολη όπου βρήκε τη σύζυγό του και το παιδί του. 
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)