Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Κλείνουν σχολεία με το έτσι θέλω στην Ανατολική Αλμωπία




ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΣΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

Αναστατωμένη είναι κάτοικοι της Φιλώτειας , Θηριόπετρας αλλά και της Φούστανης , αφού το σχέδιο να κλείσουν τα σχολεία μπήκε σε εφαρμογή . Πριν λίγες μέρες εντέχνως «τρομοκράτησαν « γονείς  στη Θηριόπετρα  ότι αν δεν συμμορφωθούν  και να πάνε τα παιδιά στη Φούστανη , τότε θα αναγκαστούν να τα πάνε στην Ίδα ή τον Εξαπλάτανο.
Κάποιοι γονείς τα πήγαν στη Φούστανη και κάποιοι στην Ίδα.  Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές , είναι ζήτημα χρόνου να κλείσει και το σχολείο της Φούστανης. Ο Προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης φέρεται αμετάπειστος  και δεν υποχωρεί.
Η Δημοτική αρχή μέχρι στιγμής «κωφεύει» και δείχνει να βολεύεται με αυτή τη κατάσταση , πιστεύοντας ότι έτσι θα « φθείρει» όσους της πηγαίνουν κόντρα.
Το πρωί της Παρασκευής κάτοικοι της Θηριόπετρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατέβασαν για λίγο την ελληνική σημαία και ανέβασαν μαύρη.

13 σχόλια:

  1. Το κλείσιμο σχολείων κατά τη γνώμη μου, είναι θέμα πολιτικής, Υπουργείου και μη
    καθώς και τοπικής κοινωνίας. Εφαρμόζοντας μόνο το γράμμα του νόμου με 24-25 παιδιά ανα τάξη , προφανώς όλα τα μικρά σχολεία και ιδιαίτερα τα ακριτικά θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Θέλουμε να τα κρατήσουμε ανοικτά και ποια ; Τι κάνουμε για αυτό ; Επίσης με λυπεί αφάνταστα η θέση πολλών στην περιοχή , για κλείσιμο και άλλων σχολείων. Ως εκπαιδευτικός δεν θα χαιρόμουν ποτέ με το κλείσιμο ενός σχολείου , θα το κρατούσα με νύχια και με δόντια ανοιχτό. Εύχομαι ειλικρινά, ότι καλύτερο στους κατοίκους της Θηριόπετρας και στα παιδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκπαιδευτικέ, στο 2017 είναι αδιανόητο να υπάρχουν μονοθέσια δημοτικά σχολεία σε μια περιοχή όπως η Αλμωπία. Όφειλες να ξέρεις (είμαι σίγουρος πως το ξέρεις καλά) ότι η δημιουργία σχολικών κέντρων είναι επιβεβλημένη γιατί η παρεχόμενη εκπαίδευση στους μαθητές είναι ολοκληρωμένη (ξέρεις τι εννοώ). Τα παιδιά της Υδραίας και της Χρυσής από το 1987 μεταφέρονται στην Αριδαία και στον Εξαπ/νο αντίστοιχα. Τα σχολεία Ξιφιανής και Αλώρου συγχωνεύτηκαν όπως και Λυκοστόμου Σωσάνδρας και Μηλιάς Ριζοχωρίου και Βορεινού Νεοχωρίου και Μεγαπλατάνου Μοναστηρακίου Πολυκάρπης. Τα παιδιά της Πιπεριάς πηγαίνουν στην Αριδαία.
      Απορώ γιατί οι γονείς μαθητών μικρών σχολείων δεν επιδιώκουν και δεν πιέζουν οι ίδιοι για συνενώσεις σχολείων. Αυτό είναι προς το συμφέρον των παιδιών τους. Όσοι διαμαρτύρονται και αντιδρούν(συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου) είναι θιασώτες της εκπαίδευσης του προηγούμενου αιώνα.
      Δάσκαλος δε συγχωνευμένο σχολείο

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε για τις ευχές σου,κάτι άλλο?

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω για την εκπαίδευση, όμως σίγουρα δικαίως υπάρχουν πολλοί θιασώτες του προηγούμενου αιώνα για πολλά άλλα πράγματα, αφού έτσι καταντήσαμε σήμερα......

      Διαγραφή
  2. Και η σημαία τι τούς εφταιξε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πηγές δεν είναι καλά πληροφορημένες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαύρη σημαία για τις μαύρες ψυχές του χωριού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι γονιός και δεν σήκωσα ούτε κατέβασα καμμιά σημαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Δάσκαλε 10:32 , επιβεβαιώνεις τα λεγόμενα μου. Ένα τελευταίο σχόλιο , λες "Απορώ γιατί οι γονείς μαθητών μικρών σχολείων δεν επιδιώκουν και δεν πιέζουν οι ίδιοι για συνενώσεις σχολείων. Αυτό είναι προς το συμφέρον των παιδιών τους." Άρα οι γονείς να πιέσουν για κλείσιμο σχολείων και το μέλλον , για σένα είναι, σχολεία 400 - 1000 ατόμων , τότε η παρεχόμενη εκπαίδευση θα είναι ολοκληρωμένη !! Γνωρίζω Δημοτικά που έχουν σε όλες τους τις αίθουσες διαδίκτυο και σχολεία πολυπληθή της Αριδαίας χωρίς ούτε καν έναν προτζέκτορα !! Δεν νομίζω ο,τι ανήκω στο παρελθόν , εύχομαι οι απόψεις σου να μην είναι το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκπαίδευση του προηγούμενου αιώνα είναι να υπάρχουν π.χ. τρία σχολεία Φούστανη, Θηριόπετρα και Φιλώτεια σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων (τα δύο κάτω από το χιλιόμετρο) και τα δύο να είναι 1/θέσια και το άλλο 2/θέσιο.
      Ρώτησε κάποιο γονέα από συγχωνευμένο σχολείο για να μάθεις αν είναι ευχαριστημένος από την παρεχόμενη εκπ/ση στο παιδί του από αυτή που είχε στο 1/θ. Αυτοί που αντιδρούν (πάντα) είναι κάτοικοι και όχι γονείς .... γιατί θέλουν να ακούν το κουδούνι του σχολείου και την καμπάνα της εκκλησίας του χωριού τους. Το ότι στο σχολείο φοιτούν 5 -6 παιδιά το αγνοούν.
      Όσα σχολίασα και πιο πάνω και τώρα, αφορούν την Αλμωπία. Τα σχολικά κέντρα που ανάφερα έχουν όλα κάτω από 70 μαθητές. Εσύ αυθαίρετα μιλάς για σχολεία 400 και 1000 μαθητών

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε,
      Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι τα σχολικά κέντρα που ανέφερες "όλα κάτω από 70 μαθητές" δεν είναι σχολικά κέντρα αλλά σύμφωνα με τον νόμο τριθέσια σχολεία. Κάτω λοιπόν από αυτή τη λογική δεν ξέρω αν θα βλέπεις το καλό των μαθητών ή το δικό σου όταν χαθεί η θέση σου στο σχολείο που υπηρετείς, αφού υπογράφεις "Δάσκαλος δε συγχωνευμένο σχολείο". Θα συμφωνούσα ότι καλύτερη από παιδαγωγικής άποψης είναι η εκπαίδευση που παρέχεται σε ένα πολυθέσιο σχολείο. Όμως το θέμα προκύπτει για περικοπές δαπανών. Θα συμφωνούσα και σ' αυτή τη λογική, αλλά δεν μπορεί να κλείνεις ένα σχολείο και να μοιράζεις σαν σε λοταρία 4800 κάρτες αλληλεγγύης στην περιοχή μας. Χάνεται κάθε έννοια οικονομίας.

      Διαγραφή
  7. Σημερα ειναι η Θηριπετρα,αυριο θα ειναι το δικο μου χωριο.Αν θελουμε σχολεια ανοικτα,ειναι γιατι νοηματοδοτουν την συνεχεια της υπαιθρου και την μεριμνα του Κρατους στους ακριτες.Δυστυχως,οι ιδιαιτεροτητες δεν συγκινουν κανεναν, η μοιρα της Ελλαδας ειναι προδιαγεγραμμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προδιαγεγραμμένη γιατί δεν γεννάνε. Η λύση είναι οι μουσουλμάνοι που έρχονται κατά ορδές.Αλλάχ Άλκμπαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)