Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Κόντρα κυβέρνησης και Ν.Δ. για το κόστος των F-16: H απάντηση του Πάνου Καμμένου

Σε δήλωση του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου απάντησε στην σχετική ανακοίνωση της ΝΔ που έκανε λόγο για κόστος της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16, πως και στην περίπτωσης της αγοράς των 30 τελευταίων μαχητικών του τύπου από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, η αρχική τιμή που έδωσε το Κογκρέσο ήταν πολύ μεγαλύτερη από την τελική

 Ειδικότερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας σχετικά είπε: «Παρακαλείται ο κ. Μητσοτάκης να μην παρασύρεται από τους τέως κνίτες συμβούλους του. Θα ήταν χρήσιμο να επικοινωνήσει με τον πρώην Υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο να του εξηγήσει ότι επί ΝΔ η αρχική τιμή που έδωσε το Κογκρέσο για την προμήθεια 30 αεροσκαφών F-16 Block 52 + Advanced ήταν 3,2 δισ. δολάρια και η τελική τιμή που είχε προεγκριθεί 1,9 δισ. δολάρια».
 Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ, σε χθεσινή της ανακοίνωση, σχολίαζε: «Δυστυχώς, από τις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης, φαίνεται μέχρι στιγμής ότι το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της επίσκεψης αφορά μια συμφωνία υψηλότατου κόστους για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F 16. Συμφωνία που θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία 2,4 δισ. δολάρια, προσφέροντας θέσεις εργασίας όχι στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες». 

 18/10/2017 08:27

 ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα

Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)