Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αττική – Τι αναφέρουν οι σεισμολόγοι (εικόνες)

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Κορίνθου
Τι αναφέρει ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για ζημιές
Mεγέθους 4,6 βαθμών Ρίχτερ ήταν ο σεισμός ο οποίος σημειώθηκε στις 06.02 σε απόσταση 86 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Κορίνθου.
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Ευθύμιο Λέκκα, ο σεισμός ήταν σχεδόν επιφανειακός και αυτός είναι ο λόγος που έγινε αισθητός στην Αττική. Η δόνηση έγινε έντονα αισθητή από την Καλαμάτα έως και την Χαλκίδα.
Λέκκας: Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμη για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι
Στο ερώτημα αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, εμφανίστηκε επιφυλακτικός. «Ο ανατολικός Κορινθιακός είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή από άποψη σεισμικότητας. Εχει δώσει μεγάλους σεισμούς. Πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου», απάντησε ο κ. Λέκκας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. Πάντως, καθησύχασε τους κατοίκους της περιοχής, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να κρατήσουμε μία επιφυλακτικότητα, να δούμε πώς εξελίσσεται το φαινόμενο διότι η περιοχή δεν είναι αθώα. Είναι περιοχή που έδωσε μεγάλους σεισμούς. Κοντά είναι οι Αλκυονίδες, αλλά και το Λουτράκι. Όλα τα μεγάλα τεκτονικά γεγονότα στην περιοχή.
Έχουμε αρκετά μεγάλους σεισμούς από την ίδια περιοχή, συνεπώς, επιτρέψτε μου να κρατήσουμε μία επιφύλαξη όσον αφορά το αν είναι ο κύριος σεισμός ή όχι. Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάθε σεισμό ακολουθεί ένας μεγαλύτερος. Αλλά όμως θα πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου για να είμαστε πιο σίγουροι για το τι ακριβώς συμβαίνει».
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για ζημιές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)