Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Η πίτα των ιαματικών








Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό το 2017 και οι εκκρεμότητες για τη νέα χρονιά βρέθηκαν
στο επίκεντρο της πανηγυρικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κοσμική ταβέρνα Θερμαϊς στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.
Κατά την συνεδρίαση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης έκανε μια εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές λουτροπόλεις, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της αναγνώρισης, καθώς και στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές από αυτές.
Υπογράμμισε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αλλά και της περικοπής του λουτρικού επιδόματος.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου έκανε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λουτρά Πλατύστομου και τα λουτρά Μεθάνων, τα οποία έβαλαν λουκέτο, τα λασπόλουτρα Πικρολίμνης, τα λουτρά Απολλώνιας, τα λουτρά Σιδηροκάστρου κ.α. Τόνισε, επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές άλλες  λουτροπόλεις που δεν αξιοποιούνται εδώ και χρόνια, αν και έχουν ενταχτεί για αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ.  Στην κατηγορία εντάσσονται τα ιαματικά λουτρά, Αιδηψού, Πλατύστομου, Καμένων Βούρλων (δύο ακίνητα), Θερμοπυλών, Υπάτης και Κύθνου.
Σημείωσε, τέλος, ότι το 2017 ευχάριστη έκπληξη για τους εμπλεκόμενους με τον ιαματικό τουρισμό, αποτέλεσε η θετική κατάληξη του διαγωνισμού των λουτρών  Ελευθέρων Καβαλάς, για τα οποία βρέθηκε επενδυτής, ο οποίος κατέθεσε πρόσφορά για την αξιοποίηση τους.
Μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης συνεδρίασης ακολούθησε φιλικό δείπνο και η κοπή της πίτας του Διοικητικού Συμβουλίου.


2 σχόλια:

  1. Απ' ότι βλέπω στην φωτο η γερουσία καλά κρατεί κι εδώ! Χαίρονται λέει για τα λουτρά της Καβάλας επειδή βρέθηκε επενδυτής. Μήπως αυτό περιμένουν για να χαρούν και για μας; Επειδή για εκεί το πάνε όλοι τους:
    1. μετέτρεψαν την θέση του δ/ντος συμβούλου σε πολιτική
    2. θέλουν να αλλάξουν το καταστατικό των λουτρών και αν γίνει αυτό, επέρχεται η εξής ακολουθία
    3. συμμετοχή άσχετων στο Δ.Σ.
    4. πώληση μετοχών της επιχείρησης των λουτρών
    5. μεταφορά της διαχείρισης στον μεγαλύτερο μέτοχο.
    και μετά θα ψάχνετε να βρείτε τον υπαίτιο.
    Δεν χρειάζεται να ψάχνετε, δύο είναι: ο Πασόης υπεύθυνος για την αλλαγή της μορφής της επιχείρησης και ο Μπίνος για την αλλαγή του καταστατικού.
    Λουτρακιώτες ξυπνήστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΑ ΕΙΧΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΡΟΦΗ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΚΑΘΩΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)