Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής «Μορφές»







 της Ζαχαρώς Καρακωνσταντή, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών



Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, στις 8.00 το απόγευμα, τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής της Ζαχαρώς Καρακωνσταντή, με τίτλο «Μορφές», που διοργάνωσε η καλλιτέχνης, σε συνεργασία με την   ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.
Όπως είπε η ίδια όταν ευχαρίστησε την ΔΗΚΕΠΑΠ και όσους παραβρέθηκαν στα εγκαίνια «ήταν ένα όνειρο να πραγματοποιήσω αυτή την έκθεση το οποίο πραγματοποιήθηκε και για αυτό σας ευχαριστώ όλους», σημείωσε η εικαστικός συντοπίτισσά μας.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ Απόστολος Φάκκας, ο οποίος μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας έχει αποδείξει εμπράκτως ότι αγκαλιάζει κάθε τοπική ατομική και συλλογική πρωτοβουλία δημιουργών του Δήμου μας και όχι μόνο για την ανάδειξη του πολιτισμού και των τεχνών». Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες «να γνωρίσουν από κοντά και να συμμετάσχουν ενεργά στο φάσμα όλων των δραστηριοτήτων της ΔΗΚΕΠΑΠ  που έχουν αναφορά στην τέχνη, όπως στη ζωγραφική και σε άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, στον αθλητισμό, στον συνάνθρωπό μας, στην πολιτιστική και κοινωνική αναβάθμιση γενικότερα».
Επίσης, μεταξύ άλλων, στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πέλλας, Αθανάσιος Επιτροπάκης.

 

Η έκθεση
Στην έκθεση προσεγγίζονται, με διαφορετικά χρώματα και σχήματα που μπλέκονται στο χώρο και το χρόνο συνθέτοντας το δικό τους αποτύπωμα,  εικαστικά έργα που ανήκουν στη συλλογή της Ζαχαρώς Καρακωνσταντή τα οποία δημιουργήθηκαν σε διάφορες χρονικές περιόδους από το 1988 ως και σήμερα.
Τα έργα που παρουσιάζονται καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των τεχνικών που χρησιμοποιεί η καλλιτέχνιδα, μέσα από τα οποία διαφαίνεται και η έννοια του συνόλου του έργου της. Κυρίαρχο στοιχείο η γυναικεία μορφή, που η απόκοσμη και φανταστική απόδοσή της δημιουργεί στον θεατή ανάμεικτα συναισθήματα!
Η Ζαχαρώ Καρακωνσταντή γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την τέχνη της ζωγραφικής. Στην πορεία παρακολούθησε καλλιτεχνικά εργαστήρια και έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις εξελίσσοντας τις τεχνικές και την θεματολογία δημιουργώντας κυρίως πίνακες ελαιογραφίας, αλλά και ακρυλικά σε συνδυασμό με κάρβουνο και μικτές τεχνικές. 

Λειτουργία έκθεσης: Δευτέρα- Σάββατο: 11.00 π.μ. -13.30 μ.μ. και από 6.00 μ.μ. μέχρι στις 9.00 μ.μ.
Κυριακή: 11.00 – 13.30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)