Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Απάντηση του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Ζώων «ΕΛΠΙΔΑ» στην επιστολή της κ. Αγγελικής Φιλιοπούλου


Αγαπητοί φίλοι, με άτομα όπως η κ. Φιλιοπούλου δεν ασχολούμαι. Θα απαντήσω όμως για όλους εσάς που διαβάσατε το σχετικό με εμένα άρθρο.

Τον σκύλο στον οποίο αναφέρεται στην επιστολή τον είχα στο καταφύγιο από το Πάσχα του 2017 και το περισυνέλεξα με εντολή του Δήμου Αλμωπίας μετά από επίθεση σε μικρό παιδί.


Το ζώο αυτό ήταν μεγαλόσωμο, περίπου 17 ετών (δηλαδή υπέργηρο), χωρίς καλή όραση και χωρίς δόντια ενώ ορμούσε από φόβο σε όποιον το πλησίαζε.

Με αφορμή το γεγονός αυτό συνεδρίασε στον Δήμο η αρμόδια 5μελής επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και αποφάσισε την απομάκρυνση του ζώου από το σημείο που συνήθως ζούσε. Τι έπρεπε να κάνω εγώ? Πρότεινα λοιπόν στην κυρία Φιλιοπούλου να το πάρει, επειδή όπως έλεγε το αγαπούσε πολύ και είχε χώρο, αλλά αρνήθηκε. Στο καταφύγιο που μεταφέρθηκε και διέμενε επί 13 μήνες ποτέ η εν λόγω κυρία δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει τι κάνει το ζώο, ούτε έστειλε ποτέ τροφή ή έστω μια κονσέρβα ή τα φάρμακά του. Την καθημερινή φροντίδα για όλα αυτά την είχα αναλάβει εγώ και η επιστολή που δημοσίευσε ήταν το μεγάλο «ευχαριστώ».

Επιπλέον, σε ότι αφορά τη διαβίωση του συγκεκριμένου ζώου στο καταφύγιο, αυτό βρισκόταν σε χώρο περιφραγμένο και στεγασμένο 25 τετραγωνικών μέτρων, μόνο του και όχι σε κλουβί ενώ κατέληξε ήρεμα κατά πάσα πιθανότητα από καρδιά όπως μου είπε κτηνίατρος, λόγω γήρατος.

 Δεν κατάλαβα όμως τι εννοεί στην επιστολή για «τα δικά του σκυλιά». Προφανώς δικά μου σκυλιά, αν δεν το γνωρίζει η κυρία Φιλιοπούλου, είναι όλα τα σκυλιά της Αλμωπίας.

Επίσης ας αφήσει ήσυχο τον Θεό και ας κοιτάξει να κάνει την αυτοκριτική της ίσως από αυτό να ωφεληθεί περισσότερο.

Τέλος, σε όποιον νομίζει ότι τα μέλη του συλλόγου της φιλοζωικής δεν ενεργούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία,  προτείνω να κάνουν καταγγελία άμεσα στις αρμόδιες αρχές παρά να γράφουν ανακρίβειες και ανοησίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



                                                                Αριδαία 13 Ιουνίου  2018

                                                                Ο πρόεδρος του Συλλόγου



                                                                  Φώτιος  Παραστατίδης

2 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΕΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Φώτη όλοι έξω από το χορό καλά χορεύουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)