Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου στο ΜακεδονίαΠαλλάς




Ο πρόσφατος σεισμός που έπληξε την περιοχή των λουτρώνΑπολλωνίας του δήμουΒόλβηςαπασχόλησε  την τελευταία συνεδρίασητου Διοικητικού Συμβουλίουτου Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Γιααρκετήώρα τα μελή του Δ.Σ. ανέλυσαν τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας  και αποφάσισαν ομόφωνανα καλέσουν  τους δήμους της περιοχής, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ΚεντρικήςΜακεδονίας να ενημερώσουν  τους πολίτες αλλά και τους λουόμενους της περιοχήςαν υπάρχουν προβλήματα από τι σεισμική δραστηριότητα αλλά και να εκπαιδεύσουν τους πολίτες για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωσημεγάλουσεισμού  τι να κάνουν και σε ποιος χώρους θα μπορούν  να μεταβούν.
Στη συνέχεια το Δ.Σ. εξέτασε το ζήτημα του λουτρικού επιδόματος  που χορηγεί ο ΕΟΠΥΥ και που σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του οργανισμού ανέρχεται στα 150 ευρώ και για 15 λούσεις.
Το Δ.Σ.αποφάσισεομόφωνα να διαμαρτυρηθεί  με επιστολή του προς τον αρμόδιοοργανισμό  και να ζητήσει την βελτίωση των οικονομικών κριτήριων βάση των οποίων χορηγείται το επίδομα  στους λουόμενους. Προτείνει μάλιστα το λουτρικό επίδομα να διαμορφωθεί στα 300 ευρώ για 15 λούσειςπροκείμενου να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι να πραγματοποιήσουν την θεραπεία τους.
Παράλληλα, αποφάσισε να ζητήσει από τον ΕΟΠΥΥ το λουτρικό επίδομα να χορηγείται καθ όλη τη διάρκεια τουχρόνου και όχι μόνο για 6 μήνες, καθώς οι περισσότερεςλουτροπόλεις στην Ελλάδαλειτουργούν όλο τον χρόνο και όχι μόνο 6 μήνες.
Το Δ.Σ. ανέλυσε, στη συνέχεια, τον απολογισμό της εκδήλωσηςπου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στο κοσμικό εστιατόριο «ΑνφάνΓκάτε». Ο πρόεδρος του συλλόγου ΑνέστηςΑναστασιάδης έκανε μια εκτενή ενημέρωση και για τις πολλές παρουσίες αλλά και τα οικονομικάαποτελέσματα της εκδήλωσης. Σημείωσε, μάλιστα ότι αν και συνέπεσετο τριήμερο του Αγίου Πνεύματοςη εκδήλωση πέτυχε και οι αναφορές στα Μ.Μ.Ε. της ομιλίας του πρόεδρου ήταν πάρα πολλές.
Τέλος το Δ.Σ. έκανε δέκτη την πρόταση του Πρόεδρου  σχετικά με το πρόγραμμα του συλλόγου κατά την περίοδο του καλοκαιρού και τη συνέχιση των επισκέψεων σε διάφορεςλουτροπόλεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)