Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Δεν μπορούν να εξασφαλίσουν νερό ούτε για το χωριό τους.


 

ΚΟΡΑΚΙΑΣΑΝ  ΣΤΟ ΓΑΡΕΦΙ
Ούτε για το χωρίο τους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν νερό . Έτσι το Γαρέφι χωριό του Δημάρχου και του προέδρου της ΔΕΥΑ , μένει χωρίς επαρκή ποσότητα πόσιμου νερού και μάλιστα  κατακαλόκαιρο. Σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑ που υπογράφει ο πρόεδρος της επιχειρείται μία σειρά δικαιολογιών , ενώ γίνεται λόγος για ¨εξωτερικές Παρεμβάσεις « στη γεώτρηση .

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΒΛΑΒΗ ΤΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ
Η Δ.Ε.Υ.Α  Αλμωπίας ενημερώνει τους κατοίκους της Τ.Κ. ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ ότι υπάρχει πτώση πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης και λόγω σοβαρής βλάβης της γεώτρησης  ύδρευσης,  με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το πόσιμο νερό για όλες τις οικίες κυρίως για αυτές τις οικίες που βρίσκονται ψηλότερα και για τις σταβλικές εγκαταστάσεις της Τοπικής Κοινότητας .
Ενημερώνουμε όλους τους κατοίκους της Τ.Κ. ότι κατά την διάρκεια επιτόπιου  έλεγχου της γεώτρησης, φαίνεται να υπάρχει παράνομη παρέμβαση από εξωτερικό παράγοντα στο ηλεκτρολογικό πίνακα,  με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα και στο μηχανολογικό τμήμα της γεώτρησης .
Η Δ.Ε.Υ.Α Αλμωπίας θα προχωρήσει άμεσα  σε καταγγελία του γεγονότος και θα ασφαλίσει όλα τα σημεία ώστε να μην μπορεί ο κάθε ασυνείδητος να πραγματοποιεί παράνομες ενέργειες  με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία ολοκλήρου οικισμού.
Ταυτόχρονα θα προχωρήσουμε  αύριο ημέρα παρασκευή 06-07-2018  στην αποκατάσταση της βλάβης με τους συνεργάτες  μας  για την επισκευή  της γεώτρησης.
Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι  θα πραγματοποιηθεί,  προγραμματισμένη  διακοπή  του κεντρικού δικτύου  ύδρευσης για όσες ώρες χρειαστεί , ώστε  να γεμίσει η δεξαμενή  ύδρευσης με το πηγαίο νερό  και να  υπάρχει πόσιμο νερό στην Τ.Κ Γαρεφείου μέχρι να αποκατασταθεί η σοβαρή βλάβη της γεώτρησης ύδρευσης .
Παρακαλώ πολύ όλους του κατοίκους της Τ.Κ. Γαρεφείου  κυρίως  τους κατοίκους του Κάτω Γαρεφείου να κάνουν οικονομία  νερού και να χρησιμοποιήσουν πόσιμο νερό μόνο για τις βασικές ανάγκες προκειμένου να είναι επαρκές το πόσιμο νερό για όλες τις οικίες του χωριού.
Με αφορμή το γεγονός αυτό διαπιστώσαμε ότι υπάρχει υπερκατανάλωση του πόσιμου νερού από το γεμιστήρι το οποίο είναι συνδεδεμένο με το κεντρικό δίκτυο  ύδρευσης , με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται άδικα νερό για άρδευση. Έτσι θα προχωρήσουμε σε αλλαγή του σημείου γεμιστηριού, από το τερματικό σημείο  παροχής ύδρευσης σε κάποια γεώτρηση άρδευσης.
Έως σήμερα έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια για την αξιοποίηση όλων των πηγών και έχουμε καταφέρει σημαντικά αποτελέσματα για την επίλυση του μεγαλύτερου μέρους του προβλήματος. Το επόμενο βήμα είναι και η κατασκευή νέου μεγαλύτερου δικτύου ύδρευσης από την γεώτρηση  έως το βοηθητικό τμήμα  καθώς επίσης και η αύξηση ισχύος ρεύματος της γεώτρησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων  για την υπομονή και την κατανόηση.
Με εκτίμηση για την Δ.Ε.Υ.Α Αλμωπίας
Ο Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου