Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ" ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ- ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ"



Διαφορετικά συναισθήματα ,
αλλά και απορίες προκάλεσε κυρίως στους γηγενείς Μακεδοόνες η προτροπή του Δημάρχου Έδεσσας  Δημήτρη Γιάννου να δοθεί τέλος στα αλυτρωτικά τραγούδια που ακούγονται στα διάφορα λαϊκά πανηγύρια. Μόνο που σε αυτά κάθε άλλο τέτοια ακούγονται πλην  ελαχιστάτων  εξαιρέσων , που είναι ανάξια λόγου να αναφέρονται.

Στην διάρκεια του Συλλαλητηρίου της Πέμπτης  στην Έδεσσα, δόθηκε ο λόγος στον Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου, ο οποίος μεταξύ άλλων προέτρεψε τους συλλόγους, σε κάθε εκδήλωση που θα κάνουν το καλοκαίρι, να ξεκινούν με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ. Παράλληλα τονισε με αυστηρό ύφος, ότι δεν πρέπει πλέον να ακούγονται αλυτρωτικα τραγούδια σε εκδηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς.
Ήδη τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις του δημάρχου με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής φέρεται  όλο και  να χειροτερεύει , καθώς  θεωρούν ότι παρεμβαίνει στην τοπική κουλτούρα και παράδοση και ασκεί ένα είδος πιέσεων και διώξεων .

Με πληροφορίες και από τα edessaika.gr


11 σχόλια:

  1. Και ποιος είσαι εσυ που θα υποδείξεις σε εκλεγμένο ΔΣ ενός συλλόγου τη πρόγραμμα θα ακολουθήσει,παλιό φασίστα χουντικιέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις επόμενες δημοτικές θα πάρει την απάντησή του ο μαύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μνημόνια και στα σπίτια μας στη ψυχή μας στη κουλτούρα μας μου θυμίζουν χρόνια παλια που μας έλεγαν οι δάσκαλοι ένα πουλάκι μου ειπε ότι στο σπίτι μιλούσες ντόπια και έτρωγα το ξύλο της αρκούδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τακη γγωριζομαστε πολυ καλα τωρα το παίζεις μακεδονομαχος γιατι πυστευεις απο τα λαικ θα βγεις βουλευτης οταν θα καταλαβεις οτι βουλευτες ειναι η γνωστη τριαδα θα το γυρισεις στο δημαρχιαλικη και αν καταλαβεις οτι και εκει δυσκολευουν τα πράγματα και η δυναμη ειναι στα αλυτρωτικα τραγουδια εισαι σε θεση να συρεις πρωτος το χωρο οπως εκανες μεχρι τωρα με τις μετσκες και ποιο ευκολα να απαρνηθείς τον δεσποτη και θα αγκαλιάζεις τον παπατσαρκνια . σε τα μας ρε τακι ποιος δεν γνωριζεις τα καραγκιοζιλίκια σου . ενας γνησιος γηγενης εδεσσαιος που σε γνωριζει πολύ καλα και φυσικα τα καμώματά σου και τις επιδοσεις σου στις κωλοτούμπες. γνησιος γηγενης που δεν σηκωνει μυγα στο απαθι του για την Ελλάδα και φυσικα σιχαίνεται την υποκρισια και ολους αυτους που εχουν ειδικες επιδοσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο στρατολογημενος στην εθνικη υπηρεσια παραπληροφορησης, εβγαλε ολο τον ρατσισμό και φασισμό που εχει στα βαθη της ψυχης του. οι ντοπιοι τον εκαναν μαγκα και πρωτο εραστη της περιοχης, λογω της εξουσιας που του χαρισε με την υπεροψία του ο σοντρας και τωρα το καβαλησε το καλαμι. Ο απαραδεκτος για εδεσσαιους δημοτες χρησιμοποιεί την βρισιά "σκοπιανοί" λες και αυτοί εχουν έρθει απο τα σκοπια ή προασπιζονται τις θεσεις των σκοπίων. Οχι ρε ανυπαρκτε εμεις θα τραγουδαμε την σοφκα, την μιρκα και το ντομακινε και εσυ αντε "πνιξου στο σαλιο σου". Να σε δουμε προεκλογικα ποσες κωλοτουμπες θα κανεις. Να σε δουμε αν θα κανεις συλλαλητηρια οταν και εαν ο κουλης γινει πρωθυποργος και κληθεί να επικυρώσει τις προδοσιες του αλεξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α ρε άχρηστε παραπάνω που μπερδεύεις το βρακι με το σώβρακα .Καραγκιόζη τι σχέση έχουν οι εκλογές πανάθλιε με το σκοπιανό. Βγάζεις τον χαρακτήρα σου σκουπιδοτενεκέ της τουαλέτας. Να τα τργουδας ρε ...γυφτε και να ψοφάς στο μίσος σου για την Ελλάδα και τον τόπο τον ελληνικό σκύλε του κερατά που γεννήθηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παλιοφασιστα του κερατά που το ειδες το μισος για την Ελλάδα και απο που προκύπτει αυτό ρε ουφο, παλιοντενεκέ ξεγάνωτε, παλιορατσιστή τουρκογυφτε που θα με αποκαλεσεις και γυφτο, ανθέλληνα καραγκιόζη που ρεζιλευεις την χωρα μας παγκόσμια. Μονο εσύ βγάζεις μίσος και επικροτεις ολα τα εγκληματα που γινανε σε βαρος των ιθαγενών, που το μονο που ζητανε ειναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, ολα τα αλλα ειναι στην άρρωστη και φασιστική φαντασία σου, βλαμμένε άχρηστος παντελώς εισαι και φαίνεσαι, απλά κοιτάξου στον καθρεφτη και αυτομουντζόσου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΡΧΥΣΡΕΣ ΜΕ ΑΛΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε καλά παιδιά ποιά αλυτρωτικά τραγούδια ακούτε στις χαρές μας,στους γάμους μας, στα πανηγύρια μας; Μπορείτε να τα ονομάσετε;Και αν όντως υπάρχουν και τραγουδιούνται όπως λέτε,μην τα ακούτε ρε συνέλληνες! Τι το απλούστερο; Ακούστε Λαϊστέρα,Ζαχαρούλα, Στέργιο και δε συμμαζεύεται...Αφήστε μας στον καημό μας ή στη χαρά μας μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν τραγουδάς τραγούδια σκοπιανά τι στο διάολο είσαι ρε Μόνο Έλληνας δεν είσαι. Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις Ποια είναι η παράδοσή σου Να τραγουδας φύγετε Έλληνες από την Μακεδονία; Και είναι ο καθένας φασίστας που αντιστέκεται σ αυτό; Σου επιστρέφονται όλοι οι χαρακτηρισμοί σου κατά του φίλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο που και ως που σκοπιανά, τα τοπικά τραγουδια της περιοχής μας, που ορισμένα ειναι πάνω απο 100 χρόνων. Οι σκοπιανοί ουτε καν τα γνωριζουν και ερχεσαι εσυ και πιάνεσαι απο ενα καναδεζικο τραγουδι που και αυτό το αγνοούν οι σκοπιανοί. Και να σου πω κατι ρε φιλε χεστήκαμε για τους σκοπιανούς και ας κοψουν τον λαιμό τους. Εμεις μιλάμε για τα τοπικά τραγούδια της αγαπης, του ερωτα, της φιλιας, του μοχθου κλπ, που εσυ τα χαρακτηριζεις σκοπιανά, αλυτρωτικά και οτι αλλο εχει η βρωμικη ψυχή σου, που ως ευρωπαίος (δεν τον κερδιζεις αυτον τον τιτλο με τιποτα, ανατολιτης ησουν και εκει εχεις μεινει γαντζωμενος) θα επρεπε να σεβεσαι κατελάχιστο και οχι να συμβαλεις στην απαγορευση τους.

      Διαγραφή

(3)