Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Η απαίτηση της αξιότιμης και διάσημης κ. Μαγδαληνής Ιγνατιάδου






Χθες η αξιότιμη κυρία Μαγδαληνή  Ιγνατιάδου μας έστειλε το εξής 


Κατέβασε την φωτογραφία γιατί με απεικονίζει. Δεν με απασχολεί εάν    Ειναι δημόσια ή όχι. Δεν θέλω να υπάρχει στο μπλογκ σου . Έχω δικαίωμα πιστεύω και γράφω με ονοματεπώνυμο. Κατέβασε την . Αρκετά με τα πολιτικά σου παιχνίδια και την δήθεν δημοσιογραφία σου . Αρκετά.


Αν και δεν τήρησε καμία διαδικασία που προβλέπεται , σβήσαμε το πρόσωπό της  από την σχετική φωτογραφία,καλή τη θέληση  για να μην της δημιουργήσουμε ενδεχομένως ψυχολογικά προβλήματα  , όπως εκτιμήσαμε από την απαίτησή της . Παράλληλα  μάθαμε και ποια είναι. Ας μας συγχωρέσει , μπορεί να είναι διάσημη στον τόπο της αλλά εμείς δεν την γνωρίζαμε. Το κάναμε  για να δείξουμε ότι σεβόμαστε τις επιθυμίες της . Επειδή όμως πρώτη φορά ίσως συμβαίνει στα χρονικά του παγκόσμιου τύπου  τέτοια περίπτωση , είναι άξιο σχολιασμού.
Η φωτογραφία της είναι από δημόσια εκδήλωση , το συλλαλητήριο στην Έδεσσα  κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών   για την ονομασία των Σκοπίων . Από πότε θεωρεί ότι μπορεί να απαιτεί που θα δημοσιεύονται οι φωτογραφίες της;  Που το έχει δει γραμμένο αυτό;
Εκτός και αν μετάνιωσε που συμμετείχε στο συλλαλητήριο αυτό και ντρέπεται να υπάρχουν τέτοιες φωτογραφίες. Αν μετάνιωσε μπορεί να ζητήσει συγνώμη από το πολυπληθές κοινό της . Ή εν πάση περιπτώσει  ας βρει αυτή έναν τρόπο να το απαλύνει . Δεν μας  αφορά ούτε μας πέφτει λόγος .
Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε τα απαξιωτικά  που χρησιμοποιεί , γιατί πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι σε θέση να κρίνει.

 Τέλος ας αποφασίσει , αυτή και οι όμοιοί της τι είμαι: Ανθέλληνας , προπαγανδιστής, Παίζω πολιτικά παιχνίδια και ποια ; Μην με αφήνουν να ζω στο σκοτάδι και την αγωνία. Νομίζω ότι έχω δικαίωμα να μάθω

Ταπεινά
Πέτρος Σαμάνδης


Μη Δημοσιογράφος 











 












7 σχόλια:

  1. Από την διατύπωση της επιστολής της εν λόγω κυρίας, γίνεται κατανοητό πως "κάποιοι" της έχουν μιλήσει περί "μη δημοσιογραφίας" και "προσωπικής προκατάληψης"...
    Εγώ στη θέση σου Σαμάντη, αυτούς θα έψαχνα...
    Δεν χρειάζεται θα μου πεις, αφού τους δείχνει με το δάχτυλο...
    Απευθυνόμενη κι εγώ λοιπόν στην κυρία Ιγνατιάδου ως γυναίκα προς γυναίκα, ως Μακεδονίτισσα προς Μακεδονίτισσα και ως μάνα προς μάνα (εν δυνάμει αν δεν είναι ήδη): ντόπιος που χρησιμοποιεί την ντοπιολαλιά δεν σημαίνει προβοκάτορας φιλοσκοπιανός. Η εντοπιότητα αποτελεί κληροδότημα με γλωσσικό ιδίωμα, ήθη και έθιμα, χορούς και τραγούδια, κουλτούρα και πολιτισμό,ιστορία και αίμα που είμαστε υποχρεωμένοι να διασώσουμε και να κληροδοτήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας στα παιδιά μας. Διότι κυρία Ιγνατιάδου, αν ξεχάσουμε την ιστορία μας, τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας, τι θα είμαστε;
    Τέλος, ας επισημάνω πως οποιαδήποτε πληροφορία άσχετα αν μας δίνεται κι απ' τον θεό τον ίδιο οφείλουμε να την διασταυρώνουμε πριν την ενστερνιστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελα πραγματικά να σας δώσω συγχαρητήρια για το σχόλιο σας .

      Διαγραφή
  2. Απ΄ότι φαίνεται στη φωτογραφία γνωρίζει πολύ καλά ότι τη συγκεκριμένη στιγμή κάποιος αποθανατίζει τη στιγμή. Γιατί άραγε πήρε θέση για να φωτογραφηθεί, ή ακόμα καλύτερα γιατί κατέβηκε στο συλλαλητήριο, δεν ήθελε να βροντοφωνάξει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας; (αναρωτιέμαι) γιατί όποιος το έκανε αυτό, δεν κρύβεται, δεν ντρεπόμαστε γι΄αυτό που κάναμε και βγήκε αυθόρμητα, γιατί είμαστε και νιώθουμε Έλληνες- Μακεδόνες. Αν ντρέπεται που φαίνεται στη συγκεκριμένη φωτογραφία και σε όποια άλλη, ας καθίσει στο σπίτι. της, από εκεί δεν κερδίζονται αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι ντοπιολαλιά.που το βρηκατε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν λεω να με βγαλετε να το κανετε,,,,,,,φαίνεται το χερι μου ουτε να σβησετε σωστα δεν μπορειτε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ μεγαλη πικρα να εχεις νεζναμησα κ νσκορπιανή πεθερά και να ειναι κ συγγενισσα της πολυτραγουδσισμένης Μιρκας. Μιλαμε για πικρα μεγατονων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)