Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Νέα γαλάζια φιέστα . Αυτή την φορά στο Γαρέφι


ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ 
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΑΡΕΦΗ 
ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΡΕΦΙ


Δεν τους έφταναν τα συλλαλητήρια με πρόσχημα την συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και  Π.Γ.Δ. Μακεδονίας  και τα φιάσκα που διαδραματίστηκαν , τώρα οι νεοδημοκράτες ετοιμάζουν φιέστα στο Γαρέφι με αφορμή  εκδηλώσεις μνήμης για τον Κώστα Γαρέφη και Γαρεφειώτες Μακεδονομάχους , χωρίς όμως  να κατονομάζονται. Ομιλητής είναι ο υπουργός επι κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και 9 φορές εκλεγμένος βουλευτής του ιδίου κόμματος Γιώργος Σούρλας, τον οποί ταλαιπωρουν σε βαθιά γεράματα.  . Μεταξύ  άλλων είναι καλεσμένη και η Πανελλήνια Ένωση Συλλόγων Σαρακατσάνων , η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδονικών Συλλόγων που διαχειρίζεται σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωσή της τα κονδύλια που στέλνουν οι Μακεδονικές Οργανώσεις του εξωτερικόυ ( προσεχώς θα ασχοληθούμε αναλυτικότερα με αυτή την περίεργη ομοσπονδία που σέρνει από την μύτη σαν αρκούδα τους Μακεδονικούς συλλόγους  και καταγράφει ποιο χορεύουν και τραγουδούν στο τοπικό ιδίωμα, σύμφωνα με μαρτυρίες)) . Τέλος έχουν κληθεί ως κομπάρσοι , αλλά απαραίτητοι για να « νομιμοποιήσουν» τη φιέστα τοπικοί πολιτιστικοί Σύλλογοι με τα… λάβαρά τους ( Μάλλον τους δουλεύουν ψιλό γαζί) 


Υ.Γ. 

Υπάρχει περίπτωση να αποκαλύψουν ποιος σκότωσε τον Κ. Γαρέφη;  






ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

    Γεννήθηκε στο Βελεστίνο και αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου.

    Σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην οφθαλμολογία.

    Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Οφθαλμολογικής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Μητσογιάννη, καθηγήτρια φιλολογίας. Έχει ένα γιό, τον Γιάννη, φοιτητή στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

    Από τα φοιτητικά του χρόνια αναμείχθηκε ενεργά στον συνδικαλισμό και την πολιτική.

    Το 1966 εκλέχθηκε πρόεδρος ΕΡΕΝ Βορείου Ελλάδος.

    Από το 1981 έως και το 2007 εκλέγεται βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

    Κατά την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου 1989 πρώτος σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό 45% σε σταυρούς προτίμησης.

    Την περίοδο 1990-1992 διετέλεσε υπουργός Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

    Συμμετείχε σε όλα τα κορυφαία όργανα, όπως στην Κεντρική, Εκτελεστική Επιτροπή και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

    Το 2004 εξελέγη Β’ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του, των Επιτροπών Ομάδων Φιλίας, καθώς και Πρόεδρος της ΠΑ.Δ.Ε.Ε. (Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού).

    Το Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου, των Επιτροπών Ομάδων Φιλίας, καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής για την ΠΑ.Δ.Ε.Ε.

    Από το 2010 είναι Σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά για  θέματα διαφάνειας και επικεφαλής του παρατηρητηρίου Διαφάνειας της Νέας Δημοκρατίας

    Από τον Αύγουστο του 2012 είναι Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

    Είναι Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Μετώπου του Ν. Μαγνησίας.

    Είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής»

    Είναι Πρόεδρος του «Ινστιτούτου Giorgio de Chirico - Κέντρο Σπουδών και Έρευνας»



8 σχόλια:

  1. Mηπως σαμάνδη μπερδεύεις τις γιαλαντζί μακεδονικές οργανώσεις της Αμερικής κλπ που φαίνεται γνωρίζεις σαν ημέτερος; Τα έπαιξες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σε πειράζει ότι γίνεται με θέμα την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι μεγάλος ανθελληνας σαμανδη. Κατάντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή εσυ ως αλλοδαπός που είσαι, δηλώνεις φιλέλληνας ? και εσυ γνωριζεις ποιός ειναι φιλελληνας και ποιος ειναι ανθέλληνας ? ή κοιμήθηκες και ονειρευτηκες τους εχθρους ? και στο φιναλε ρε ουφο με ποιά κριτήρια χαρακτηριζεις καποιον ανθέλληνα ? με τον καλο που εχεις στον εγκεφαλο ?

      Διαγραφή
  4. o kapetanios milouse kamia lexi ellinika? dexiamakedonopanolethria as mas peis kai o kyr Sourlas gia to poso diafanis einai o kouli!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Ανώνυμος1 Αυγούστου 2018 - 10:52 μ.μ. Δυστυχώς όχι. Εδώ εσύ φαίνεσαι πιο ενημερωμένος .Τυχαίο; Δεν νομίζω πονηρούλη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απάντηση στον Ανώνυμος2 Αυγούστου 2018 - 8:22 π.μ.Πιο πολύ από εσένα αποκλείεται. Δεν βλέπω να απαντάς επί της ουσίας. Ποιος είναι ομιλητής; Μ'ηπως κανένας αριστερός; Χάθηκαν δηλαδή οι τοπικοί που γνωρίζουν καλύτερα από όλους και την ιστορία του τόπου; Μάλλον είναι ψιλα γράμματα αυτά για σένα. Και προπαντός ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ. Ούτε μια φιέστα δεν μπορείτε να κάνετε , χωρίς να τα κάνετε μαντάρα. Τουλάχιστον παραδεχτείτε ότι είναι κομματική φιέστα. Γούστο σας καπέλλο σας .

    Πέτροσ Σαμάνδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Το λάθος με το «Βόρεια» Μακεδονία
    Γεώργιος Μπαμπινιώτης 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018, 07:29
    ΓΝΩΜΕΣ Το λάθος με το «Βόρεια» Μακεδονία Η «Μακεδονία» δεν είναι μόνο λέξη, είναι και έννοια. Και η παραχάραξη της σημασίας της λέξης συνιστά παραχάραξη τής ιστορικής πραγματικότητας. Σε όλα αυτά ήρθε η συμφωνία των Πρεσπών που επιδεινώνει τη σύγχυση. Υπό αυτό το πρίσμα θα ήταν προτιμότερη μια σύνθετη μονολεκτική ονομασία, όμως... Πηγή: Protagon.gr Εδώ η συνέχεια…….Περνώντας στην ουσία τού θέματός μας —από πλευράς γλωσσικής επιστήμης επαναλαμβάνω—, ας έλθουμε στη χρήση τού όρου Μακεδονία. Είναι έννοια ή λέξη; Απάντηση: Είναι και έννοια και λέξη. Λέγοντας δε λέξη εννοούμε σημασία με συμβατικό περιεχόμενο και συγκεκριμένες χρήσεις, αυτές που ορίζουν και τη σημασία της. Η σημασία αυτή είναι δεσμευτική για τους ομιλητές που έχουν μια γλώσσα ως μητρική, αλλά και για τους ξένους που χρησιμοποιούν τη λέξη αυτής τής γλώσσας ή τής γλώσσας από την οποία ξεκίνησε. Εν προκειμένω, ούτε οι Ελληνες ομιλητές μπορούν να χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία δηλώνοντας κάτι άλλο (π.χ. την Πελοπόννησο!) ούτε οι ξένοι μπορούν να χρησιμοποιούν την ελληνική λέξη Μακεδονία δηλώνοντας κάτι άλλο (π.χ. το κράτος των Σκοπίων!). Πηγή: Protagon.gr Η συνέχεια του άρθρου εδω!!!!!!
    https://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341665896-44341665896

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)