Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Είναι αργά για δάκρυα κ. Δήμαρχε της Αλμωπίας




Απολογητικός ο  Δήμαρχος Αλμωπίας  και βλέποντας να αποδοκιμάζεται από το σύνολο των εντοπίων για την ερμαφρόδιτη στάση του  σε επιθέσεις που δέχονται καθημερινά  όσοι  από αυτούς   έχουν διαφορετικές απόψεις , αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και  να αλλάξει κατεύθυνση.

Αναγκάστηκε να ταυτιστεί με το αυτονόητο  που υπάρχει και το οποίο διαστρεβλώνουν σκόπιμα και επικίνδυνα σε σημείο διχασμού της τοπικής κοινωνίας ,αυτοί που προσβλέπουν σε προσωπικά κομματικά και άλλα συμφέροντα και να βάλλει κάποια πράγματα στη θέση τους έστω και με καθυστέρηση. Χρειάστηκε βέβαια και η μαχητική στάση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας , που αποκάλυψε όλα τα ηλίθια παιχνίδια  που επιχείρησαν να παίξουν ελάχιστοι άνθρωποι συγκεκριμένου κόμματος με την περιβόητη
Ομοσπονδία Μακεδονικών Συλλόγων ( Δημιούργημα του Αντώνη Σαμαρά) , που δίνει την εντύπωση ότι είναι  επιτηρητής των εντόπικων -Μακεδονικών  Συλλόγων.Μάλιστα είδαμε να βγαίνουν δημόσια απόψεις, από διαφορους περίεργους  , που έκαναν λόγο για πολιτιστικούς συλλόγους με ελληνική και μη ελληνική συνείδηση, Δεν δίστασαν δε να χρησιμοποιήσουν  τους Συλλόγους σε συλλαλητήρια. Οι πιο πολλοί  βέβαια το κατάλαβαν και ήδη είναι επιφυλακτικοί , καθώς άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι κάποιοι περνάν καλά και κάποιοι είναι τα κορόϊδα


Ο Δήμαρχος  που κλήθηκε να βραβεύσει το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Γαρεφείου «Κώστας Γαρέφης» στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ με ένα καταπληκτικό πρόγραμμα που ατυχώς είχε ελάχιστη συμμετοχή,  και απευθυνόμενος στους χορευτές τους είπε: «Στηρίξτε αυτό που είστε, δεν αλλάζει. Είστε Γαρεφειώτες, έχετε το ιδίωμα που μιλάτε, δεν θα αλλάξει τίποτα. Η Ελληνική ψυχή που έχετε μέσα σας δεν μπορεί να αλλάξει. Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να πάνε τη συζήτηση σε άλλο επίπεδο».
Και συνέχισε: «Παρακολούθησα το τελευταίο διάστημα επιθέσεις σε νέα παιδιά, που στόχο έχουν μόνο την αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο».
(σ.σ.Από ποιους άραγε κ. Δήμαρχε; Δεν έχουν όνομα; Και ποια είναι αυτά τα νέα παιδιά που δέχονται επιθέσεις ;)


«Ο παππούς μου και η γιαγιά μου δεν μιλούσαν πάντοτε Ελληνικά, μιλούσαν το ιδίωμα, όμως τιμήθηκαν από την Ελληνική πολιτεία. Δεν θα ξεχάσω τον προπάππο μου, που τον τίμησε η Ελληνική πολιτεία, ο Αντιβασιλεύς τότε, με παράσημα για την προσφορά του σε αυτόν τον τόπο, άσχετα αν δεν μιλούσε Ελληνικά. Περάσαμε πολλά, περάσαμε δύσκολες καταστάσεις, κανένας δεν το ξεχνά. Σήμερα δεν είναι επιτρεπτό και ανεκτό να περιθωριοποιούμε ανθρώπους από το ιδίωμά τους», δήλωσε έντονα συγκινημένος ο Δήμαρχος.

Δήμαρχε , μάλλον αργά αντιλήφθηκες ότι κάποια παλικάρια , ακόμα και από τα σπλάχνα σου κάνουν παιχνιδάκια. Δεν φτάνουν τα λόγια. Ούτε τα κατόπιν εορτής ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.

Το ελάχιστο που έχουν να κάνουν , είναι να ζητήσουν συγνώμη , όχι από αυτούς που διέσυραν , αλλά από την τοπική κοινωνία (Ντόπιους, πόντιους, βλάχους, Μικρασιάτες κλπ)

4 σχόλια:

  1. Φουστανέλα φοράνε αυτοί που έχουν αρχιδια, όχι αυτοί που είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε σαμάνδη μπορείς να βγεις αντρίκια και να πεις τι έχεις με το δήμαρχο και γενικά με τον Δήμο Αλμωπίας; Το ξεφτίλησες το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΑΜΑΝΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΒΑΛΑΕΙ ΑΛΛΟΓΟ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΚΛΑΙΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΑΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)