Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

1Ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου» Erasmus+ Today’s teenagers, tomorrow’s adults KA2

Kωσόρισμα αντιπροσωπείας Τουρκίας από το Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας)

                Την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή από 4/11/2018 έως και 10/11/2018, το 1ο Ημερήσιο
ΕΠΑ.Λ Αριδαίας "Νίκανδρος Παπαϊωάννου" φιλοξένησε επισκέπτες (μαθητές και εκπαιδευτικούς) από την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Τουρκία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2, με τίτλο «Today’s teenagers, tomorrow’s adults». Το πρόγραμμα αυτό αναφέρεται στα επαγγέλματα και τις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξει ο σημερινός έφηβος προκειμένου να γίνει ένας επιτυχημένος ενήλικας.
                Οι μαθητές των ξένων χωρών φιλοξενήθηκαν για μια εβδομάδα από τις οικογένειες των μαθητών του ΕΠΑΛ, όπως ορίζει η φιλοσοφία αυτών των προγραμμάτων που στοχεύει στην εξοικείωση και κατανόηση της κουλτούρας των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο.
                Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν οι αρχικές ομιλίες από το διευθυντή του σχολείου και το καλωσόρισμα των συνεργατών από κάθε χώρα. Στη συνέχεια έγιναν από τους Έλληνες και ξένους μαθητές μας παρουσιάσεις για τη χώρα, την περιοχή και το κάθε σχολείο ξεχωριστά. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους διδασκαλίας και στα εργαστήρια του σχολείου μας προκειμένου να δουν και να κατανοήσουν από κοντά την εκπαιδευτική καθημερινότητα των μαθητών μας. Στην αίθουσα προβολών του σχολείου μας έγιναν παρουσιάσεις, από κάθε χώρα ξεχωριστά, για τα σύγχρονα επαγγέλματα και τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν σήμερα όσοι αναζητούν εργασία καθώς και τη δημιουργία επιτυχημένου προφίλ για έναν υποψήφιο εργαζόμενο. Στις παρουσιάσεις παραβρέθηκαν και μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας.


                Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις της περιοχής μας, όπου οι μαθητές και των πέντε χωρών πήραν συνεντεύξεις από εξειδικευμένα στελέχη σχετικά με τις δυνατότητες απασχόλησης στην περιοχή μας και τα προσόντα των υποψηφίων προς εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)